0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кафеникаво течение преди цикъла
« -: Октомври 19, 2015, 18:26:54 pm »
Здравейте,

Днес се зачетох за това какво може да означава, че цикъла не ми тръгва с ясна кръв, а с няколко дни кафеникаво течение преди това. Оказва се, че има теория, че кавявото течение освен при овулация или имплантационни зацапване (което не е моя случай, защото ми се случва в почти всеки цикъл) може и да е признак на поликистозни яйчници или други хормонални нарушения.

При положение, че хормоните на 3ти ден ми бяха като по учебник, идея си нямам какво точно става. Досега не са ми правили хорм изследвания в други етапи на цикъла, но може и да се наложи. Преди години, когато в рамките на една година имах три пъти задържани фуликули ми бяха измислили, че имам поликистозни яйчници, но напарвих лечение и този проблем се реши. От много години насам никой от гинеколозите, които са ме преглеждали не ми е говорил за поликистозни яйчници. Много е неприятно, защото всеки път си казвам, може пък този път да е ИЗ, а не цикъла. Но след 2-3 дни си ми идва с пълна сила и не ми оставя много място за чудене. Ясно е, че ще трябва да обсъдя това по-обстойно с док, защото досега не обръщат много внимание на този факт и всеки път ми дават някакви измислени обяснения.

Някоя от вас имала ли е подобни проблеми?
Re: Кафеникаво течение преди цикъла
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2015, 17:05:13 pm »
Mirracles, аз съм така, затова правихме хистероскопията - заради съмнение, че полипи в матката причиняват това кървене. Другата версия на лекарката ми е нисък прогестерон и ако на следващия цикъл пак съм така, ще изследваме прогестерон и ще видим. Не съм спец, но може би няма да попречи да изследваш прогестерон след овулация и да видите как е.


Re: Кафеникаво течение преди цикъла
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2015, 01:17:21 am »
Здравейте.Не знам дали въпроса ми е за тази тема,но имам проблем.Пия противозачатъчни Regulon.Вчера ми беше последната таблетка (в събота)
В сряда ми дойде,и на следващия ден вече ми беше свършило.Някой  може ли да ми каже имал ли е такъв случай.Няма как да отида на гинеколог,защото съм в чужбина и тук е малко трудно да идеш на гинеколог
Благодаря Ви
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъла
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2015, 03:36:08 am »
Здравей, MIMACSKА.
Аз правя подобни реакции към Регулона (та и към други противозачатъчни). Или ми идва супер оскъдно (за ден или за половина) или изобщо не ми идва (само зацапване и нищо повече). Предписвани са ми 2-3 пъти (за изчистване на кисти) и всеки път е едно и също. При мен Док каза, че явно така си реагирам, защото ми идват малко силнички (за Регулона специално) и  да не се притеснявам, защото не съм единствената. Просто в месеците, в които съм го пила, маточната лигавица ми остава доста тънка, т.е. не нараства нормално. Но аз все пак ходя на преглед след таблетките, за да се проследи, че няма друг проблем и че всичко е наред. Според мен и ти трябва да го направиш, дори и само за успокоение. Намери начин. В крайна сметка, обади се на лекаря, който ти ги е предписал. Успех.
« Последна редакция: Ноември 30, 2015, 03:38:20 am от Zlateto ♡ »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”