0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #60 -: Октомври 01, 2015, 17:36:47 pm »
Маки,

В едната клиника сме на на консултация на 8 окт, а в другата сме на 12 окт. После трябва да преценим с коя от двете ще продължим. Вече нямам търпение да идва консултацията и каквото трябва да се почва, защото преди да стигнем до процедура ще трябва да се провери проходимост на тр, в предната клиника ми говориха и за евентуално лапаро за миомното възелче (то е 5мм, но можело да попречи), после почивка 2-3 месеца и чак тогава.  :? Чакането ужасно много ме изнервя, а и времето ни притиска, но няма как.  Вие какво решихте, ще ходите ли в репродуктивна клиника?

Лили, стискаме палци за зелена светлина при теб! И аз като теб интерпретирам болките - или нарастващи фуликули или задържани. Но на прегледа септ се оказа, че хем няма задържан в този яйчник, хем съм уволирала от другия, което обори и двата варианта. АГ каза, може и да е някакъв чревен дискомфорт, който бъркам с яйчника. Пия пробиотици, пък да видим.

Останалите къде се изпокрихте? Не може така, всички тука на отчет!  :wink: :lol:
Мисля ви. Как вървят нещата при вас?


 

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #61 -: Октомври 01, 2015, 17:45:32 pm »
Аз чета и чакам. Страх ме е да правя тест, а от друга страна ми писна да чакам.
За това гледам да не мисля, доколкото мога...  :?
Как ви се струва графиката до тук?
Този цикъл ми е най близкото до "улучване на момента" до сега.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #62 -: Октомври 01, 2015, 18:00:59 pm »
Мира, в БГ много обичат лапаро да правят за щяло и нещяло, това е мое мнение, така че преди да се решиш на тази манипулация, се консултирай поне с няколко специалиста.

Моят опит с лапарото е, снимка на тръби в Лондон --> проходими, всичко нормално, пиене на антибиотик 1 седмица преди и след снимката, превантивно, против инфекция.

Като отидох при Стаменов, той каза, че е добре снимката да е направена в неговата клиника  8O (защо? В Лондон не знаят как се снима ли? Или тръбите ми са се запушили 2 месеца след първата снимка???).

Както и да е, с доктор не може да се спори, направих при него втора снимка, преди която, нито ми изписаха антибиотик, нито пък ми направиха микробиология... Убеждаваха ме колко щяло да боли и да съм се съгласяла на упойка или поне на некви свещички обезболяващи, дето се мушкат в дупето... Казах НЕ и на двете и отидох на снимката без да съм си слагала свещи и други простотии и НЕ ме боля изобщо. Тръбите бяха проходими... На следващия месец след снимката бях с хидросалпингс, който според мен е абсолютно по тяхна вина. Как може да правят снимка без да са направили микробиология и без да са ми назначили антибиотик... Та така, следващата стъпка беше лапаро. Първо насила ми причиниха хидросалпингс, за да може после да го оперират с лапаро. Искаха да ми прекъснат и двете тръби, защото инвитрото било обречено с болни тръби, а и за какво са ми болни тръби...

Толкова бях ядосана и загубила вяра в тяхната професионалност и компетентност (преди това на пункция извадиха 20 яйца, но намерили само 8 живи сперматозоида и затова само тях се опитали да оплодят, а с другите 12 яйцеклетки какво стана и къде са?!?!?)... та до такава депресия ме доведе тоя Стаменов и неговата клиника, че 3 години никакви опити за нищо не направих, ама то нали ТРЯБВАШЕ първо лапарото да мине, щото с този хидросалпингс инвитро не може...

Ее, не си направих лапаро, мислех, че съм ялова, но успях да забременея 2 пъти по естествен начин, след като ТЕ казаха, че без лапаро е невъзможно дори успешно инвитро да имам.

Та за миомните възли, аз имам 4 и ми казаха, че не са опасни и че няма нужда от никаква манипулация. Казаха, че е опасно и има нужда от манипулация, ако миомните възли са ВЪТРЕ в матката или т.нар полипи. Но след като са отвън, нямало проблем... Вярвам им ... :)

А за репродуктивната клиника... В април месец ходихме, за да правим генетични, щото нали 2 бебета загубихме... Докторът каза, че нямаме проблем и по естествен начин да пробваме, защото инвитрото е скъпо... Но, добави, ако не се получи до 6 месеца, предвид нашата възраст, да отидем за инвитро.

Та като се върнем от Лондон, ще задвижа нещата по инвитрото. Не съм сигурна как още, но като наближи, ще им се обадя и ще ги питам :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #63 -: Октомври 01, 2015, 18:05:41 pm »
Евелин, супер ти е графиката, но е рано още за тест... Изчакай поне 12 ден след О, като деня на О го броиш за нулев :) стискаме ти палци!

Мира, и на теб стиснати палци за прегледите в клиниките. А за тръбите, не знам защо чакаш прегледа, ами не си назначиш час за снимка, и направо да си я носиш с теб винаги, когато ходиш на прегледи по репродукция...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #64 -: Октомври 01, 2015, 18:20:53 pm »
Евелина, стискаме ти палци! Дано това да е вашия месец!

Маки, обикновените АГ ми казаха, че може и да пречи, може и да не. До момента при две "светила" съм ходила по темата за миомното възелче и двамата казаха, че трябва да се махне преди евентуална процедура/бременност, защото било субмукозно, тоест насочено към вътрешността на матката и на кофти място - на върха на матката, както те се изразиха (където се очаква най-голямо разширение на тъканта, при евентуална бременност и не се знае дали под хормоналния напор няма да порастне). Аз отлагах тази процедура, докато се уверя в нейната категорична необходимост, но четейки материалите по страниците на инвитро центровете виждам често като изискване за започване на процедура да се поставя условие за "чиста матка" - без образувания вътре в матката, като полипи или миомни възли. Така че очаквам на консултациите пак това да се постави като условие. Но да не изпреварвам събитията. Ще видим.

А за тръбите отлгагах поради две причини - от една страна, ако се прави лапаро, всичко ще се свърши на един път с една процедура - преглед на проходимостта и отстраняване на миомката, така ми каза лекаря, който казват бил факир на лапарото. От друга страна имах проблеми с микробиологията и трябваше да се изчистят бактериите преди да се прави каквото и да е. Та нали сега пихме антибиотик заради тая работа. Надявам се поне тоя проблем да е отпаднал.
Стискам палци и при вас да се наредят нещата по най-добрия начин!


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #65 -: Октомври 01, 2015, 18:36:52 pm »
Здравейте момичета, чета темата от доста време, но досега не съм се осмелявала да пиша. Ще се радвам да ме приемете :). Бих искала да се присъединя към мнението на Маки относно лапароскопиити и това, че тук в Бг много обичат да ги назначават. След като няколко години лекарите не успяха да намерят проблема при мен и съпруга ми, ми казаха да си направя лапаро, защото можело до имам ендометриоза и това да е причината за неуспех. Ние обаче обсъдихме нещата и решихме, че "експеримента" не си струва. Излишна интирвенция и риск, да не говорим, че поради спад в имунитета ми и прием на АБ преди няколко месеца, след цветна снимка, не мога да се възстановя. Лекувам стрептокок, който нямах преди снимката. А си представям след едно лапаро кой знае колко АБ ще са ми нужни.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #66 -: Октомври 01, 2015, 19:12:39 pm »
Аууу, пак сте изписали света-не мога да ви изчета :)
Аз съм яко на метлата! По цял ден на работа и от снощи започнах и втора работа...прибирам се от едната, хапвам, къпя и айде на другата! Изобщо не се сещам даже нито за бебета, нито за кексове, овулации и други неща! Вчера имах няколко минутки свободни и попрочетох за ендометриозните образувания-честно,косата ми настръхна! От една страна е хубаво, че съм ангажирана нон стоп, щото така нямам време да се вкарвам във филмите. За това казах, че като почне учебната година и ме чака суша...
Изчезвам аз, утре ще мина да ви видя!
Хубава вечер на всички, гушшшшшшшш!
Днес е четвърти ден, в който само леко ми цапа-цвета е тъмно кафяв, почти черен :( По принцип утре трябва да ми дойде, но няма никакви признаци.На някой да му се е случвало подобно нещо?
« Последна редакция: Октомври 01, 2015, 19:20:05 pm от Калия »
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #67 -: Октомври 01, 2015, 19:19:13 pm »
Здравейте момичета аз ви чета редовно нищо ,че не пиша.Сега съм на противозачатъчни както писах по напред но имам чувството, че имам предовулационни симптоми това нормално ли е?Аз ги започнах на 6 ден от цикъла заради задържан фоликул по предписание на лекаря.Просто ми е странно и незнам къде да се посъветвам, ако някоя от вас може да се включи с коментар.Пия Логест стриктно но и секс правихме няколко пъти без да се пазим естествено.Това е от мен, подкрепям всяка една от вас в борбата която и аз водя вече втора година за бебе.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #68 -: Октомври 01, 2015, 20:16:10 pm »
liliana_78 щом си на противозачатъчни едва ли има овулация. По принцип се предписват при задържани фоликули точно с цел да подтиснат връзката хипофиза-хипоталамус-яйчници, при което се спира развитието на задържания фоликул и той започва да се свива докато се изчисти.  Съответно като не се отделят хормони заради противозачатъчните, няма как да имаш овулация. Аз съм си следила БТ при прием на противозачатъчни - целия месец температурата е една и съща, т.е. няма никакво движение на хормоните.
Кали душицо не се притеснявай, ние ще сме тук и ще те чакаме  :wink: работата си е работа, но не зарязвай и удоволствията и ще видиш, че току виж те е изненадало неочаквано закъснение  :lol: И не чети изобщо за ендометриозата - или се решаваш на лапаро и разбираш истината, или не го мисли изобщо.
Alexa_C добре дошла, ще те приемем разбира се. Пожелавам ти бързо да се преместиш в бременната тема защото там спешно имат нужда от нови попълнения  :wink:
« Последна редакция: Октомври 01, 2015, 20:45:51 pm от lilibell »


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #69 -: Октомври 01, 2015, 20:48:35 pm »
liliana_78, Логест са противозачатъчни таблетки от така наречените комбинирани, всяка от тях съдържа синтетични аналози на естроген + прогестерон, не може да се очаква овулация. Според мен, ако усещаш напрежение, то е от самите таблетки (от комбинацията на двата хормона). 

Alexa_C, добре дошла!

evelinapa, добре изглежда графиката, успех този месец  :)

Момичета, успех на всички!  :)
« Последна редакция: Октомври 01, 2015, 22:56:19 pm от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #70 -: Октомври 01, 2015, 22:09:08 pm »
Добре дошли, Лиляна и Алекса!
От сърце ви пожелавам скорошни добри новини!
А най-добре всички дружно да се преместим в бременната тема. Ами така де, щом мои три колежки, които са през едно бюро една от друга успяха да забременеят в един и същи месец и да родят прекрасни дечица с няколко дни разлика, какво пречи и ние да последваме този пример  :D

На всички пожелавам кураж и успех и по едно, а защо не и по две малки чудеса
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #71 -: Октомври 01, 2015, 22:30:40 pm »
Кали душицо не се притеснявай, ние ще сме тук и ще те чакаме  :wink: работата си е работа, но не зарязвай и удоволствията и ще видиш, че току виж те е изненадало неочаквано закъснение  :lol: И не чети изобщо за ендометриозата - или се решаваш на лапаро и разбираш истината, или не го мисли изобобщо
Хехе, оптимистка си голяма...че и мен надъхваш :) Аз наистина нямам никакво време за удоволствия, сега с тази втора работа, прибирам се в полунощ, всички спят. Ставам в 6 цял ден на работа, вечерта пак....еее, кога и как? Никакви лапароскопии няма да правя за сега- ни пари ни врее имам. Като направим детската може и да намеря сили за кексове, пък ако стане бебе, стане! Това за сега от мен, няма да мисля за нищо лошо! Напред и нагоре, той Господ си знае работата ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #72 -: Октомври 02, 2015, 08:33:27 am »
Добро утро от мен,сладурки.
Днес съм в добро настроение,въпреки,че вчера доста се замислих върху резултата от спермограмата.
Снощи обсъждахме доста въпроса с мъжа ми,вероятно ще направи още една този месец.Взех му витамини,обеща да намали цигарите...дано има някакъв положителен резултат.
Черпя Ви едно кафенце за старт на работния ден.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #73 -: Октомври 02, 2015, 08:39:37 am »
Момичетааа стартирам  :) задържаните са се изчистили, имам 2 фоликула 9 и 11 в ЛЯ. От днес съм на мерионал, от понеделник най-вероятно оргалутран. Разбрахме се с док ако не станат нещата с леката стимулация, да пробваме само на ЕЦ. Дано да станат нещата, стискайте ми палци  :crossfingers:
rrrr само от факта, че ще намали цигарите ще имате подобрение. Ако успее и да ги спре ще е най-добре  :wink:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #74 -: Октомври 02, 2015, 09:00:05 am »
благодаря момичета успех на всички и дано в най скоро време сме в бременната тема.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #75 -: Октомври 02, 2015, 09:06:02 am »
Лилиии,

Много се радвам, че ще стартирате!
Стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин!

Rrrr, чудесно е, че мъжа ти е разбран и ще намали цигарите.
Аз много си мечтая мм да спре цигарите, но уви не виждам как ще стане. Все ми разправя, че толкова мъже, които пушат имат по две и по три здрави деца, явно не пречат цигарите. Това ни е голям спор. Но докато той сам не проумее нещата, няма как да се промени нещо по темата с цигарите. Все се надявам, че поне добавките ще помогнат да се подобри СГ преди евентуална процедура. Стискам ви палци при вас да се подобрят нещата и по естествен път да стигнете до мечтаното детенце.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #76 -: Октомври 02, 2015, 09:11:49 am »
Добро утро и от мен  :)

Браво, lilibell  :), успешна стимулация ти желая!

И при моя мъж имаше подобряване на показателите след намаляване на цигарите. Не можа съвсем да ги спре, но той пък пушеше мноого, та и намаляването даде резултат.
И още нещо от нашия опит, по препоръка на биолозите правихме спермограма при различни дни въздържане, оказа се по-добра при по-малко дни въздържане (1-2 дни), това е от значение най-вече при ин витро, но и при спонтанни опити е важно, означава секс преди и около овулация по-честичко (всеки ден или през ден).
Успех!  :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #77 -: Октомври 02, 2015, 09:26:36 am »
Аз съм щастлива,че той е доста амбициран да имаме успех в бебеправенето,така че ще подходи сериозно.
Наистина се надявам този месец да успеем,както аз така и всички вие.

Успешен петък Ви желая  :)
*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #78 -: Октомври 02, 2015, 09:28:19 am »
Lilibell, радвам се че са се изчистили задържаните фоликули и стартирате. Дай боже всичко да се нареди по най-добрият начин. Пожелавам успех  на теб и на всички в темата :bighug:
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 09:30:09 am от Sweet Angel »
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #79 -: Октомври 02, 2015, 09:34:43 am »
Добро утро, момичета! Благодаря за приема в групата. Пожелавам на всички да запазят надеждата и силата на духа си и скоро всички да достигнем до така желания финал.
Накратко моята история: след повече от 4 години неуспешни опити решихме, след насока от нашия репродуктивен специалист, да направим няколко инсета. Реално открит проблем няма: добра спермограма, наличие на овулация, проходими тръби, хормони в норма. Имам 2 малки миомни възела, но са субсерозни и не пречат. Също така имам и отстранен полип, но и след неговото премахване не се получи бременност. Сега лекувам стрептокок и се надявам скоро да започна с подготовката за инсе.
Пожелавам успех на всички и много изпълнени Коледни желания! stork-boy