0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

странен цикъл!
« -: Септември 17, 2015, 17:54:28 pm »
Здравейте!Отварям нова тема тъй,като съм нова и не успях да намеря нищо по-конкретно!Но ако вече има такава тема,ще съм благодарна за линк към нея!Ако имам хравописни грешки,моля за извинение но пиша от телефона и ми е по-трудно с клавиатурата.
Та....моят въпрос е следния:Последният ми цикъл беше на 30.07. И беше 4 дни(както всеки път) след това моето календарче изчисли,че трябва следващият мицикъл да е между 29-30 най-късно 31.08. На 30 имахме полов контакт споловинката.Да бъда по-точна два пъти.Първият път свършина вън вторият вътре.Чаках цикъл,но нямаше.Направих три теста (макар и рано!) Единият показа бледа втора черта и понеже имам вече едно сете точно с такава бледа чертичка помислих,ааа бременна съм,но вторият беше отрицателен,а третият пак бледа черта.(отказах се от тестовете и оставих да мине време.И ето че на 15.09 сутринта хопцикъл....но един такъв първо ярко червенпосле розов с малко течение и на 16.09 много слабо.Също и днес слабо розово и не запревръзка,а за ежедневка....чудя се дали не е някоя киста изчетох толкова много статий и за кисти и рак и нямам симптоми.
П.с.Зная,че е нужна консултация с лекар,но до другата седмица нямам възможност,за това исках да зная дали някой от вас е имал подобен цикъл!Благодаря предварително!
*
Re: странен цикъл!
« Отговор #1 -: Септември 17, 2015, 22:34:18 pm »
Здравей, sophieee, точна информация дали има бременност ще даде кръвен тест (ЧХГ изследване), може да се направи във всяка лаборатория (цена около 20 лв.).
Ако съм разбрала правилно, вашите опити са били на 30.08, т.е. около датата на цикъла. Принципно е възможно да е имало късна овулация, но ако обикновено цикълът ти е редовен и досега не е имало изместване на овулацията, може да е друга причината за това закъснение (задържан фоликул, киста). Така че трябва консултация с лекар и ехографски преглед.
А до следващата седмица, когато ти е прегледът, евентуално ЧХГ тест.

Re: странен цикъл!
« Отговор #2 -: Септември 17, 2015, 22:46:27 pm »
Здравейте.Ние всъщност не сме имали намерение да правим бебе,за това и никога не съм си следила овулацията.И да половият контакт беше точно във времето в което трябваше да ми дойде цикъла.Не съм толкова притеснена от факта,че може да има бременност,защото вече една седмица чета за варианта -забременяване преди цикъл и варианта е много малък.По скоро ме притеснява този розов цикъл,който продължи един ден,аслед товаса само капки!Честно да призная изпитвам ужас от игли,за това и няма да ида на кръвен.А на гинеколог чак в сряда.Никога не съм имала кистии много мее страх да не се окаже точно това :(
*
Re: странен цикъл!
« Отговор #3 -: Септември 17, 2015, 23:01:59 pm »
Не се притеснявай, и киста да е (зависи от варианта и размера й), но като начало обикновено се предприема медикаментозно лечение, за да се изчисти.
А понякота се случва да има задържан фоликул (т.е. цикълът е бил ановулаторен) и може това да е била причината за забавяне на менструацията, но често с идването на следващия цикъл задържаният ф. се изчиства постепенно, та може и нищо притеснително да не открие лекарят ...
Не се настройвай предварително  :)