0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Раничка на шийката на матката
« -: Януари 23, 2016, 16:02:40 pm »
Преди дни получих леко розово червено зацапване, но толкова оскъдно и незабелижимо, че дори бельото не се изцапа. Ходих на преглед, видяха раничка, сега чакам резултат от цитонамазката. И естествено се побърквам и главата ми минават какви ли не сценарии, от лош по лош. Яно е, че съм прокървила от раничката. Но все пак имам шанс и да не е най-страшното, нали? Знам, че и нищо не можете да ми кажете.... просто трябва да си изчакам резултата, а до тогава има седмица. Притеснява ме това прокървяване, не контактно....
Re: Раничка на шийката на матката
« Отговор #1 -: Януари 23, 2016, 16:48:34 pm »
Кое е най-страшното според теб? Рак на шийката ли? Раничките се водят преканцерози т.е. предракови състояния най-важното си го направила-цитонамазката сега остава чакането...защо чак седмица? Всъщност ти каква цитонамазка си направи обикновенна ли? Аз наскоро си пусках течнобазирана в Геника,защото се бях изплашила с едни HPV дето ми излезнаха от обикновената...накрая се оказа,че нищо такова няма просто обикновенно възпаление...спокойно,всичко ще е наред  :) пиши като получиш резултата..
*
Re: Раничка на шийката на матката
« Отговор #2 -: Януари 23, 2016, 18:18:35 pm »
Направи колпоскопия, задължително, не се паникьосвай излишно защото няма нужда от паника. Това прокървяване може и да не е от раничката, може да е овулаторно зацапване , и всичко но не мисли че имаш рак и всичко останало, едно такова прокървяване може и да е хормонално, но чак да имаш рак или подобни НЕ!
Всичко ще е наред!  :P
Re: Раничка на шийката на матката
« Отговор #3 -: Януари 24, 2016, 10:07:04 am »
Здравей имала съм раничка, веднъж на цитонамазката излезе съмнително. Изгориха я с лекарство, мазаха няколко пъти. После биопсия и се оказа, че всъщност няма нищо. Раничка получава всяка жена в някой етап от живота си. Успех.
*
Re: Раничка на шийката на матката
« Отговор #4 -: Януари 24, 2016, 10:55:42 am »
Благодаря ви за успокоението! Истина е, че много се страхувам. Да, зная, че по принцип раничката като раничка не е необичайно явление и стига да се наблюдава и лекува няма нищо страшно. Гинеколожката каза, "не виждам нищо страшно до тук, но ще изчакаме да видим какви са клетките добри или лоши". И ето това вече ме изплаши. Лоши клетки. Ами ако са лоши. Тази раничка може да е отдавна. Безотговорно се отнесох и отдавна не съм правила цитонамазка. Винаги съм мислела за децата, как са, да не им се случи нещо, за всички около мен, но не съм мислела за мен, все едно на мен нищо не може да се случи. И в един миг осъзнах, че ако на мен се случи нещо, децата ми пак ще страдат, защото са малки и аз съм им нужна. Мисля, си раничка може ли да се получи в следствие на възпаление някакво, да няма нищо общо с лоши клетки, примерно в следствие на някаква инфекция?
Алекс 77, цитонамазката най-вероятно е обикновена, и става за седмица, така казаха. Аз я правя в Сливен. Колпоскоп няма в кабинета и не са  ми предлагали.
Re: Раничка на шийката на матката
« Отговор #5 -: Януари 24, 2016, 14:27:09 pm »
Tan, на мен са ми горили раничка след като след една профилактика цитонамазката беше с лош резултат IIIВ и специално ме викнаха от Медицинския център. Там работи и моята гинеколожка, която веднага ми направи колпоскопия, предписа ми антибиотици и каза - горене, независимо, че не бях раждала. След двуседмично лечение, пак си пуснах цитонамазка - резултат IIВ и след това - горене на раничката. Но, докато си чаках резулатите, винаги бях на тръни и си представях най-страшното. След като мина процедурата си миклех пък, че няма да забременея, защото на нераждали не се горяло и т.н. Е, в моя случай това не повлия  :D По начало не пропускам прегледи и поне веднъж годишно ме гледат с колпоскоп. Дано резултатите са добри и винаги намирай време за прегледи.  :wink: Стискам палци  :D
*
Re: Раничка на шийката на матката
« Отговор #6 -: Януари 29, 2016, 19:57:07 pm »
Здравейте! Днес най-накрая ми излезе резултата от цитонамазката. 2 група. Гинеколожката ми каза, 1 и 2 група няма нищо страшно, на 5 чист ден да съм при нея да ми я гори. Дано всичко е ок, но вече със сигурност няма да пропускам година без цитонамазка.
Re: Раничка на шийката на матката
« Отговор #7 -: Януари 30, 2016, 00:44:59 am »
Така е tan :) радвам се,че всичко е наред  :)