0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ДАНИ

хламидия и гъбички
« -: Юли 05, 2006, 19:34:07 pm »
Извинете за тъпия въпрос ,но не съм наясно .След биохимична бременност лекаря не  ми препоръчва специални изследвания ,само каза да пия фолиева и вит.Е.След два месеца ми откри гъбична инфекция и пия фунгулон .На листовката пише ,че не се препоръчва за бременни ,но не знам /понеже трябва да го пия 3 мес. по веднъж на 6-тия ден от М-то / дали да се пазим .Ако забременея на 12-тия ден дали ще е лошо ,че съм пила лекарство.Хламидията и гъбичната /кандида и др./имат ли връзка и със едно и също лекарство ли се лекуват .Лекаря само ми взе секрет и го гледа на микроскоп.Не трябва ли да искам по - специални изследвания.
Re: хламидия и гъбички
« Отговор #1 -: Юли 05, 2006, 20:38:46 pm »
Непременно поискай изследване за хламидия. Тя е съвсем различна от гъбите.

Фунголона не е проблем за забременяване. Нали е в последните дни на кървенето. Пий си го, ще изчистиш гъбите. И бебеправете  :D
« Последна редакция: Юли 11, 2006, 16:24:20 pm от little_rabbit »
*
Re: хламидия и гъбички
« Отговор #2 -: Юли 07, 2006, 23:01:33 pm »
Добре де - но нали ако има хламидия се предава на плода при раждане ако не се доизлекува? Ако лекарството вреди на плода (т.е. трябва да се спре при наличие на бременност) и майката остава неизлекувана, не рискува ли да зарази бебенцето? А да се лекува малкото човече от такова нещо още след раждането е много гадно...Не е ли по-добре да се излекуват и тогава да бебеправят?
Re: хламидия и гъбички
« Отговор #3 -: Юли 08, 2006, 07:10:31 am »
Лан, има и оперативен начин на раждане ;)

Къде съм писала, че не трябва да се лекува хламидията преди забременяване? Прочети ми мнението пак.

А гъбична инфекция много често се появява при бременните и се лекува успешно и без проблеми за бебетата. Но не орално, а локално. Забележи - момичето пие фунголона още по време на М., т.е. тя не е бременна когато го взима. А и по принцип няма доказана вреда от фунголона върху плода.
« Последна редакция: Юли 11, 2006, 16:24:33 pm от little_rabbit »