0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #760 -: Юли 29, 2015, 18:22:20 pm »
Метотрексатът, с който се избягва лапароскопията и евентуалното отстраняване на тръбата, е антагонист на фолиевата киселина и даже е противпоказно да се пие докато ЧХГ не стане 0. Това ознава, че нямам никакъв витамин Б9 в организма и при една бременност спинабифида е гарантирана на бебето. Даже се изписват противозачатъчни, на мен също ми изписаха, но аз няма да ги пия, ще използваме презервативи :) Другото, което е, че дали е била или не извънматочна ще действаме все едно е на 100%. Задължително цветна снимка/хидротубация през септември и чак след това може да подновим. Както писах- ще се видя с Александров, че тук им нямам кой знае какво доверие и тогава ще ми стане ясно кога ще подновим и какво точно ще има да правим.
Маки, Smiles, стискам силно палци това да е вашият месец :)



:) Странно ми е, че за мен от една година, откакто правим опити, месец е един МЦ, преди беше от дата за заплата до дата за заплата.
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #761 -: Юли 29, 2015, 19:36:10 pm »
makiyaki, не съм правила АмХ, то в моя град никъде не го правят. Има една лаборатория, в която взимат кръв и я пращат в София. Всъщност, аз не съм сигурна, че док ще изпише клостил, така предположих само :) ЦС също не съм правила поради простата причина, че никой до сега не ме взе на сериозно. Аз си се оплаквам, те си ме преглеждат, казват всичко е наред, нищо ти няма, ще тане и толкова. Това е първия лекар, който ми пусна хормони, гледа ме 4 пъти на УЗ (фоликулометрия) и ми каза, да изчакам да видим дали ще ми дойде и тогава ще го мислим. Искам нещо да споделя с вас, щото ако го кажа на мъжо и ще ми изсъска, че се навивам, пък то...онова чувство, че този път ще стане...толкова е силно, че не ми дава мира. Никога не съм била толкова сигурна в нещо, чак се плаша. Освен това някакви дребни нещица редовно ме карат да се замисля..например, аз съм зодия телец, мм е овен, а щерка ние  козирог, та преди няколко дни сестра ми вика да вземем и второто така да го изчислим, че и то да е рогато. Та, като си сметнах аз ( смейте ми се сега, ама много) вчера по един калкулатор, ако случайно съм забременяла, термина се пада точно на 17.04.(овен) Тогава пък мм има рд. Преди години пък, много исках да го зарадвам за РД с две чертички и то взе, че стана точно тогава....ей такива неща ми са в главата...ох, сега ми олекна, че го споделих...дано няма сълзи след някой друг ден! Хубава и спокойна вечер на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #762 -: Юли 29, 2015, 20:18:25 pm »
Здравейте,
първо искам да Ви се извиня, ако на неправилното място задавам въпроса си. Моля преместете ме или ми дайте линк с правилната тема. За първи път влизам в подобни форуми.
След 9 години опити инвитро, след два спонтанни аборта преди 9тте години (естествено забременяла), точно преди предстоящото инвитро забременях по естествен начин. Сега съм в края на 7гс. Днес за първи път отидох на лекър, но уви моят беше отпуска и друг, млад лекър го заместваше. Той ме преглежда, преглежда, преглежда15 - 20 мин, мълча, мълча...попитах го всичко наред ли е, а той не ми отговори. На ехографа се виждаше перфектно сакче, главичка..., но пулс не се чу. По принцип нямам никакви нередни симптоми. Днес след прегледа леко зацапване, по-скоро зажълтване, оранжево нещо, но едва доловимо. Каза ми след една седмица да отида пак, но нали разбирате, че дотогава дори и всичко да е било наред, че откача от нерви и притеснение. Изчетох доста по темата. Незнам какво да мисля? Малко се притесних повреме на прегледа, доктора целия трепереше, направо се усещаше от накрайника на ехографа??? Не ми вдигна магарето, а ме преглеждаше почти права, държах се наръце за да не се свлека от стола, говореше малко несвързано, дали от притеснение или от неопитност? Днес беше едим кошмарен ден. Чувствам се като все едно камьон е минал през мен, а инак здравословно се чувствам супер. Дали защото ми каза че няма пулс вече не ми се гади, но гърдите си ме болят и сърбят. Като видях как не се справи със стола си мисля, че и с апаратрата не се справяше, дали въобще беше включил звука, не трябва ли да издава поне някакъв шум от докосването до мен, нещо шшшшшш пиуууу :)?? Беше като изключен от мрежата телевизор или компътър, с картина, но без никакъв звук, гробна тишина???  Или може би доктора е прав в притесненията си? Всичко това в известна клиника??? Незнам какво да мисля и как да се чувствам?
« Последна редакция: Юли 29, 2015, 20:37:13 pm от Донна »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #763 -: Юли 29, 2015, 20:33:42 pm »
Здравей Донна аз на твое място бих отишла при друг лекар за второ мнение. Не само за второ мнение, ами и за трето бих отишла.
Момичета, тук съм  :bighug: следя ви, чета ви и ви стискам палци както винаги!
47 Smiles, makiyaki дано това да е вашия месец. А иначе интересна статия за развитието на ембриона. Аз също съм чела такива, даже доста полезна инфо намерих в този сайт: http://bremennost.bg/ има всякакви теми, включително как се развива ембриона по седмици. Много ми беше интересно  :)
 


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #764 -: Юли 29, 2015, 20:35:26 pm »
Здравейте,
първо искам да ви се извиня, ако на неправилното място задавам въпроса си. Моля преместете ме или ми дайте линк с правилната тема. за първи път влизам в подобни форуми.
След 9 години опити инвитро, след два спонтанни аборта преди 9тте години (естествено забременяла), точно преди предстоящото извитро забременях по естествен начин. Сега съм в края на 7гс, днес за първи път отидох на лекър, но уви моят беше отпуска и друг, млад лекър го заместваше. той ме преглежда, преглежда, преглежда, мълча,мълча...попитах го всичко наред ли е, а той не ми отговори. на ехографа се виждаше перфектно сакче, главичка..., но пулс не се чу. по принцип нямам никакви нередни симптоми, днес след прегледа леко зацапване, по-скоро зажълтване,оранжево нещо, но едва доловимо. Каза ми след една седмица да отида пак, но нали разбирате, че дотогава дори и всичко да е било наред, че откача от нерви и притеснение. изчетох доста по темата, незнам какво да мисля? Малко се притесних повреме на прегледа, доктора целия трепереше, направо се усещаше от накрайника на ехографа??? не ми вдихна магарето а ме преглеждаше почти права, държах се наръце за да не се свлека от стола, говореше малко несвързано, дали от притеснение или от неопитност? Днес беше едим кошмарен ден, чувствам се като все едно камьон е минал през мен, а инак здравословно се чувствам супер. дали защото ми каза че няма пулс вее не ми се гади, но гърдите си ме болят и сърбят. Като видях как не се справи със стола си мисля, че и с апаратрата не се справяше, дали въобще беше включил звука, не трябва ли да издава поне някакъв шум от докосването до мен, нещо шшшшшш пиуууу :)??Беше като изключен от мрежата телевизор или компътър, с хартина, но без никакъв звук, гробна тишина??? или може би доктора е прав в притесненията си? всичко това в известна клиника???
Преди да се вкарваш в паника, защо не отидеш и за второ мнение при друг гинеколог. С коремен или вагинален ехограф те гледаха? В коя седмица точно си 7+ или 6+?


Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #765 -: Юли 29, 2015, 20:41:59 pm »
Утре завършвам седма седмица (6 +), ако правилно се изразявам.  Гледа ме с вагиналн ехограф. Мисля, че ЧХГ ми е в норма началото на 4 седмица -54.000, края на 5- 840.000, края на 7 - 12554.000?
« Последна редакция: Юли 29, 2015, 21:03:11 pm от Донна »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #766 -: Юли 29, 2015, 20:59:26 pm »
С втората ми бременност в 6гс+4 се видя само плоден сак, а след 2 седмици чухме и сърчицето. Понякога може в тези седмици все още да не се чуе сърчице, зависи и кога ти е била овулацията. Лекаря може и да е бил неопитен и да не се е справил с апаратурата, но още веднъж те съветвам да отидеш и на второ мнение.
Ето това е темата на бременните момичета и е по-удачно да пишеш там: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51154.msg1103946#new

Желая ти успех и дано е било само заблуда от страна на лекаря!
« Последна редакция: Юли 29, 2015, 21:02:09 pm от ra4ko75 »


Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #767 -: Юли 29, 2015, 21:09:09 pm »
С втората ми бременност в 6гс+4 се видя само плоден сак, а след 2 седмици чухме и сърчицето. Понякога може в тези седмици все още да не се чуе сърчице, зависи и кога ти е била овулацията. Лекаря може и да е бил неопитен и да не се е справил с апаратурата, но още веднъж те съветвам да отидеш и на второ мнение.
Ето това е темата на бременните момичета и е по-удачно да пишеш там: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51154.msg1103946#new

Желая ти успех и дано е било само заблуда от страна на лекаря!


Благодаря за отзивчивостта!!!
Утре отивам рано рано при супер препоръчана гинеколожка.
Ще пиша какво е казала.
Имах всъщност късна имплантация, на 11-12ден след овулацията- Прясно кървене един ден, 3дни кафеникаво зацапване, чаках си цикъла, за да започна стимулация, но той не дойде, а заповедтта ми изтича август.
Благодара за линка с темата :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #768 -: Юли 30, 2015, 11:05:02 am »
Здравейте  :D
Цяла нощ чета стари теми и се запалих по Инфолик! Утре ще питам доко дали да го започвам! Някоя от вас пие ли го? Аз пия още масло от вечерна иглика и витамин б комплекс, а и ФК като се сетя!










Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #769 -: Юли 30, 2015, 11:12:38 am »
Момичета, и тази сутрин БТ е 36.9, т.е. ниска за периода след евентуална О.
На какво може да се дължи това? Липса на О?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #770 -: Юли 30, 2015, 12:35:02 pm »
Момичета, и тази сутрин БТ е 36.9, т.е. ниска за периода след евентуална О.
На какво може да се дължи това? Липса на О?
Здравей Смайли, важно е да има разлика 2-3 десети между температурите 5 дни преди овуто и след това, а не каква е стойността на самата температура. Ти не си правила цялостна графика май? Не се паникьосвай. Ако не стане този месец, почни да следиш БТ от първите дни на следващия цикъл, за да можем да я анализираме. Успех!
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #771 -: Юли 30, 2015, 12:42:27 pm »
Кати, права си, че не съм я следила. Съдя само по това каква ми е била предишни месеци и затова ми се струва ниска.
Като наближава М и почвам много да го мисля и да се филмирам  :lol: За съжаление симптомите ми са по-скоро като за "М", а не като за "не М".
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #772 -: Юли 30, 2015, 13:06:16 pm »
Привет, 47 Smiles, колко дни имаш до м? За филма не се шашка, всички сме в него :) Аз имам цели 10 дни до м. и не знам как ще устискам до тогава. Гледам да не се самонавивам, ама пусто само за това мисля. Даже почти не пуша, смятай!
П.п чак сега видях на предната страница, че не чакаш в неделя :) то не останало :) Стискам ти силно палци да НЕ ти дойде!
« Последна редакция: Юли 30, 2015, 13:08:55 pm от Калия »
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #773 -: Юли 30, 2015, 13:15:30 pm »
Мерси, Калия  :P и аз на теб стискам палци  :P
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #774 -: Юли 30, 2015, 14:38:22 pm »
Смайли,и от мен два чифта стиснати палци да нямаш МЦ следващите поне 9 месеца...

Маки,повече чета,по малко пиша и за теб съм стиснала,да знаеш...

Синеочка къде ли е?



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #775 -: Юли 30, 2015, 16:13:58 pm »
Момичета, много сте изписали, много ми харесвате, когато сте активни! Влизайте по-често и пишете, да има какво да се чете, че иначе едно мислене и ослушване за симптоми настъпва и не дава мира на човек :)

Кати, и аз си го закачих линка в любимите, много ми е хубаво да чета ден по ден как се развива нашето зачатие, а и положителното мислене помага. Аз съм изпълнена с любов и загриженост към моята растяща точица... А за ЧГХ толкоз рано според мен не се споменава, защото е безсмислено да се знае, след като не се тества масово. Но този сайт доста подробно обяснява и затова може би са включили и тази инфо за прединплантационно ЧГХ :)

Лили, отивам днес да изчета и всичко от линка, който ти пусна :)

Ария, не знам какво е Инофолик, дано някой се включи, но за ФК я пий всеки ден и си вземи МЕТА, не от обикновената, а мета фолик да е. Вечерната иглика я пий до овулация и после я спирай и така всеки месец. Вземи си още рибени омеги (не от ленено масло, ако вземеш тях, пак след овулацията ги спирай). Аз съм върл фен на Б6, браво че го взимаш :) ако си над 35г взимай кю 10 (помага за качеството на яйцеклетките).

Калия...тичай тогава в София или в град където има репродуктивен специалист. Много несериозно ми се вижда гинеколог да изготвя план за действие без да има нужната информация. ЦС не знам дали е необходимо щом имаш вече едно дете и явно не е имало проблем с тръбите. Колкото и да мисля, че ВСИЧКо трябва да се изследва (вкл цветна снимка), толкова си и мисля, че щом е нямало проблем с тръбите, такива цветни снимки дето ги препоръчват през 6 месеца да се правят са някак излишни... Сестра ми 3 деца има и нито една цветна снимка не и е правено. Когато имаше проблем с нисък прогестерон, отиде на лекар и хормонално я третираха, добре че не и казаха "ама чакай ся да видим и тръбите за всеки случай"  :lol:

Калия, стискам палци да се изненадал приятно след 10 дни и с мен и Усмивчица и другите чакащи за положителен тест да раждаме през април.

Усмивчице, и аз само се ослушвам за симптоми, но още нищо. За мен най-големия симптом и с двете бременности беше чувствителни гърди. През небременните ми цикли гърди не ме болят. Някои хора знам, че ги болят, но мен само когато бях бременна, затова сега непрекъснато ги опипвам и ги чакам да започнат да болят  :lol:

Иначе и при мен малко се пообърка този цикъл, защото цикъл би трябвало да чакам утре и в неделя би трябвало да е 1ви ден от закъснението и следователно положителен тест. Но с тази късна овулация, утре ще ми е 7ми ден след зачеването, а в неделя 8ми ден и то това няма да е закъснение. Затова аз ги броя 14 дни от овулацията и евентуално ще започна с тестовете около 11-12 ден (т.е още преди закъснението).

За твоята температура напълно подкрепям Кати. Не се гледа колко е висока, а колко е според предишните дни от същия цикъл. В бг мама има графики на доказано бременни температури. Някои са от порядъка на 35-36 градуса, но през целия цикъл са им били толкоз и се гледат десетите :) и четох че температурата пада 1-3 дни преди цикъла да дойде. Т.е. Ако днес нямаш спад от вчера. Значи в неделя те чакаме с  :bfp:

Павла, не знаех това за хапчето, което са ти дали, но почвай си сега фолиевата и след хидротубацията (ЦС) се завръщай тук с нормална маточна и красива бременност :)

Хубав ден, момичета!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #776 -: Юли 30, 2015, 16:41:07 pm »
47 Smiles температурата се анализира в зависимост от личните ти стойности. На мен като ми казаха, че трябва да започвам секса след 37 градуса, а аз като почти никога не ги стигам? Не че нямам проблем с О- това си е факт, по-скоро явно не с О, а с качеството на Я, което сигурно дава отражение върху температурата. Но има много момичета, които също не стигат до високи температури втората фаза, въпреки това си имат О и забременяват. Така че ако питаш мен следи си температурата редовно и на база на твоите стойности си я анализирай.
Аз пък се чудя - температурата ми започна да пада. И сега въпросът е: възможно ли е с киста на ЖТ да имам фоликули и съответно овулация? Възможно ли е кистата вече да е изчезнала (със сигурност не се е пукнала защото щях да го усетя)? Втори въпрос: дали да ходя да си направя един преглед да видя защо пада така температурата и дали има фоликули или само ще си загубя времето и парите? Ако някой е имал такива случаи или е чел нещо по въпроса, моля да се включи  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #777 -: Юли 30, 2015, 17:21:10 pm »
Лили, много се забавлявах с твоя линк, особено как се прави момче и как момиче. Сестра ми трябваше да има момче по китайския календар и овулация в 1/4 на Луната, а също ядеше лимони да си алкализира влагалището (само дето си докара кандида с тази алкализация), бебето се роди женско :)

Едно филмче скоро гледах за зачатието и казаха нещо интересно--> сперматозоидът опложда яйцеклетката само ако тя му разреши. Т.е всичката сила на сперм не може да му помогне да пробие Я ако тя реши, че този НЕ е избраният. Яйцеклетката се свързва със спермитата и прави нещо като "проучване" и като одобри някой, сама се отваря за него :)

Така че май излиза, яйцето решава пола на бебето, не лунната фаза ;-)

Лили, какво в това ЖТ, жълто тяло ли? Не знам за кисти на ЖТ, но аз имах на яйчника през април и ми казаха че е нормално и не знам какво се е случило с нея, но аз си пробвам за бебе. Така че с киста без киста, отивай да те гледат на ултразвук и ако имаш фоликул действайте!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #778 -: Юли 30, 2015, 18:05:13 pm »
Аз пък се чудя - температурата ми започна да пада. И сега въпросът е: възможно ли е с киста на ЖТ да имам фоликули и съответно овулация? Възможно ли е кистата вече да е изчезнала (със сигурност не се е пукнала защото щях да го усетя)? Втори въпрос: дали да ходя да си направя един преглед да видя защо пада така температурата и дали има фоликули или само ще си загубя времето и парите? Ако някой е имал такива случаи или е чел нещо по въпроса, моля да се включи  :(

Да, Лили, възможно е. Аз вече втори месец си влача "остатъци" от такава киста, но и двата месеца си образувах доминантни фоликули.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #779 -: Юли 30, 2015, 19:36:03 pm »
Zlateto много благодаря за инфото! И аз си мисля,че сигурно има движение на хормоните защото Т си падна както всеки месец. Много се чудя дали наистина да не жертвам едни парички за преглед - поне да знам да се надявам ли на фоликул или не. Ако ми се задържи Т ниска още 2-3 дни, другата седмица ще гледам да си уредя час за един преглед.
makiyaki аз не съм чела всички материали на сайта, повечето ми се видяха глупости писани от обща култура. Но развитието на ембриото по седмици ми хареса като обяснение и ми беше интересно.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети