0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
предстои ми да направя лапароскопия за да се изясни положението с тръбите ми. Вероятно имам хидросалпингси и със сигурност ще се разбере на самата лапароскопия. Имам желанието предварително да се разбера с лекаря който ще извършва лапароскопията от диагностична да премине в оперативна за да си спестя след това повторна лапароскопия. Интересувам се ако наистина се установят хидросалпингсите дали само да се клампират тръбите или да се премахнат? Интересувам се от плюсовете и минусите на двете неща за да си преценя.

Четох, че клампирането било по добре от гледна точка че при премахването се нарушавало кръвообръщението към яйчниците и евентуално по трудно се отговаряло на стимулация за ин витро. Доколкото прочетох това не е доказано но факт е че различните лекари практикуват различно и някои клампират други отстраняват тръбите. Аз сякаш съм по склонна да се отстранят но изпитвам и леко притеснение заради това кръвообръщение към яйчниците. Това ми е единственото притеснение. От друга страна клоня към премахването поради няколко мисли от моя страна. Първо защото понякога ако клампирането нещо не е както трябва може да се получи изпускане пак на течност от хидросалпингсите ие се чувствам по спокойна ако направо няма тръби за да не го мисля. На второ място се притеснявам какво ще се случва с хидросите ако само се клампират тръбите , в смисълако са добре клампирани няма да изтича течноста към матката но ме е страх при стимулация да не се разрастнат самите хидроси и даже си мисля да не се спукат, да изтечат по някакъв начин пък в коремната кухина и да се получи някой перитонит. Другото което ме подтиква към премахването на тръбите е че имам завишени НК клетки които най вероятно са завишени заради хронифициралата хламидия и вероятните хидросалпингси. Мисля си че ако се отстранят тръбите и няма хидроси то вероятно да паднат и НК клетките след като няма проблем, а ако само се клампират тръбите ме притесняват тия хидроси и че и НК клетките ще са си същите. Случайно в друга тема попаднах на момиче което е писало тя е изследвала два пъти НК клетки преди лапарото и са и били доста завишени като на мен, също е била с хронифицирала хламидия и на лапарото имала хидроси. При нея са отстранени тръбите и след лапарото като пак е изследвала НК клетките били паднали може би точно защото е отстранила тръбите.
Общо взето това ми е дилемата дали да се отстранят или да се клампират тръбите ако се окаже че вероятните хидроси ги има? И понеже както вече казах искам да избегна повторна лапароскопия и да ме събуждат от първата да ми казват какво що и после да правя нова за да решавам проблема с хидросите искам предварително да се разбера от диагностична лапаро да премине в оперативна и да се решава проблема, въпроса е какво решение на проблема да избера.
Моля да споделите вашия опит и информация. Благодаря
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #1 -: Август 30, 2015, 21:39:38 pm »
Здравей  evm:Наскоро ми беше правена хистеро и лапаро наведнъж.С една тръба съм от 2005 год.(имам операция от извън маточна бременност)и предвид това ,преди инвитро ми бяха направени тези манипулаций с цел установяване проходимот на тръбата.Доктора беше категоричен-проходимост няма,но предвид годините ми (на 29)решил да ми остави тръбата точно поради причината производство на повече яйцеклетки-оказа се прав.При стимулациятя яйчника с тръба отговори много добре,за разлика от този без тръба.Но всеки организъм е различен.Аз лично се доверих изцяло на моя доктор и оставих нещата в негови ръце.Аз лично така реших,но ти не мисли за повторни операций предварително,на тази медицина има достатъчно аутернатива.Важното е ти да си спокойна и да решиш сама за себе си.Аз съм с 3 операций и в момента см с положителен тест за бременнот.Пожелавам ти успех!  :jump12: :bori_001:
:) <3
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #2 -: Август 30, 2015, 21:44:37 pm »
 : :bighug: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Август 30, 2015, 23:13:02 pm от BARNABEO »
:) <3
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #3 -: Август 30, 2015, 22:30:43 pm »
 BARNABEO Искрено ти благодаря за споделения опит и информация. Надявам се да се включат и други било с премахнати тръби да споделят при тях как е било и как са отговорили на стимулации, някоя изследвала ли е НК клетки преди лапаро и след лапаро за премахване на тръби, дали НК биха паднали ако са повишени заради хламидия и ако се отстранят тръбите да паднат, също и момичета пък с клампирани тръби които пък да споделят при тях как са се стекли нещата. След клампирането изпускало ли се е пак течност към матката, какво се е случвало с хидросите по време на стимулация, нараствали ли са заради хормоните, някакви усложнения получавали ли са ако са нараствали... Просто който има опит с хидросалпингси не зависимо дали е с премахнати или клампирани тръби моля да сподели опита си и информацията си
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #4 -: Август 30, 2015, 22:36:40 pm »
Допуснала съм малка грешка в написаното:извинявам се-ДА НЕ МИ отстранява тръбата. 8O
BARNABEO, до два часа след публикуване може да правиш промени в текста. Вътре в полето (след текста вдясно) има малка иконка, като маркираш с мишката върху нея се изписва Редактиране на публикация -> клик -> правиш корекцията -> след това Запази.

*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #5 -: Август 31, 2015, 10:16:46 am »
evm123, моите тръби са премахнати след две последователни извънматочни бременности: август 2007г. и януари 2008г. Последва ин витро (октомври 2008), при което бяха извадени общо 20 яйцеклетки, 19 от които се оплодиха. Резултатът е в подписа ми. Последва второ ин витро април 2015г. със съвсем леки дози поради хиперстимулация от предното ин витро. Образуваха се 13 яйцеклетки - всички се оплодиха. За съжаление имаше само биохимична бременност.  Моят опит показва, че премахването на тръбите не намалява (значимо) функцията на яйчниците. Успех!
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #6 -: Август 31, 2015, 10:33:20 am »
 Miriam благодаря ти и на теб от сърце, че се включи и сподели.
Явно това с кръвообръщението и отгова при стимулация ще е индивидуално при всеки организъм. На колко години си ти ако е удобно да попитам и как ти е бил яйчниковия резерв преди операциите? И другито което може би да има значение имала ли си хормонални проблеми преди всичко?
Аз като години съм на 27, яйчниковия ми резерв е супер, но имам и хормонални проблеми които може би ще са от значение, досега ин витро не сме правили и не знам как бих отговорила на стимулация изобщо за да преценя. Имам една единствена стимулация с клостилбегит след цветната снимка която показваше проходими тръби мислехме да правим инсеминация но опита пропадна тъй като получих ранен пик на ЛХ на 7-ми ден на цикъла с което всичко приключи и не стигнахме до съществената част. Доколкото знам често се случвало при стимулация с клостил, а при ин витро доколкото знам в такива случаи се правил дълъг протокол с блокираща инжекция в предния цикъл преди ин витро. Много не съм запозната със стимулациите само повърхностно съм чела досега. Тепърва ми предстои и консултация с ендокринолог за хормоните та ще видя и за тях какво ще ми кажат. Може би си мисля да не бързам с лапарото и да взема преди това да свърша работа с ендокринолог с хормоните да ги по нормализирам ли и тогава да преценим дали да рискувам да махам тръбите или да ги клампираме.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #7 -: Август 31, 2015, 11:24:43 am »
При първото ин витро бях на 32г., а при вторшто ни 39. В годините съм имали проблем с висок Пролактин, както и от стрес ми се е случвало да не ми спири цикъла продължително време. Иначе по време на процедурите не съм имала проблеми с хормоните.
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #8 -: Август 31, 2015, 11:58:52 am »
отново благодаря  :D
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #9 -: Септември 18, 2015, 08:54:59 am »
Здравейте момичета,присъединявам се към темата тъй като преди 2 седмици правих лапаро за клампиране на мат.тръба(другата я няма от извънматочна мин.година)
Сега се оказва,че дни след операцията имам киста-доктора каза,че щяла да изчезне сама,ако не ще пия противазачатъчни 1-2 месеца.
Та мисълта ми е -моля ако на  някоя от вас се е случило нещо подобно да пише.Много ми е чудно как дни след лапарото се появява и киста?----
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #10 -: Септември 21, 2015, 08:12:18 am »
Здр.,да се запиша и аз.Аз съм с прекъснати тръби,с двустранен хидросалпингс съм.Док.ми каза,че няма да ги премахне заради кръвообръщението към яйчниците.Дано съм била полезна и успех.
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #11 -: Септември 21, 2015, 09:02:19 am »
Здравейте,
влизам да пиша тъй като вече решихме какво ще правим. Значи в моя случай решихме, че тръбите ще бъдат изцяло премахнати. Преди когато пуснах темата я пуснах тъй като още не ми беше дошъл часът при доктора и понеже преди това още беше споменал за клампирване и смятах че като дойде време да говорим той ще е за клампирване, а аз самата повече клонях към премахване. В крайна сметка от тогава се случиха доста неща и конкретно в моят случай доктора беше на мнение за премахване, а не за клампиране за което и аз си отдъхнах тъй като се притеснявах да не сме на различни мнения. Е в крайна сметка сме единодушни и ще се премахват. Пак искам да подчертая че това е изцяло за в моята ситуация, може би при различните случаи различно се подхожда, а при мен се оказа доста рядка ситуация и не е точно както при другите. Искам да добавя и това, че при мен са завишени доста НК клетките, това най- вероятно е заради хламидията. Аз смятам, че след като тръбите бъдат премахнати и НК клетките ще си паднат. Питах доктора дали има такава възможност и той също потвърди мнението ми, също намерих информация тук в друга тема за момиче с подобна ситуация и тя беше писала че при нея след премахването и НК клетките са паднали. Така че се надявам  това да стане и при мен, със сигурност след като мине лапароскопията и се възтановя после имам намерение отново да изследвам НК клетките за да видя дали са паднали и ще пиша да споделя. За сега това е.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
*
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #12 -: Септември 21, 2015, 10:59:32 am »
Желая ти успех.Само напред.Всичко ще е ок.
:) <3
Re: клампиране или отстраняване на маточни тръби?
« Отговор #13 -: Септември 21, 2015, 11:02:16 am »
Здравей аз съм на 29 януари месец ми беше премахната едната тръба с лапаро. Извънматочна бременност, преди спукване. Знаех че има проблем с тръбите и ми кажа първо, че имам киста а след месец тумор на единия яйчник. По-късно се оказа извънматочна. Както и да е според лекарите трябваше да се махнат и двете и да ходя на инвитро. Лежах доста време в болница от Варна съм, лекарите не вземаха никакви мерки. С натравяне на кръвта и риск за живота ми заминах за Тутракан. Работата беше вече на кантар. От там Любомир Бойчев спаси живота ми, каза едната махам задължително другата ще видим. Рев не рев, стиснах очите само да живея готова бях на всичко. Събудих се, еднара я нямаше, яйчника го е оставил. Влиза в другата продухва и незнам още какво е направил. Каза давам ти една година за бебе, прибирай се след първия цикъл и почвате да работите над въпроса. Скочиха всички светила аман заман не може, риска голям, хашимото, високи антитела, че и припадаци почнах да правя. Забременях нормално след помовин година на втория месец опити. Отначало много тежка бременност, влизам в четвъртия месец и почвам вече да се съвземам. А светилата още мърморят под носа си че съм луда и моето си е било чист късмет. Щяхме да изтървем бебето на няколко пъти, но аз съм категорична ще се боря до край за да му дам живот. Лекаря и неговата преценка са най-важни, аз нямах избор и се доверих сляпо на този лекар. Много жени познавам, който нямаха шанс а сега си имат рожби. Да бях отишла по-рано, но имала глава да пати. Успех мила, пожелавам ти по-голям късмет от моя.