0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля ви, препоръчайте ми ресторант с детски кът (този на "Шипка" го знам, но ми е на малко неудобно място)! И да не се пуши! Най мразя да ми обясняват кое е градина и кое тераса и реално си се пуши вътре. Нищо лично.

*
Привет!
Ние ходихме вече два пъти с моите племенници (момиче на 3 и момче на 5) в Дон Домат в Стрелбище.
Вътре половината салон е заделен и застлан с мекички неща и с мебели от ИКЕА за детски кът, а отвън има пързалка и катерушка. Ето линк:
http://www.dondomat.com/zavedenia.php?z=10
Менюто не е нещо особено, но и двата пъти е било много спокойно, без гъчкане и много народ и персоналът е бил усмихнат и вежлив.
Наскоро проучвахме за алтернативно заведение пак в района и ни препоръчаха механа "Дойранъ". Аз я огледах отвън, изглежда добре, детският кът е като в градинка има и батут, но нямам лични впечатления и не мога да кажа :)
*
Блу, споко за пушенето. Аз поне не съм попадала на заведение, което има градина и лятно време да се пуши вътре. Що да рискуват глоби в случая, като може законно пушачите да си пушат навън? Да, в студеното се нарушава забраната, обаче не навсякъде, определено не и в заведения с насоченост към деца. В повечето случаи, разрешават да запалиш на закрито в заведения тип бар и то след 21-22 часа и пак казвам само зимно време. Аз деца не съм виждала по това време и то в такива заведения баш. Та което и да си харесаш, да ти е на удобно място - не мисля, че има подобен риск.
Е, ако съоръженията за деца са на открито и е проблем, че на масите в съседство някой пуши...вече не знам къде да търсиш заведение, в което и на открито да е забранено пушенето. Аз поне не съм посещавала такова досега. То по закон е забранено и в близост до обществените детски площадки да се пуши, ама пушат си хората наред, та хвърлят фасове по земята (и не само фасове), а някои родители и с цигарата в ръка се чекнат и по съоръженията, да си подпират по-малките деца.
Реално, у нас поне - забраната се спазва повече по заведенията, а не извън тях де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Маузи, благодаря! Супер удобно е. Майка ми живее на "Нилава". Веднъж ходихме в едно заведение близо до тях. Имаше градина, но на т.нар. тераса (цялата обгърната с едни найлони) си се пушеше, а беше затворено. А и само градина никаква работа не ми върши.
За кухнята - моите не са капризни.

Джей, дано да се спазва забраната, че моите бегли наблюдения са други.

Деси,
въпросния Дон Домат в Стрелбище сме го посещавали лично няколко пъти /наши приятели живеят в блока точно до него и кагото отидем в София, отсядаме при тях/.
Лични впечатления - приятно, с хубав детски кът вътре, мисля с клима, отвън малка площадка с пързалка и пясък, кухнята не е верно, че не е нищо особено, доста разнообразна е и вкусна, особено пилешките хапки :D
Няма да сбъркате ако отидите там.
Е, може и да има в София по-добро място  с деца, аз вече не съм запозната

Много харесвам кухнята в Дон Домат. В този конкретно не съм била, но в други да.
Кюфтенцата от леща например са ями, ями  :lol:
*

*
Хаха, за да не изглежда че съм искала да наплюя нещо кухнята, дори напротив - много е вкусно и порциите са огромни. По-скоро откъм меню е по-специфично, не е типичното за БГ ширините - абе стандартното си за Дон Домат е, не е нещо специално :lol: Оф, много съм зле с изразните средства, извинявайте :?
А да - Албена е права - с климатик е вътре, много е свежо и приятно.
Не приемат карти - нямали били ПОС-терминал (преди май имаха, но последния път преди 10-ина дни така се оказа...).
Освен това въпросният Дон Домат на ул. Червена роза, кв. Гоце Делчев пускат често ваучери в Грабо - три средни пици за 10лв., пици като пици, но децата ги обичат. Ние сме им редовни клиенти.
*
Изпробвано. Трябваше да прочета по-рано, че порциите са огромни. Е, опаковаха някои неща за вкъщи и помолих майка ми да ги вземе.
Иначе децата играха почти цялото време само в детския кът.
И сервитьоркитр бяха много мили. :-)

Благодаря ви, момичета! Знам си аз, че мога да разчитам на вас.