0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #680 -: Ноември 26, 2015, 10:13:07 am »
Е, да при пуберите да кажем е "нормално", докато се наместят хормоните, което пак ще рече, че ако не са в дадени граници - може да си има кървене - слабо, силно, за дълго и пр.
В моя случай бях навършила 20 г. т.е. не съм била пубер. Но тези събития бяха  след преживян силен стрес месеци по-рано (внезапна загуба на близък човек), съответно нали - нарушен сън, рязко отслабване, което за мършави хора като мен означава буквално анорексичен вид, което пък е довело 100% до споменатия хормонален дисбаланс. Истината е, че е супер лесно да се наруши правилната функция на жлезите с вътрешна секреция, вкл. и заради психическо свръхнапрежение, без на пръв поглед чисто физически нещо да не ти е наред.

Ясно, че когато искаш бебе, а то не става, не е трудно, ами невъзможно е "да не го мислиш" постоянно, това да не те напряга и пр. Но като го правиш - и това е фактор да си разбуташ хормоните и сам да си пречиш. Затова са и съветите (които дразнят всички, знам  :lol:) в такава ситуация  - намери си хоби, осигури си някакви приятни емоции, развлечения, ангажирай се максимално с други неща, които поне малко да ти отвличат вниманието и пр. Трудничко се постига, но при желание наистина - може. Това от личен опит го казвам, просто съм го правила. Тук много го мразим лафа: "Успокой се и ще стане", защото го тълкуваме като: "Бе не ходи по лекари, не взимай никакви мерки за проблема" и пр. от вида. Обаче много пъти съм си мислила, че народецът не е стигнал до подобен извод случайно, а чрез дълги години наблюдения на определени ситуации. Просто не е имало едно време хормонални изследвания, нито пък идея как едно разбутано хормонче стига, че да пречи на зачеването, ако ще всичко друго да ти е наред. Просто са виждали хората, че докато "булката" е нещо напрегната и нервна - не става и не става то, като си реши кахърите "и се успокои" - вземе, че стане. Което, ако тогава са им пускали хормонални изследвания на тези жени - би се видяла разликата в хормоналната картинка, когато "булката" е била "неспокойна" и после когато се е "успокоила". И за собствения си случай съм си мислила (не твърдя, че е така), че може и такъв фактор да е имало когато най-после се случи бременноста. Тогава вече бях "вдигнала ръце", че ще стане спонтанно, спрях да го мисля и да се напрягам както в предишни периоди, което може да е повлияло добре на тялото ми. Та не го подценявайте и това, или не го изключвайте напълно от всички фактори, имащи отношение към "става ли, или не става". Тя народната мъдрост, често си е наистина мъдрост, не голи приказки, че "лаф да става" ;) Нали знаете и за оная работа със Спасовден? Хабер не са имали хората що е то мъжки стерилитет, според сегашните ни познания по въпроса. Ама са се усетили все пак, че не ще все "булката да е ялова", ами и кандидат-оплодителят нещо да е негоден. ;) Допускам, че са се усетили по темата, наблюдавайки такива ситуации с добитъка, който са отглеждали. Знаете и при животните ги има същите ситуации. Ражда, ражда кравата нали, заведеш я на нов бик - йок. Заведеш я при предишния от който има вече три теленца - хоп четвърто. Значи може да има и калпави бикове. Значи и при хората може да е същото... И така са открили донорстовто  :lol:

Та нали - всичко по реда си правете, което предлага съвременната медицина, но не игнорирайте и фактори, като споменатите по-горе все пак. Човек като е нервен и напрегнат и една манджа не му се получава добре, като тръгне да готви, нищо, че 1000 пъти я е готвил преди и е била перфектна. Пък какво да говорим за бебе...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #681 -: Ноември 26, 2015, 10:52:29 am »
Лили, той материала отдавна трябва да си е заминал. Това, което усещам е топлина, не е мокро. Може и да съм откачена, но все още не е доказано.
Прочети листовките на хапчетата. Все трябва да има някакви предупреждения. А, между другото, не ти ли закъснява?
на повечето нямам листовки защото са витамини и хранителни добавки. Имам листовки на българските, но там не пише нещо конкретно  :( Започвам да си мисля,че е от рибеното масло на абофарма защото до преди 1-2 седмици ми беше свършило и го бях заменила за масло от ленено семе и нямах такова гадене. Сега като си го купих и пак го започнах и гаденето започна. Май ще опитам пак да го спра да видя дали гаденето ще изчезне. Това са само мои подозрения, въпреки че ето днес например не ми се гади, пък пак съм пила рибено масло... Чудя се малко като се видя с парички дали да не отида при един специалист да ми каже какви изследвания може да се направят за стомаха.
Иначе не, не ми закъснявя, на 11ти ден съм след предполагаемата О  :D ама само аз си я предполагам.
А за топлината нищо не мога да кажа, сякаш не помня да съм имала такива моменти  :?
Jbrul не че нещо, но да попитам - забелязвам, че напоследък доста активно участваш в нашата тема, да не би случайно ... нещо такова ... да си замислила някое ново попълнение за Нова година  :lol: Иначе ми е приятно да те чета, фен съм ти и с този въпрос в никакъв случай не желая да спреш да внасяш настроение и положителни нотки при нас
« Последна редакция: Ноември 26, 2015, 11:00:32 am от lilibell »


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #682 -: Ноември 26, 2015, 11:00:49 am »
Ако нямаш листовки, пусни ги в търсачката. Няма начин да не излязат.
А, това рибено масло за какво го пиеш? Омега ли?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #683 -: Ноември 26, 2015, 11:03:57 am »
пия го защото пия Q10, а Q10 е мастноразтворим, затова го приемам с омеги. Рибеното масло е богато на омеги, лененото също е богато на омеги, но мисля че има и фитоестрогени и действа на хормонално ниво. Затова избягвам ленено масло или го пия в първата половина на цикъла, а през останалото време си пия рибеното.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #684 -: Ноември 26, 2015, 11:08:37 am »
И аз имам рибено, но никога не ми е ставало зле от него. Но, да чукна на дърво, имам здрав стомах. Единствено овабууста ми влияеше, но по друга линия. Ходех като сомнамбул и жив парцал, толкова много ми се спеше, направо сърцето ми спираше. А, ти пробвай да ги взимаш след храна твоите хапченца.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #685 -: Ноември 26, 2015, 11:22:05 am »
и аз имам много здрав стомах, затова това периодично гадене ме притеснява и започвам да си мисля лоши неща. Преди месец или два пак така ми се гадеше леко и на моменти, после изчезна или аз спрях да му обръщам внимание, сега пак се появи  :( Аз моите добавки и витамини всички ги взимам по време на ядене или след ядене - точно за да не ми дразнят стомаха.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #686 -: Ноември 26, 2015, 11:32:45 am »
А, не може ли да е от прогестерона?
На мен някой така ми беше обяснил гаденето в ЛФ. Ама дали е истина?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #687 -: Ноември 26, 2015, 12:09:49 pm »
lilibell, не планирам ново попълнение. Не за нова година, а по принцип и изобщо не планирам.  :lol: Не казвам категорично, че няма да имам още едно дете, единствено заради принципа "не се заричай, че знаеш ли". Иначе, нито съм в ситуация да планирам такова нещо (както може би знаеш), нито още дълго ще е възможно да ми се случи, чисто физически. Отделно, че и да мога да планирам такова нещо - имам вътрешен конфликт по въпроса. Ще ми се да не си оставям детето "само", но пък повече деца изобщо не ми се гледат. Ако е само да ги родя - още 5, в следващите 5 години, няма да се дърпам  :lol: Но пак да се чудя няколко години, аз реално съществувам ли, или съм някакъв придатък на детето - никак нямам мерак. Та и да има условия за още едно - предполагам, че доброволно ще се откажа от тази възможност. Просто не съм от жените на които им стига да бъдат майки и това изцяло им осмисля живота, имам много други нужди, крайно несъвместими с гледане на дете, егоистка съм и реално - страдам заради лишенията, които си налагам заради добруването на малкия. Да, правя го без колебание и с убеденост, че така трябва и е редно, аз съм отговорен човек. Но май за хора като мен - по-добре е да не завтарят, дори и да могат. ;) Имам предвид разбира се, че и емоционалното ми състояние по въпроса е силно повлияно от случките след раждането на Дани и заради това натрупах толкова негативни настроения по темата "родителство". Хората, които отглеждат деца в двойка - твърдят, че е друго при тях, сигурно е много по-различно и е приятно през повечето време... Ама аз просто не знам как е в онази "другата" ситуация и затова си изхождам от моята си. Старая се разбира се, целенасочено да си променя нагласите, защото си давам сметка, че са много нездрави и не особено рационални :) С пожелание никой да не помирисва дори подобни на моите т.е. да няма повод за това.
Категорично обаче - много щуро изживяване е и си струва отвсякъде :D. Поне веднъж. Който има сили и за още няколко пъти - още по-добре!

Наминавам при вас напоследък в ролята си на форумен клоун.  :lol: Ако мога малко да ви разсея напрежението с някоя глупост. Не, че не взимам насериозно трепетите ви, че затова по-шеговит тон да вкарвам. Извинявам се, ако някой така приема писането ми тук все пак и съм подразнила с това, изобщо не ми е цел, или отношение към темата :)

П.П. Аз също съм със здрав стомах, но на същия не му понася нищо съдържащо желязо. Установих го едва когато ми се догади брутално на няколко пъти, след прием на витамини за бременни. Иначе никакво гадене не съм имала. Но имам няколко приятелки бълващи като райски фонтан, когато решиха да пият рибено масло точно (било страхотно срещу бръчки). Защо - нямам идея, ама не им понася е меко казано. Можеше да им излязат бръчки от повръщане де...  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #688 -: Ноември 26, 2015, 13:43:59 pm »
Jbrul, аз исках да питам, но може и да те бъркам с някой друг. Ти ли беше с мутация за трудно усвояване на фолиева и какво беше лечението?

Лили, стискам палци за положителен тест, който ще прекрасно обяснение на симптомоте ти :)

Много бременни започват да имат стомашен дискомфорт от витамините, които преди това са взимали без проблем. И аз мисля, че си 11 ден след О и стискам палци за хубави новини.

На мен вчера късно следобед ми дойде с пълна сила 2 дни по-рано на 27 ден от цикъла... Опитите се подновяват веднага щом М свърши :)

Евелин, и на индийката са и казали противозачатъчни за 28 дни, но тя не ще, щото щяла да "изгуби" време. Аз и викам "е, ти сега с това 20 дневно кървене не губиш ли време", но тя според мен непрекъснато се състезава с мен... Аз вече хич не и се ядосвам, вчера в знак на приятелство и опеках един морковен кейк, много се зарадва :) иначе за моите 13 години опити за бебе съм се научила да не се състезавам с никого, защото при мен нещата явно бавно бързат... Когато, тогава, само да дойде :)

Лили, какво стана с твоите резултати от тромбофилии и мутации?

А и друго, според мен много и е висок естрадиола на индийката. Това за какво говори? Висок естрадиол на 3то ден. Трябва да е 25-75 а нейния 102...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #689 -: Ноември 26, 2015, 14:10:48 pm »
Maki този месец съм тотално на червено и нямам излишни пари за харчене. Ще видим другия месец как ще е и тогава ще ги пусна.
Иначе един положителен тест ще е перфектно обяснение за гаденето, но май ме съмнява от това да е защото и преди имах такова - леко, досадно и се появяваше периодично през целия ден. Ама ето днес пък нямам  :? затова съм 50:50 дали е от добавките или някое стомашно заболяване.
Няма да й коментирам умствения багаж на тая индийка защото много може да се каже по въпроса, но ти завиждам за търпението. Аз съм толерантен човек, но определени неща минават дори моите граници на търпение и тогава да не си край мен  :) Някъде бях чела, че висок Е2 в началото на цикъла "замаскира" високото ФСХ, което се понижава за сметка на Е2 и по този начин е признак на изчерпващ се яйчников резерв. Сигурно има и други причини, но това само лекар може да го каже, там механизмите как един хормон влияе на друг са много сложни


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #690 -: Ноември 26, 2015, 14:15:14 pm »
Маки, когато разбрах за моята миома, започнах да си купувам разни билкови таблетки и една дърта аптекарка ми каза, че няма смисъл. Тя имала миома/и и отначало била с кръвоизливи само по време на цикъл, но кървенето й ставало все по - дълго и достигнало 15-20 дни продължителност. "По - зле ще става, няма да става по - добре" -това бяха думите й.
Ако на твоята индийка възелчетата са й от вътрешната страна, това може да обясни кървенето. Освен това (не било доказано), но те растяли от повишени естрогени.
Ако бях на нейно място, щях да послушам лекаря и да взема тези противозачатъчни, ако може да се регулират хормоните. След няколко месеца наистина бих направила едни хормони и филикулометрия с цел да се види как е и прогестерона. И всички други участници.
Имам спомен, че беше казала, че жената е доста пълна. Така ли е това?

Това, което Лили казва и аз го бях чела.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #691 -: Ноември 26, 2015, 14:47:30 pm »
Ами пълничка е да, а иначе за възелчетата, ако са от вътрешната страна наистина ще обяснят кървенето. Казах и да поиска час за хидротубация като иде на лекар другата седмица. Ама това ме дразни в тая Америка, дето все трябва да им казваш. В Англия отиваш на лекар и си казваш симптомите и те ти назначават всичко докато се намери проблемът. Там пък беше проблем, че не можеш да им кажеш "направете ми Еди кое си изследване"... Ама пък тук да трябва да изчетеш всички форуми, за да стигнеш до някакво заключение за кое точно изследване да си поръчаш като идеш на лекар?! Пфу...

Лили, багажа не е много, или по-скоро културите са много различни... Примерно те в Индия са учили английски и компютри и отиват в чужбина и взимат по-големи заплати от средностатистическия американец, защото средностатистическия американец е тъпунгер. Следователно уж индийката има умствен багаж.

От друга страна, аз всяка свдмица си купувам ананас и все и вика "ти ананас ще желаеш ли", и тя все ми отговаря "не, щото не знам как да го нарежа"... И аз не обръщах внимание на тези й думи до онзи ден, когато ми каза, че мъжът и купил нарязан ананас и те за първи път в живота си яли и много им харесал. Та аз и викам "супер, сега заедно ще си купуваме ананас", с тя пак отговори, че не знаела как да го нареже. ОФФ, викам й накрая, абе как така имаш висше образование, имаш се за умна, взима над 100 хиляди годишно заплата и накрая един ананас е по-умен от нея. И тв отговори "ами защото никой не ми е показал". Че на мен някой да не ми е показал. Като не може да си измисли начин да си изчисти ананаса, няма да яде и толкоз...

Лили, аз често й се ядосвам и забелязах, че много действа следната тактика --> когато съм и най-ядосана и съм се зарекла вече с нея КРАЙ, правя нещо хубаво за нея --> чай със сладкиш и я викам вкъщи, или й се обаждам и се държа мило с нея. В началото през зъби се насилвах, но забелязах, че винаги, когато съм добра с нея, тя отвръща с добро и забравя "съревнованията", в които се е вкарала и се опитва и мен да вкара. Сега вече като открих тази тактика, веднага почвам да пека сладкиши и да правя чай. А преди се дразнех защо всеки ден идва вкъщи да пие чай, а аз като отида в тях, тя никога не прави чай, а след примерно половин час дъра-бъра, аз предлагам "да отидем вкъщи да направя по един чай" и вместо тя да каже "ами аз ще направя тук", тя казва "ами добре, да отидем"... Според мен индийците са много като българите, все гледат да не се минат и да са отгоре, танто за танто + още малко отгоре... Макар че съм имала и друга индийка приятелка, която такова мерене и теглене не е правила...

Та си казах накрая--> един чак е стотинки, а моите нерви са скъпи. Сега изобщо и не стъпвам в тях. Тя идва в нас всски ден да пие чай, но пък и аз не изкуквам по цял ден сама...

Та направете си сметка защо вчера съм и пекла морковен сладкиш... Пак ме беше изкарала извън нерви :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #692 -: Ноември 26, 2015, 15:08:47 pm »
Да вземе да направи една диета твоята индийка. Щото самите тлъстини, съм чела, произвеждат естрогени. Аз откакто напълнях имам проблеми с миоми и цикли и стерилитет. Тъй, че едно разделно хранене да му направи за 90 дни или нисковъглехидратна...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #693 -: Ноември 26, 2015, 15:23:42 pm »
makiyaki, не само аз имам тази мутация, но да и аз. Пиех по 10 табл. Неофолик-мета по тази причина. Това е търговското наименование на препарата в БГ. При вас - може да се казва по-различно - по същество е все таблетки ФК с удължено освобождаване.
Помня, че тази мутация ми я пишеше на разпечатката на теста за тромбофилия. Но дали стандартно се гледа това с този тест, или лекарят ми е поискал и това - нямам представа. Запомних каквото ми трябваше по същество - няма тромбофилия, бухай ФК в количества и така.  :lol: ОК му е гръбнака на "Спайдърмен" де. Ако е толкова енергичен заради ФК, която погълнах, има ли втори път - ще редуцирам на по 5 табл. дневно.  :lol: :lol: :lol: Много пауър, много нещо, Чернобил нищо не е пред него. Жив и здрав да е :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #694 -: Ноември 26, 2015, 15:42:22 pm »
А, може ли да се пие този МЕТА дори и да нямаш проблем?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #695 -: Ноември 26, 2015, 15:45:50 pm »
Може. ФК е водоразтворим витамин от груба Б (B9). Риск от предозиране няма, излишното количество се изхвърля от организма, чрез урината.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #696 -: Ноември 26, 2015, 15:53:37 pm »
Супер, и без това искам да спра Инофолика, че ми идва през кръста.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #697 -: Ноември 26, 2015, 15:56:44 pm »
от къде го купувате този МЕТА? Аз търсих в нашата аптека и нищо не знаеха по въпроса. При тях имало само фолиева за бременни и фолиева за не-бременни, вероятно разликата е в количествата


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #698 -: Ноември 26, 2015, 16:21:12 pm »
Ами като нямат нещо, аз ги питам дали не могат да ми го поръчат. Ако не могат - следващите.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #699 -: Ноември 26, 2015, 16:29:53 pm »
http://apteka.framar.bg/30006344/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-0-4-%D0%BC%D0%B3-90 Това пиех аз. Цената му е по-дебела винаги - сравнено с цената на същия препарат, ама без "удължено освобождаване". Обръщам внимание все пак, че това съм го пила преди 5, та и 6 години. Не, че е лошо, ами сега може да има и по-добро, ново, на по-добри пари...не съм проверявала, защото не ми е трябвало. Но по мое време нямаше и "Прена тест" все пак, не и в България. За късмет - нещата в тази област вече доста по- бързо идват и у нас.  Пък за живеещите в някои дтрани навън - имат ги преди ние да сме ги чули.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!