0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тромбофилия
« -: Септември 13, 2015, 09:53:30 am »
Имам два аборта наскоро ми откриха тромбофилия  сасирване на кравта забременявам но немога да задаржа бебето интересува ме стоиностите на кравта за тромбофилията какви са ако има някои с моя проблем помогнете ми и дали мога да забременея
*
Re: Тромбофилия
« Отговор #1 -: Септември 13, 2015, 20:23:35 pm »
За тромбофилията...не е проблем забременяването, а успешното износване е проблемът обикновено. Понеже плацентата калцира. Затова, ако е установено, че имаш - си на фракси (или друг там кръвен разредител по преценка на лекаря) и съответна схема. Или може и само на аспирин, ако не помня какви стойности са еди какви си. За тези детайли - ще ти каже лекарят, който се занимава с твоя случай. Не помня в детайли, понеже при теста се оказа, че нямам тромбофилия и повече не съм се интересувала. Но е напълно преодолим проблем това, стига да се вземат адекватните мерки от специалист.
« Последна редакция: Септември 13, 2015, 20:26:39 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тромбофилия
« Отговор #2 -: Септември 14, 2015, 00:27:10 am »
Както и Jbrul е писала - преодолимо е, но се консултирай задължително с лекар. Възможно е да ти назначат терапия преди забременяване - прием на аспирин месец или повече преди забременяване, а след това фраксипарин/клексан и/или аспирин. Зависи и типа на тромбофилията каква е - дали си хетеро или хомозиготен носител. Хомозиготното носителство (унаследено и от двамата родители) е по-неблагоприятния вариант, но и е той е преодолим. Добър вариант е да правите фоликулометрия и след спукан фоликул да се започне фраксипарин/клексан. Успех!
Re: Тромбофилия
« Отговор #3 -: Септември 15, 2015, 13:14:05 pm »
Вазможно ли е лекарите като не са видяли пулса на бебето понеже двама доктори ме увериха че бебето няма пулс в седма седмица доктора от надежда каза добре е има лека пулс и ритам и ми записа час за 10.09  ппсле каза плода е умрял в 10 седмица това нормално ли е и не отговарял размера на ембриона в десета  седмица бил като в седма или сам  си обила детето и са ме излагали после ми казайа за тромбофилията като казах за парвия и тоя аборт моля посаевтваите ме ще се побаркам
*
Re: Тромбофилия
« Отговор #4 -: Септември 15, 2015, 13:44:06 pm »
albenaivladi, как точно да си си убила детето? Освен това в ранните етапи на бременността, ако не е и категорично ясен моментът на зачеване (както е при ин витро например) - въпреки прецизната съвременна апаратура - възрастта на ембриона се определя "в диапазон" някакъв. В 10-а ГС ембрионът няма още крачета, че да "рита" ;) това се случва в доста по-късен етап от бременността. Ровани в Гугъл, има предостатъчно разкошни анимации как именно изглежда ембрион в еди кой си етап на бременността. В 10-а ГС прилича...ами на скарида, ама без крака.

За тромбофилия - не се "казва", същата се доказа, или отхвърля със съответен тест. При повтарящи се аборти, както  в твоя случай, ако тест за тромбофилия не е правен преди да забременееш - логично се назначава първо такъв, в търсене на възможна причина за абортите. Тромбофилията е сред много често срещаните причини за неуспешно износени бременности. Моя близка имаше един спонтанен аборт в ранни седмици, последван от втора бременност, износена почти до термин и смърт на плода, именно поради калцирала плацента, че чак тогава направи тест за тромбофилия, оказа се положителен. Третата бременност я изкара на терапия с клексан, радва се на живо и здраво момченце на близо 5 годинки вече. Т.е. изобщо не е кой знае каква драма тромбофилията, стига да е установена и да се вземат адекватни мерки при бременност.

Да те посъветваме какво? Направила си тест, оказал се е положителен за тромбофилия, при следваща бременност - лекарят който те следи трябва да бъде уведомен за това и да ти назначи съответна терапия. Ако твоят лекар има съмнения, че освен тромбофилията - е възможно да има и други фактори, водещи до такъв резултат - ще ти назначи допълнителни тестове, за да се изясни положението и да се вземат нужните мерки предварително. Бих те посъветвала само - да си избереш внимателно лекар (ако още не си), който да е запознат с вашия случай от-до и да го следи "в развитие", защото това ти дава най-голям шанс, да получиш адекватно отношение и лечение. Не се щурай от специалист на специалист и всеки път всичко отначало. Увеличаваш с доста риска от грешки по недоглеждане и липса на достатъчно информация така.

Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тромбофилия
« Отговор #5 -: Септември 15, 2015, 16:39:33 pm »
А принципно има ли шанс в десета седмица енбрион които няма сардечна деиност да го саживят с инжекция понеже моя позната ми каза че неината дащеря била като при мен и нея и бебето го спасили с инжекция имали такива случаи
Re: Тромбофилия
« Отговор #6 -: Септември 15, 2015, 17:33:10 pm »
Какав е тоя тест за тромбофилия и какво зимат на мен ми зеха крав за тромбофилията
*
Re: Тромбофилия
« Отговор #7 -: Септември 15, 2015, 17:38:23 pm »
Съчувствам ти за загубата на бременността. Слушай внимателно лекарите, ако не разбираш, питай, после питай пак. Ако смяташ, че не получаваш адекватна грижа, намери други специалисти.

Но не вярвай на хорските глупости. И не ги повтаряй, защото няма да станат по-верни от това, че са написани. Искаш да намериш жени с история като твоята и щастлива развръзка, но това е невъзможно и ненужно - всеки пациент си има своите проблеми, изследвания, диагнози и процедури.

Настоявай лекарите ти да търсят причината за абортите и да ги предотвратят при следваща бременност с правилно лечение.
*
Re: Тромбофилия
« Отговор #8 -: Септември 15, 2015, 17:58:24 pm »
За теста за тромбофилия се взима точно кръв, както и за всички генитични изследвания, каквото е и то.
И аз като Цигу да кажа, не слушай истории и небивалици.Много често хората не знаят какво точно им се е случило и какво са им правили и преувеличават.Ако един плод е загубил сърдечния си ритъм, то той е мъртъв и никаква инжекция няма да го съживи.
Просто отиди при добри специалисти който ще се грижат за теб през цялата ти бъдеща бременност.

*
Re: Тромбофилия
« Отговор #9 -: Септември 15, 2015, 20:22:48 pm »
А принципно има ли шанс в десета седмица енбрион които няма сардечна деиност да го саживят с инжекция понеже моя позната ми каза че неината дащеря била като при мен и нея и бебето го спасили с инжекция имали такива случаи

Както са ти казали вече - не "принципно" - няма такова нещо, не е възможно и не - няма "шанс". Казвам ти го само, за да не се терзаеш, че ти нещо не си направила както трябва, пропуснала си, ако си знаела, можела...друго щеше да е. Не, нямаше да е друго. Та спри да се упрекваш, а търси причините да стане така, с помощта на съответните специалисти, а не с "някой рекъл-казал". Само така ще имаш една износена бременност и живо и здраво бебе в ръцете. И ние сме майки и ние сме почакали за да бъдем такива. Доста (не аз лично) от момичетата са преодолели къде по-сериозни пречки, от твоите сега, за да гушнат бебе и все пак са ги гушнали. Често повече от веднъж. Но за целта - се иска рационален, грамотен, медицински обезпечен подход. С тръшкане, сълзи и кършене на пръсти - не стават нещата. Чети, питай, насреща сме за всичко, но подходи рационално, ако искаш да имаш резултати. Положителни. "Съчувствам ти за загубата" - едва ли ще те утеши, ако го чуеш за трети път, дори всички да ти го кажем.
« Последна редакция: Септември 15, 2015, 20:34:51 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тромбофилия
« Отговор #10 -: Септември 15, 2015, 22:50:37 pm »
Мерси за подкрепата надявам се на 21.09 да са добри резолтатите и скоро да имам добра новина с бебче