0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,за първи път пиша въобще във форум.Извинете ме ,ако нещо сгреша.Аз съм майка на три момчета.Много години вече се справям с отглеждането им,но този път се усещам неспособна да се справя.Става въпрос за средното ми дете,което е на 11 г.При него всичко започна след ваканция на ски като лека стомашна вирусна инфекция.Оплаквания от гадене повръщане двукратно болки в около и над пъпа.Лекувахме 1 седмица симптоматично по препоръка на педиатър.Гаденето и повръщането отшумяха остана болката и силни продължителни оригвания понякога с киселини.Посетили сме 3 гастроентеролога ,пълни изследвания на кръв,урина ,чернодробни показатели,панкреасни ензими,фецес за хеликобактер отрицателен ,ехография на коремни органи в норма и гореспоменатите в норма.Неуспешна терапия с фамотидин протекла със странични ефекти -световъртеж ,главоболие и др..Прекратихме фамотидина на 5 ден.От началото на проблемите изминаха 3 седмици.В момента пие алмагел ,еспумизан и ентерол ,пробиотик-прокомбо.Вчера излезе микробиология на фецес -малко количество кандида нон албиканс.Оплакванията.продължават .Ако може да ми помогнете с вашия опит ще бъда благодарна.
Привет Маринела,

Бих те посъветвала да се обърнеш към проф. Захарий Кръстев - гастроентеролог в София. След дълго лутане по специалисти попаднах при него преди години и ми излекува гастрита, с който неуспешно се бориха няколко лекари преди него. Пробвай на този тел да запишеш час при него: 02 866 9112. Надявам се, че е актуален, защото за щастие не ми се е налагало да го посещавам повече.
Междувпрочем  не се учудвам за кандидата, защото в терапията за гастрит той ми беше предписал противогъбичен гел, който се приемаше през устата. Успех!
« Последна редакция: Февруари 28, 2016, 23:15:55 pm от Mirracles »
Благодаря за отзивчивостта,желая ти здраве!
Междувременно, щадяща диета без тежки и мазни храни, без пържено, силни подправки и цитруси.

Друго, което ми е помогнало за овладяване на гастрита в дългосрочен план е следното лечение - да се пие спиртен извлек от пчелен прополис по 15 капки в около 50 мл вода около 30 мин преди хранене сутрин, обед и вечер в продължение на месец. Единствено се посъветвай в аптеката за дозата подходяща за детето ти. Прополисът има антибактериален ефект и заздравява възпалената лигавица, както и образува за кратко защитен слой върху лигавицата и я предпазва от засилената секреция на стомашни киселини, характерна за гастрита.
За съжаление диета спазваме и клеева тинктура пие,но за сега резултат не виждам.Състоянието е изострено.Благодаря за съветите и координатите.Ще търся професора , за който спомена.
Не се тревожи, имай постоянство и търпение!
За съжаление при обостряне на гастрита, отшумяването не е толкова бързо, колкото ни се иска. Но ще отмине!