0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Скъпи приятели, както вече знаете, тази година сдружение "Зачатие" организира за десети пореден път  най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в страната - Деня на репродуктивното здраве, което ще се проведе в град Банско на 6 юни 2015 г.

Мотото на тазгодишното издание e "Дългият път към мечтата", а основна тема – „Неизясненият стерилитет”.

Традиционно това събитие ще предостави възможност за групови беседи по предварително определени теми, в които ще се включат пациенти и специалисти от различни области на медицината. Беседите ще бъдат организирани по следните основни теми:

1. Неизясненият стерилитет - проблеми и решения
2. Повтарящите се неуспехи в IVF - има ли изход?

За онези от вас, които няма да могат да посетят Деня на репродуктивното здраве на 6 юни в Банско, но се интересуват от темата за неизяснения стерилитет и имат въпроси към водещите специалисти по репродуктивна медицина, даваме възможност да зададете своите въпроси тук  - в тази тема. Ние ще ги зададем на специалистите в Банско, ще запишем техните отговори и ще публикуваме тази информация след събитието на сайта на Зачатие.

Очакваме вашите въпроси в тази тема!
*
ЗДРАВЕЙТЕ!
Аз имам един по обикновен ,но много важен въпрос касаещ всички бъдещи майки! Защо касата не поема повече изследвания и лечения свързани с диагносцитиране и лечение на стерилитета?Значи ли това ,че ако не си достатъчно финанчово обезпечен ,ще останещ бездетен?Всички знаем какви са цените на изследвания,лекарства и процедури!На фона на данните ,как България се стопява и как нямало достатъчно раждания-какво се прави по този въпрос??
Ако смятате ,че въпроса ми е удачен,задайте им го!
А, дори и да има някакво финансиране по общини, то трябва да си едва ли не на "смъртен одър", че да ти го отпуснат.  :x
*
Извинявайте, но последното изобщо не е вярно.
Повечето общини имат финансиране за двойки с репродуктивни проблеми, което цели да покрие точно разходите, които не се поемат от Фонда.

Ева, прочетох, че си от Варна. Заповядай повече информация (копирай целия линк): http://www.varna.bg/bg/articles/6539/Правила_за_отпускане_на_финансова_помощ_от_Община_Варна_за__лечение_на_семейства_и_лица_живеещи_на_семейни_начала_с_репродуктивни_проблеми_на_територията_на_Община_Варна.html
« Последна редакция: Август 28, 2015, 06:18:01 am от little_rabbit »