0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мисед-моля ви помогнете
« -: Март 10, 2016, 14:10:15 pm »
Незнам дали темата ми е за тук.Знам че има много теми всичко изчетох,просто искам съвет по запознати сте.
Когато бях на 17 имах 1 аборт по желание(за който съжелявам но....)Сега вече съм на 25 щастливо омъжена и решихме да си имаме дете.7-8 месеца пробвахме на сляпо.Отидох на преглед всичко беше ОК.Почнахме фоликуметрия и на 2 месец бях бременна.Доктора ми изписа Дуфастон и Магнерот.След това отидох на преглед за пулс и плода си имаше пулс развиваше се нормално.Една вечер през ноща почнах да повръщам казах си нормално,след половин час вдигнах температура пих 1 парацитамол и мина обаче много ме болеше кръста.Сутринта тръгнах към лекаря си имах и бежаво воднисто течение с малко кофти миризма.Прегледа ме доктора плода имаше пулс нямах отлепване нищо.Сложиха ми системи Деган и нещо друго незнам какво,и инжекция за болките.Прибрах се всичко беше наред.През нощо всичко се повтори без повръщането но с много по обилно течение е на сутринта пак при лекаря. вика я ила да те видя пак и тогава видях плода нямаше пулс гледа ме сигорно 15 минути :( .....На другия ден кюртаж....Сега тъй като аз искам да знам какво става той ме посъветва да направя някой изследвания.Писах на Конова обясних и тя каза да пусна Тат,Мат,нк-клетки и антифжсфолшпиден скриинг.+цервикален секрет.Все още си чакам хистологията.И другото което е мъжът ми има 1 дете от предишен брак.Какво бихте ме посъветва ли?Кюртажа ми беше в 9 седмица.
*
Re: мисед-моля ви помогнете
« Отговор #1 -: Март 11, 2016, 01:16:13 am »
radity_rs, за съжаление понякога се стига до лош изход, въпреки че е направено всичко необходимо да се запази бременността... съжалявам за загубата!
Включително има не малко случаи на един ранен спонтанен аборт, а след това успешно развиваща се бременност, но е добре все пък, че си се консултирала със специалисти и са планирани някои изследвания.
Бих допълнила хормони на щитовидна жлеза, изследвания за инфекции .... Прегледай и тази статия от библиотеката на сайта, в която добре са систематизирани причините за спонтанните аборти и препоръки за изследвания: Спонтанен аборт - видове, причини, диагноза, лечение
Но лекарят ти ще прецени кое конкретно да се провери като начало.
Желая ти бързо възстановяване и в скоро време успешна бременност!

*
Re: мисед-моля ви помогнете
« Отговор #2 -: Март 11, 2016, 08:18:56 am »
radity_rs, кураж. Съжалявам за това, през което преминаваш. Добре е, че си се обърнала към специалисти. Аз също правих изследвания след миседа. Излязоха отклонения и имах назначена терапия за следващата бременност. Сега се радвам на пухкаво бебе. Желая и на теб такава развръзка :)



   La vita è bella
Re: мисед-моля ви помогнете
« Отговор #3 -: Март 11, 2016, 08:38:17 am »
наистина ви благадаря много.защото и аз незнаех вече какво да правя.Знам че след 1 аборт всеки махо с ръка и казва станалото станало другия път е да ама аз няма да чакам да стане пак.Благодарна съм на лекаря сии на вашия сайт че научих много за изследванията които ако има причина мога да предотвратя това.
Re: мисед-моля ви помогнете
« Отговор #4 -: Март 12, 2016, 09:43:47 am »
здравейте излезнаха ми Тат и Мат.Исках да споделя с вас резултатите:ТАТ-20(40)МАТ-36.2(35) Притесняваме само МАТ ще си пусна и Тсх и чакам резултатите от Плевен....