0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Привет момичета,
Предстои ми оперативна хистероскопия за премахване на вътрематочен полип. Много се двоумя за упойката...нормално,би трябвало да е с пълна но аз имам  проблем със паника на тази тема/ от лош опит преди много години/. Преди 3 месеца имах друга хирургична операция с пълна упойка. Възможно е да се направи с епидурална упойка  и затова се двоумя между двете. Бих искала да споделите вашият опит.  Подходяща ли е епидурална упойка и какви странични ефекти сте имали. Тъй като съм доста нервна ако избера епидурална ще поискам и успокоително  :oops:Анестезиолога ми обясни,че могат да се ползват и двете но ако нямам претенции биха ми сложили пълна заради по-бързото възстановяване.
*
Здравей Aga7,
Моята хистероскопия бе направена с пълна упойка. Епидурална упойка ми поставиха при секциото. Предвид че съм имала оперативни интервенции с двата вида упойка, мисля че по-добрият и щадящ вариант за психиката е пълната упойка.

Успех!
*
Тази година ми направиха 2 хистерскопии за премахване на миома - през март и май. И двете бяха с венозна пълна упойка в Малинов. Нямах никакви проблеми.
Сподели опасенията си с анестезиолога и всичко ще бъде наред.
*
Пълната упойка е за предпочитане, защото влизаш в залата и не помниш нищо друго. Това, което се е използвало като медикаменти преди 5-10 години сега не се използва, упойките са много по- пречистени, много по- щадящи и ако се спазват нещата, които анестезиологичния екип ти казва- да не ядеш нищо след 20 часа на предния ден, да не приемаш течности след полунощ и тн., няма да има проблем.
Ако не те притеснява, че ще усещаш допира и движенията на хирурга, с две думи- усеща се всичко без болката, тогава може да обмисляш.
Аз не бих си избрала друга освен пълна.
*
Благодаря ви много момичета!!!!  Везната клони към пълна упойка както посъветвахте вие и анестезиолога. Събирам кураж / предишния път ми коства много време да се подгорвя психически и отменях операцията няколко пъти  :oops: ..! Сега нямам време да отлагам и след 1 ден имам час за операцията! Благодаря ви!  :wink:
За епидурална незнам, моята хистерескопия беше със спинална упойка. При тази упойка се парализираш напълно от кръста надолу. В съзнание си, но не усещаш нищо. Тъй като е странно да не усещаш част от тялото си за някой тази упойка е неприятна.  Аз лично нямах странични ефекти от упойката.
Който и вариант да избереш, ти пожелавам всичко да мине бързо и безпроблемно.
Авторката какво стана всичко наред ли е  :)
*
Привет Малинка,
Извинявам се за късния отговор. Накрая избрах пълната упойка, бях много нервна и ми сложиха и нещо успокоително преди това. Всичко мина добре-днес точно една седмица и без болки нито кървене :) . Сега в подготовка за надявам се най-после ин витро продцедурата. След толкова пречки се моля най после да можем да продължим  :).
*
Ага, успех, искам само да кажа, че венозната упойка, макар да приспива, НЕ е пълна. Венозната лекия вариант на пълна. Пълна е, когато заспиването е толкова дълбоко (по време на дълги операции), че тялото се поставя на апарат за командно дишане, защото белия дроб "заспива" от пълната упойка.

Така че не се притеснявай, аз също голям страх брах с това приспиване, защото имам 2 четиричасови операции с командно дишане, но се оказа, че пункции, трансфери и др ги правят с приспиване, а не с апаратно дишане :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
makiyaki, венозната упойка е пълна също. Тя може да е и маскова- на самостоятелно дишане, може да е и с ларингеална маска, пак на самостоятелно дишане може да е. Когато се сложи мускулен релаксант ( отпуска мускулатурата)  няма волеви движения,  дори дихателни, се интубира, тогава се слага на апаратна вентилация.
Има много видове обща или пълна упойка. :)
*
При предишната операция за премахване на тръбите с лапаротомия беше пълна упойка с командно дишане, сега с венозната наистина беше по бързо възстановяването но за разлика от по-дълбоката с която нямах никакви проблеми с тази имах страхотни стомашни болки. Незнам дали има връзка с медикаментите но не можах да спя от стомаха първата нощ и почти 3дни иман проблеми с това. Колкото до операцията като че ли не е правено нищо нямах никаква болка. Това което помня с венозната е че усетих силен вкус и аромат на медикаменти. Въпреки че се вливат през вената и после заспах...при другата чувствах блокаж на тялото и опитвах да задържа очите си отворени и после нищо...черна дупка  8O
Радвам се , че всичко е наред :) Успех с мечтата бебе  :bighug: