0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,

Не намерих такава актуална тема затова отворих нова в търсене на отговор колко месеца се възстановявахте от неуспешна инвитро процедура преди следваща процедура. При мен за съжаление процедурата беше прекъсната точно преди пункцията, защото се разблях от бронхит. Вече трета седмица продължавам да кашлям, дано се стабилизирам скоро. Междувременно фоликулите, които не бяха пунктирани, не успяха да се спукат от декапептила, който приложихме и се наложи в последвалия цикъл да бъда на противозачатъчни, за да изчезнат "задържаните" фоликули. Все още имам доста напрежение в яйчниците, особено от ляво и ми е подут корема от фоликулите. Дано да се изчистят в рамките на този цикъл. Док ме предупреди, че за нова процедура може да се говори едва след поне 3 месеца, при условие, че задържаните фоликули се изчистят и се нормализират хормоните.

Вие колко време "почивахте"  преди следващата си процедура?

« Последна редакция: Февруари 25, 2016, 18:31:09 pm от Mirracles »
Точно както ти е казал твоят лекар поне 2, 3 месеца е нужно  да се въстановиш и по добре повече време защото все пак стимулацийте не са леки
*
не съм почивала изобщо, но следващите ми опити бяха на ЕЦ (минимална стимулация)
Лекарят ми каза 2 месеца между двете стимулации. Т.е. Беше готов още в края на март да започнем, но ние бяхме планирали  отпуска и тъкмо сега добре ще ми се отрази. Току виж съм се и успокоила  :wink:
*
На мен също ми казаха три месеца и е факт, че на хормоните ми им трябваха точно толкова, за да влязат в релси и за да мога да имам пак нормална менструация. Да подчертая, че бях на 29 г. и не съм имала никакви хормонални или каквито и да било проблеми. Правихме икси заради мъжки фактор.

При такива сериозни проблеми, като множество задържани фоликули си трябва почивка. След процедура без усложнения може и без - на Вяра близнаците са именно от втора процедура веднага след първа неуспешна. А и има остатъчен ефект от хормоните, т.е. изисква по-малки дози при стимулация. ПРоблемът е за психиката...
Аз да си призная единствено за физическото възстановяване съм малко  притеснена, предвид задържаните фоликули, които можело да отнеме и повече от един цикъл да се изчистят. И предвид това, че вече трета седмица не мога до край да преборя симптомите на бронхита и се налага да вземам медикаментите, предписани от пулмуложката. Иначе психически изобщо не усещам да имам нужда от някакво възстановяване. Яд ме е, че така се получи, но приемам, че това е било просто мал шанс и толкова. Разбирам напълно, че и да "бързам" няма как да променя обстоятелствата, ще трябва да изчакам организмът ми да се възстанови, независимо колко ще отнеме това. Защото с бързане пък може да се пропилеят шансовете за успех на следваща процедура. Веднъж трябва да се изчистят хормоните от стимулацията, а и после след противозачатъчните трябва да мине поне месец със спонтанен цикъл, за да не повлияят отрицателно на стимулацията. Док каза, че се усеща остатъчния им ефект при нова стимулация, ако няма почивка. Е, искаше ми се да е възможно междувременно да пробваме сами, но при тези обстоятелства дори и да не пиех противозачатъчни, задържаните фоликули щяха да пречат на евентуална овулация. Така че ще пробвам когато е възможно и докато все още има варианти предвид възрастта ми. Дано опитите ни доведат до скорошен успех!
« Последна редакция: Февруари 26, 2016, 09:53:41 am от Mirracles »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
За пръв път чувам, че трябва да се почива след противозачатъчни и чак след това - процедура. Протичозачатъчните се пият именно да се избегне задържания фоликул. Аз бях с ЛУФ синдром и СПКЯ /освен тубарния фактор/ и задължително пиех противозачатъчни преди всеки опит и директно на следващия цикъл започвах процедура, без да правя почивки. Между опитите почивах 3 месеца. Като цяло реагирах много добре на стимулация, предвид СПКЯ. Имам 3 опита.
При теб може да се наложи и повечко почивка щом имаш множество фоликули. Нямаше ли опция да пунктират и да замразят ембриони поне, да не пропада нацяло процедурата?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!

Sixsens,

Явно зависи поради каква причина се пият противозачатъчните. Док ми сподели от опита си, че ако се започва стимулация веднага след противозачатъчни, при жени на моята възраст, се забелязва, че организма реагира по-мудно на стимулацията и тя не протича толкова добре, колкото когато се прави след месец почивка от противозачатъчните.

Нямаше никакъв вариант, поддържах много висока температура в деня на пункцията и е опасно заради упойката. Както и да е, това е вече зад гърба ми. Ще се възстановя и скоро ще опитаме отново.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Разбирам. Ами дано следващият път всичко мине гладко.
Колкото до противозачатъчните, явно наистина при някои жени се отразяват така. Аз с моя СПКЯ и ЛУФ, постоянно задържах фоликули и се налагаше да пия преди процедура без да правя почивка. Първият си опит го канселирахме 2 пъти, точно защото въпреки противозачатъчните, пак имах задържан фоликул, а такъв категорично не трябва да има, иначе може да се провали стимулацията.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
...И предвид това, че вече трета седмица не мога до край да преборя симптомите на бронхита и се налага да вземам медикаментите, предписани от пулмуложката...

Този бронхит не ми харесва, иди пак да те видят. Обикновено минава за седмица. Да не е прерастнал в бронхопневмония.
Зайче,

Мерси за загрижеността! Острата фаза мина за около 7-8 дни, но се боричкам още с остатъчна кашлица. Ходих два пъти на контрола при пулмолог, дробовете са ми чисти. Предписаха ми още лекарства за кашлицата. Вече е много по-лека и кашлям от по-нагоре, но все още я има. Надявам се скоро да отшуми.
« Последна редакция: Февруари 27, 2016, 09:27:15 am от Mirracles »
Момичета да Ви питам нещо, след отрицателен тест на 22 април, спрях всички лекарства и започнах да получавам едни горещи вилни и през деня и нощем. Мислех че с времето ще отшумят, но те стават все по силни, вече дори нощем немога да спя. Пуснах ТСХ защото мислех че от там е проблема, но.....ТСХ =1.4. Някой имал ли е такива проблеми след отрицателен тест.
По дълъг протокол ли беше?
При всички случаи е редно да се консултираш с лекаря си. За пръв път чувам за такова странично действие на лекарствата.
Пиши после какво са ти казали.
Да по дълъг протокол.Днес се обадих на акушерката, но и тя нищо съществено не ми каза.Каза че не е трябвало да спирам еутирокса 50,който пиех по време на процедурата и нищо че не ми е високо в момента ТСХ да продължа да взимам по 25 мг. Каза ми да изчакам още един цикъл да дойде за да се наместят хормоните
Такива ми бяха признаците когато слагах блокиращите инжекции Декапептил Депо. Студени и топли вълни, но сега непеиемам никакви лекарства и затова питам някой имал ли е такъв проблем
*
Видях в другата тема си писала. Когато отмине действието на Декапептила и се възстановят предишните ти нива на хормоните ще изчезнат и неприятните "вълни".  Не е това влошаване на общото физическо състояние.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Благодаря, дано да изчезнат по скоро тези "вълни"