0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Раничка преди цикъл
« -: Октомври 06, 2015, 17:20:09 pm »
Здравейте,
Има нещо, което не ми дава мира от повече от половин година. Два три дни преди всеки цикъл се появява раничка на входа на влагалището и с първия ден на цикъла изчезва и така до следващия цикъл. Получава се нещо като подсичане, което хем сърби, хем става на раничка при забърсване, хем боли. Правих си микробиология и цитонамазка - всичко е в ред. Правих ги в болница Надежда, при д-р Христов. Когато го попитах каза, че няма никаква причина и не виждал на какво се може да се дължи, щяло да отшуми, но доста време вече мина.
Явно има връзка с някой хормон, който оказва влияние на лигавицата точно преди цикъл, обаче до тук ми се изчерпват знанията. Ако някой има представа  на какво може да се дължи или поне да ми даде насоки на какво да обръна внимание ще съм много благодарна.
Аз имам Тироидит на Хашимото, при който засега ТСХ ми е между 2 и 3, без лекарства, Т3 и Т4 са в норма, само антителата са завишени, дали това оказва влияние.
Благодаря предварително, на всички които се включат с идеи.
*
Re: Раничка преди цикъл
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2015, 21:41:45 pm »
Не, не оказват влияние антителата. А докторът видя ли раничката? Да не би да е херпес? Ако е сравнително навън и е раничка, ползвала съм за шевовете един спрей с хиалуронова киселина - Цикатридина, много бързо облекчава възпаления и не е проблем, че на лигавицата се пръска.
*
Re: Раничка преди цикъл
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2015, 10:03:59 am »
Разрових се в темичката за гениталния херпес и много се притесних. Искам само да попитам ако е херпес и съпругът ми ли го има? В началото на връзката ми с него се оказа, че ме е заразил с кондиломи, които за 9 години не са рецидивирали след като се излекувахме. Като се замисля, тази раничка се появява на същото място където горихме кондиломите. Това дали има общо? 
*
Re: Раничка преди цикъл
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2015, 16:50:49 pm »
Нямам представа дали има връзка между двете, но ако е херпес е добре да няма контакти когато е активен. Може би е добре да си намериш друг гинеколог. И евентуално да ти изпише нещо, което да потисне херпеса ( Биозин или друг имуностимулант съм чувала, че дават), но ти реално не знаеш какво имаш и трябва специалист да оцени. Аз не съм такъв и не съм имала такива проблеми.