0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« -: Февруари 25, 2016, 16:07:03 pm »
Здравейте,
от доста време Ви чета, но чак днес събрах смелост да се впиша. Бях на преглед в клиника Надежда и още на прегледа ми казаха, че едната ми тръба е срастнала и ще трябва да направя цветна снимка за потвърждение, да проверим другата и след това тази да се отстрани, защото иначе няма шанс за бременност. Та въпроса ми е на тези, на които им е правена такава снимка там как протича всичко и ако са ви отстранявали тръби - каква е операцията? Извинявам се ако се повтарям с друга подобна тема, но съм изпаднала в ужас и не намерих подобна. Благодаря Ви за отговорите
*
Re: цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2016, 23:15:35 pm »
sss1, добре дошла!  :)
Правила съм цветна снимка в "Надежда"- с краткотрайна пълна упойка, мина много леко. Тръбите ми са проходими и не се е налагала допълнителна манипулация при мен, но ако е необходимо отстраняване на тръбата, прави се чрез лапароскопия.
Лапароскопските операции са сравнително леки, с краткотраен болничен престой (ден-два..., зависи от случая).
Не знам какво конкретно те интересува, ако имаш още въпроси за цветната снимка ще разкажа.
Дано да се включи още някой и да сподели от личен опит за лапароскопската операция на тръбите.
« Последна редакция: Февруари 25, 2016, 23:46:24 pm от marsi »

Re: цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2016, 08:26:57 am »
Много ти благодаря за бързия отговор.  При мен се видя още на обикновения преглед, че едната трътръба е срастнала и снимката ще е само да го потвърди и да се види състоянието на другата. Съд сигурност ще ме оперират. А на теб кой ти прави снимката? Знаеш ли дали се премахват тръбите или просто ги прекъсват (незнам точно как се нарича)
*
Re: цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2016, 08:45:13 am »
Много ми е странно как са видели срастванията още на първия преглед.И аз съм била в клиника Надежда, аз имам множество сраствания в едната тръба, който се видяха при цветната снимка, а на ехографските прегледи всичко е било ОК, винаги.
Цветната снимка беше без упойка, беше болезнена, заради срастванията, който никой не очакваше.В последствие правих лапароскопия, за прекъсване на увредената тръба.
Има много теми за лапароскопия и цветна снимка.Разгледай, на мен снимката ми прави д-р Персенска, лапароскопията правих при д-р Стаменов, но сега ако се налага пак да правя не бих отишла там, много са натоварени.

Re: цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2016, 15:46:06 pm »
Ами и аз не знам как се е видяло. На първия преглед не се виждаше нищо, но при втория (при който трябва да съм овулация) се виждало и цветната снимка ще е с анестезия за да не ме боли. Надявам се всичко да мине добре, че страшно много съм се уплашила.
*
Re: цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2016, 01:50:17 am »
sss1, при трансвагиналната ехография биха могли да се видят сраствания евентуално. Няма как обаче да се определи дали е запушена тръбата, това трябва да се докаже или отхвърли чрез специализирано изследване - цветна снимка или лапароскопия.

Чрез лапароскопията може да се прави и диагностика, т.е. да се провери проходимостта на тръбите и при нужда да се отстранят или клампират.
Според мен, след като лекарят ти е предложил първо ЦС, означава че той е изказал предположение за състоянието на тръбата (като евентуално следствие от срастванията, които е забелязал) и това трябва да бъде проверено.

... А на теб кой ти прави снимката? Знаеш ли дали се премахват тръбите или просто ги прекъсват (незнам точно как се нарича)
Д-р Персенска прави цветната снимка.
Дали да бъде клампирана тръбата или да бъде отстранена, пак е по преценка на лекаря с оглед конкретното състояние.
« Последна редакция: Февруари 27, 2016, 02:23:01 am от marsi »

Re: цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« Отговор #6 -: Април 16, 2016, 11:03:07 am »
Здравейте, момичета! Моята цветна снимка мина и искам да кажа на всички, които им предстои подобно нещо - няма нищо страшно. Пиша го това, защото когато аз търсех инфо повечето коментари бяха от преди 2- 3 години, а аз исках нещо актуално. Снимката ми беше с упойка и не съм усетила абсолютно нищо. Нито по време на снимката, нито след това. Умирах от страх какво ще ми случи, защото на мен никога не ми е правени нищо. Дали ще се събудя след упойката, какво ще се случи, но разбрах, че всичките ми притеснения са напразни. Сега ми предстои лапароскопия (едната тръба има хидросалпинс, а другата пропуска много малко - не се знае какво ще се случи с нея) и честно казано, страха който беше преди цветната снимка почти го няма въпреки, че е по сложна процедура. Не се притеснявайте - всички, на които ви предстои цветна снимка и късмет на всички. Дано скоро всички се похвалим с малки ревльовци.
Re: цветна снимка в МБАЛ "Надежда"
« Отговор #7 -: Май 15, 2016, 18:58:25 pm »
Здравейте  момичета.Моята снимка беше на 12.05.2016 г.-без упойка,много болезнена,но с положителни резултати.Причината за болката е  конизация м.08.2014 г. и трудното намиране на канала.Съветът ми е просто не се подлагайте без упойка.