0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цветна снимка - микробиология
« -: Ноември 03, 2015, 20:19:33 pm »
Здравейте,
извинявайте ако някъде има подобна тема, но не успях да намеря това което ме интересува. Предстои да ми бъде направена цветна снимка на тръбите, но от центъра казаха, че няма нужда от микробиология тъй като се използвало препарат, чрез който се игнорира евентуалното наличие на някаква флора във влагалището. На своя глава си пуснах секрет в друга лаборатория и съответно се установи бактерия. От центъра ми отговориха, че е не е проблем да се направи снимката.
Имам нужда от съвет как да постъпя. Редно ли е първо да се излекува инфекцията, или няма да има проблем. Навсякъде пише, че при влагалищна инфекция цветна снимка не се прави, но от центъра твърдят друго - въпросният препарат изолира бактерията и не и позволява да се разнесе на други места.
Извинявайте за дългия пост!
Re: Цветна снимка - микробиология
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2015, 08:44:51 am »
Здравей!Каква бактерия са ти открили,мисля че не е редно,но пека се вклйчят момичета,информирани повече.На мен преди да стартираме ин инвитрото също ми откриха бактерия Е.КОЛИ и док отложи старта.Успех.
Re: Цветна снимка - микробиология
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2015, 09:35:16 am »

dari_23,

Най-добре се посъветвай и с друг лекар, защото в зависимост от това каква е бактерията и каква е концентрацията й може да се прецени да се лекува първо тя и после да се прави ЦС. Да, наистина дезинфекцират мястото преди да правят процедурата, но не знам дали това е достатъчно за всички видове микроорганизми.

На мен преди ЦС ми пуснаха микробиология от клиниката, в която ми я правиха, но добре че си я разгледах аз, защото доктора, който ми прави ЦС нищо не ме попита нито за микробиологията, нито за пълната кръвна картина, която ми казаха да направя. Тя се прави също с цел да се избегне да се прави снимката, ако в момента тече някакъв възпалителен процес в организма.

Успех!
Re: Цветна снимка - микробиология
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2015, 16:00:57 pm »
Здравей Дари 23,
аз тази година си правих ЦС в Клиника Надежда и не ми искаха микробиология, казаха че няма нужда. Първоначално бях притеснена, че може да имам инфекция но се консултирах с други момичета, които са си правили в клиниката и те нямаха никакъв проблем. Наистина преди самата процедура мажат с такъв препарат. След това нямах никакъв проблем. Имай на предвид, че във влагалището няма как да няма бактерии. Там средата е влажна и топла и винаги има някакви бактерии. По-важното е това което имаш като бактерия, каква е? Аз два пъти си правих микробиология и все имах Кандида и все пиех лекарства и нищо. Може би ако и сега си направя, може да имам, не знам. Сега се радвам, че се доверих на лекарката.
За твое спокойствие ако искаш, се консултирай с още един лекар! yahoo_33
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Цветна снимка - микробиология
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2015, 23:44:14 pm »
Здравейте, момичета! Благодаря за отговорите и съветите! Бих искала да ви попитам и за изследването за хламидия и трите ли/ IgG, JgM, JgA/ следва да се изследват преди снимката или е достатъчно само IgG, което е показатл за стар инфекция?
Re: Цветна снимка - микробиология
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2015, 22:30:45 pm »
На мен ми искаха само две  IgG, JgM. Но не бяха специално преди ЦС, а много преди това, бяха част от първите хормонални изследвания.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.