0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Високо TSH при мъжа
« -: Февруари 15, 2016, 15:48:38 pm »
Здравейте!

С мъжа ми правим опити за бебе от няколко месеца. Днес той си пуска рутинни изследвания: ПКК, кръвна захар и т.н., но също и ТСХ. Резултата му е 5,60 при горна граница 4,20. Тази седмица си записа час при ендокринолог.

Въпроса ми е някой имал ли си подобрен проблем и какво отражение дава върши репродуктивните му функции. Информацията, която намерих в Интернет е много оскъдна.

Благодаря предварително!
*
Re: Високо TSH при мъжа
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2016, 17:15:59 pm »
Високото ТСХ прави проблем при опитите за забременяване, понякога е невъзможно да се забременее, а ако се случи е много възможно да се стигне до спонтанен аборт и друго проблеми.Хубаво е да си намерите добър ендокринолог занимаващ се с репродуктивни проблеми.ТСХ за забременяване трябва да е под 2.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Високо TSH при мъжа
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2016, 18:15:51 pm »
Зорница,

добре е, че мъжът ти се е записал за консултация с ендокринолог. нужно е да се види причината за това леко повишение. но, според мен,  високото ТСХ при него няма отражение върху репродуктивните му способности. една спермограма ще покаже ясно това.

на моя мъж сравнително наскоро му откриха синдром на Хашимото. имаше ТСХ над 100. когато ние правихме опити за бебе, той е бил с тези стойности на ТСХ, но не сме знаели за това. проблем при него нямаше.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!