0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ето ме и мен, нареждам в редиците за старт.

Мина ми прегледът при д-р Персенска. Другата седмица на 22-ри ден ме вика, за да ми бият първата инжекция по дълъг протокол. Чудя се само защо ме вика на 22-ри ден, мислех че се бият на 21-ви  newsm78 ?

Хареса ми лигавицата и решихме да започнем още другия месец.





Бореща се за една мечта.
Здравейте момичета,
Искам да попитам кога се обаждат от  Ембриологията за резултати. Прочетох, че е на следващия ден след пункцията, но досега никои не е звъннал .... и това чакане   osi_16 :balk_144:. Не знам дали да не звънна ? ? ? :balk_132:
обаждат се следобедите ембриолозите - най-често между 13-16 часа в зависимост колко са ангажирани. на мен са ми се обаждали и в 12 часа и по-рано дори. особено при подготовката за трансфер все сутрин ми звъняха да казват как се развиват ембриончетата
Благодаря , обадиха се... при евентуален трансфер, някой знае ли дали може да се отрази TSH - 3.56 :( доктора каза,че го притесняват тези стойности. Трябва да се консултирам с ендикринолог. Толкова ли се са зле тези стойности? А уж са в рамките на референтините стойности. :?
zara_999, стойността ти за трансфер е висока и може да окаже влияние. По принцип, когато се прави ин-витро/ИКСИ лекарите искат ТСХ да е под 2, защото се покачва от стимулацията и влияние на трансфер и бременност. Но ти говори с доктора, по принцип ТСХ бързо се повлиява от лекарства. Успех  yahoo_33





Бореща се за една мечта.
аз като правих моя опит доктор персенска не е искала никога от мен да изследвам ТСХ. при нормално положение ми е 2 цяло и нещо , но като правих стимулация с клостил след нея ми бе почти 3. сега на 15 ден от трансфера като изхвърлих бластоцистите може да е било и от висока стойност на щитовидната - никой не ми я изследва до последно.........
*
Здравейте момичета имам нужда от съвет, много съм объркана  :(.
Накратко, пациентка съм на клиника Надежда, в началото бях при д-р Стаменов, но много трудно записвах часове и лека-полека се оказах пациент на д-р Шефкетова. Аз съм ИЯР и правихме опити на ЕЦ, след като д-р Шефкетова излезе по майчинство, ме прехвърлиха при д-р Цветков, ходих на един преглед при него, но за следващия, който трябваше да е на 2 ден за започване на лека стимулация с клостилбегит пациентите преглеждаше д-р Персенска и така тя ми изписа лекарствата и проследяването беше при нея, но не отговорих въобще на стимулацията и нейните думи бяха, че съм за донорска яйцеклетка и да си подам документите, при въпроса ми, не може ли през това време да правим на ЕЦ, тя ми отговори, че няма смисъл, това беше началото на юли.
Доста се притесних, някак си не съм готова още на тази крачка, направихме преглед в Турция, там доктора каза, че ембриончетата  са мн. добри /имах само 4 за общо 7 пункции, като 2 от тях са извадени при една от пункциите без никаква стимулация, това беше декмеври/и защо не продължим в БГ на ЕЦ, това бил много добър вариант предвид много намаления резерв, относно донорската яйцеклетка каза, че дали сега или след 5 години /аз съм на 39/ шансовете са ми еднакви.
 Днес мисля да отида в клиниката да си запиша час за консултация, на която да кажа, че още не съм готова за ДЯ и бих искала да пробваме още няколко ЕЦ, но не знам при кого да запиша час, ще ми се като, че ли да е при д-р Персенска, все пак последно бях при нея, но от друга страна ме е страх да не каже, че вече си е дала мнението по въпроса, а за д-р Цветков се чудя, той е по-отскоро и не знам как е положението при него, видя ми се свестен, съдейки от единствения ми преглед при него.
Помагайте, ако на някой му се случвало да оспори решението на доктора си.
Момичета, някой знае ли преди трансфер правят ли се някакви изследвания? Нищо не са ми казали, а прочетох, че някои са изненадани с 250 лв. за РВМС. При всички ли се слага  osi_11 хич не съм запозната уффф.....  osi_8 osi_8 osi_8.
не се слага при всички зависи от показанията на имунологичната ти биопсия която се прави преди самото ин витро. доктор персенска ми е казвала 1-2 месеца преди самото ин витро че се прави.
Много ти благодаря,  :) Съжалявам може глупави въпроси да задавам, но и друго ме притеснява навсякаде чета различни цени имаш ли представа колко струва ембриотрансфера? и дали се заплаща на оплодена яйцеклетка  по 250 лв. или това няма значение, а цената е фиксирана. Обаждах се да попитам но ми казаха че нямат достъп до тази програма и само от информация могат да ми кажат. До утре ще са едни мислиии..... от притеснение, ако се наложи да тарся още парички..... Предварително благодаря за съдействието!
zara 250 лева на всяка оплодена Я било то успешно или неуспешно оплодена. 350 лева е трансфера, а когато имаме комбиниран трансфер то той е плюс 250 лева за размразяване на замразени ембриони или общо 600 лева комбиниран. ако си по фонда само трансфера се поема а размразяването си е твоя грижа. дано ти е станало ясно
*
Момичета, каква е цената на оперативна лапороскопия?
Благодаря!
Мисля че е около 700 лв., но погледни на сайта на болницата за по-сигурно. Успех!





Бореща се за една мечта.
750лв за здравно осигурени, 1450лв за неосигурени.
при нормално положение TSH ми е 2 цяло и нещо , но като правих стимулация с клостил след нея ми бе почти 3. сега на 15 ден от трансфера като изхвърлих бластоцистите може да е било и от висока стойност на щитовидната
Разумно е, да си запишеш час при ендокринолог, мисля че се казва доктор Начев, не съм била при него, но по телефона ще ти кажат.

Здравейте момичета имам нужда от съвет, много съм объркана  :(.
В началото бях при д-р Стаменов,
Днес мисля да отида в клиниката да си запиша час за консултация, на която да кажа, че още не съм готова за ДЯ и бих искала да пробваме още няколко ЕЦ, но не знам при кого да запиша час,
Помагайте
Правила ли си тест на антимюлеров хормон (АМХ) задължително в комбинация с инхибин В? От тези стойности ли смяташ, че имаш ИЯР? Макар, че моите стойности са нормални, но знам, че и с ниски стойности са успявали. И д-р Персенска може да се съгласи, но питай обезателно д-р Стаменов, и все пак не се тормози с много пункции.
Не знам дали от 7 пункции си имала 4 Я, защото толкова е имало или в чужбина останалите са ги изпуснали. Все пак жив обект е, на всеки доктор може да се случи да ги изпусне, нормално е. Затова виж АМХ/инхибин В, дали стойностите предполагат успех при ЕЦ.
« Последна редакция: Октомври 01, 2015, 22:00:26 pm от mammita2012 »
*
mammita2012 да имам тест на АМХ и той е 0.2, пуснах си го на своя глава без никой да ми го назначи. Всичките пункции са на ЕЦ, правени в Надежда, 2 пъти нямаше яйцеклетка, 1 път не се оплоди, 1 път въобще не пробваха да я оплождат казаха, че нещо не била добра, 2 пъти извадиха по 1 бр. и 1 път 2 бр., от които станаха много добри ембриони, при последния трансфер явно имаше имплантация за много кратко, защото ЧХГ беше 4.
Записах час за д-р Цветков, че имаше за по-скорошна дата.
Относно д-р Стаменов, честно казано умишлено се преместих при д-р Шефкетова, понеже беше трудно да си записвам часове, после почнаха някакви списъци с изчаквания и реших, че на ЕЦ няма какво толкова да се мисли и обърка, а и първоначално д-р Стаменов беше твърдо за ЕЦ поради това, че яйчниците ми не са в цветущо състояние, след което в един момент реши да направи стимулация, която приключи на 7 ден без нито една яйцеклетка.
Ясно е, че съм с ИЯР и вече яйцеклетките, ако ги има, не всички са с добро качество, но ми се ще да си дам още един шанс с няколко опита на ЕЦ, защото като цяло като отида на проследяване имам по някой и друг фоликул, с изключение на опитите с много лека или силна стимулация, когато нямам нищо и яйчниците ми блокират.
*
Makaa, след като не си готова за донорска яйцеклетка, не се притеснявай да настояваш пред докторите, няма да ти откажат.
Аз много уважавам ваденето на яйцеклетки на ЕЦ и двата ми подписа са точно по този начин постигнати. Дори за второто ми дете д-р Стаменов искаше да спрем с ЕЦ, защото имах вече заповед по фонда, но аз бях доста настоятелна и убедена, че ще успея по този начин, и съответно той се съгласи с мен. Но това мое настояване, разбира се не е безсмислено и на всяка цена. Аз съм на повече години от теб, но нямах ИЯР, въпреки че качеството на яйцеклетките не е същото като при по-млад човек.
Моите впечатления са, че и д-р Стаменов, и д-р Персенска са много отворени на коментари и се съобразяват с исканията на пациентите им, но пак повтарям, не на всяка цена. Говори с тях без да се притесняваш и заедно ще решите кое е най-доброто за теб.
Желая ти успех и много късмет!


аз също съм с изчерпан яйчников резерв. преди 3 години изследвах АМХ - 0,1. доктор персенска ми е казвала, че са ми много зле  яйчниците, но пък вадя качествени Я. за първия ми ин витро опит имах 3 пункции на естествен цикъл 2 с клостила и една без. и трите пъти извадих по 1 Я, двете бяха хубави и се оплодиха , а едната не беше качествена и нищо не се случи защото тогава имах задържан фоликул и въпреки това пак пробвах да изкарам Я с клостила и затова не успях от задържания фоликул. но пък на следващия месец успях да изкарам на 20 ден хубава Я и без да пия нищо. сега стимулацията по фонда даде 1 хубава Я, въпреки , че тръгнаха 3 фоликула . и даже да ви кажа, че само единия ми яйчник вади Я. другия нещо го няма никакъв. даже сега се надявам от стимулацията малко да ги съживят......
*
Благодаря ви момичета за съветите, не мисля да пробвам до дупка и на всяка цена, но имам усещането, че мога да си дам отсрочка от няколко месеца за няколко опита на ЕЦ.
Д-р Шефкетова никога не ми е казвала нещо за ДЯ, даже и бях много благодарна когато на ЕЦ освен доминантния ми каза, че е "боднала" още един по-малък фоликул и както писах, се оплодиха и двете яйцеклетки. Може би д-р Персенска е права за ДЯ, но мисля да изчакам още малко, а и зависи какво ще каже д-р Цветков след седмица.
makaa непременно пиши. аз в четвъртък на 08.10 съм на коментар при доктор персенска да видим дали и тя няма да иска да ме праща на донорска програма, но смятам до дупка и аз да пробвам, въпреки че ми се струва че на доктор персенска не й се занимава с мен. и аз ще споделя как е минал коментара. всъщност не разбрах специалиста ендокринолог доктор начев къде прегрежда в надежда или другаде