0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графика на sunnn
« -: Май 16, 2015, 11:28:34 am »
Здравейте! Искам да помоля за коментар на моята графика. От този месец меря БТ, но проблемът е, че не я меря по едно и също време сутрин, въпреки че винаги я меря веднага след събуждане. И има едни колебания, които не мога съвсем да разчета. Благодаря предварително. :)
Re: Графика на sunnn
« Отговор #1 -: Май 16, 2015, 11:41:22 am »
Да добявя и, че цикълът ми е средно по 24-5 най-много до 27 дни, а откакто правим опити от около 8-9 месеца е малко по-нередовен, т.е. ако е имало ову, би следвало да е била най-много до 14 ден.
*
Re: Графика на sunnn
« Отговор #2 -: Май 16, 2015, 12:04:04 pm »
Здравей,едва ли мога да съм ти много полезна, но се надявам да помогна. Лично според мен  предполагаема О е имало на 11 ден. Колебая се и за 17, но според дължината на цикъла ти съм по-склонна да заложа на 11 ден. Измерването на БТ е добре да се прави по едно и също време,за да не дава отклонения в графиката. В началото е неприятно, но се свиква. Пробвай с навиване на алармата, мериш и после пак може да си отспиш.  :P Пожелавам ти успех и в най-скоро време да се похвалиш. :)

« Последна редакция: Май 16, 2015, 12:10:23 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Графика на sunnn
« Отговор #3 -: Май 16, 2015, 17:43:54 pm »
Аз бих те посъветвала  да съчетаеш поне веднъж меренето заедно с тестове за овулация.Така ще ти е по лесно за по нататък да си сигурна в това кога е овулацията.Тялото ти също започва да ти подсказва кога е тя.Преди да почна аз да правя каквито и да е било опити никога не съм знаела кога е овулацията ми.Когато обаче почнахме опитите ,започнаха овулационните болки, ЦС ,и много силно желание за секс ама много точно около нея.Разбирам ,че ми е минала ,когато вече изчезнат желание и каквато и да е ЦС.
*
Re: Графика на sunnn
« Отговор #4 -: Май 16, 2015, 19:42:50 pm »
sunnn, и аз бих препоръчала да включиш тестове за овулация, тъй като графиката ти не е много показателна (може да е и от измерването по различно време).
А и заради различната продължителност на цикъла ти, на калкулатор също не може да се разчита за определяне на фертилните дни.
Тестовете ще покажат кога е пикът на LH, съответно в кои дни да очакваш овулация, за да акцентирате с опитите тогава (в рамките на около две денонощия, започвайки от деня с положителен тест). Тъй като цикълът не е много редовен, може да започваш с тестовете малко по-рано, примерно от 8-9 ден на МЦ.

Но от сърце ти желая тези препоръки да се окажат излишни  :), дано да сте улучили подходящия момент и това да е успешният ти цикъл!

Re: Графика на sunnn
« Отговор #5 -: Май 17, 2015, 12:09:05 pm »
Благодаря ви за отговорите, момичета. Май наистина ще трябва с аларма сутрин да я меря, защото не ставам по едно и също време. А с тестове пробвах февруари, още от 6-ти ден и до 16-ти не ми отчете положителен, когато и ми дойде следващия цикъл!!! Сигурно е бил ановулаторен или е имало нещо друго, но гинекологът ми каза, че няма нищо притеснително при прегледа, а също така и да не се затормозявам излишно с тестове поне още половин година, тогава бяха минали 6 месеца опити. Но аз съм си притеснителна и предвид това, че вече съм на 31 и не става вече толкова месеци, си ме гложди и май пак ще се върна на тестовете. Хем ми се иска да стане "когато си трябва", хем се притеснявам да не би да имаме някакъв проблем. :?
*
Re: Графика на sunnn
« Отговор #6 -: Май 17, 2015, 14:59:58 pm »
Допустимо е един-два цикъла в годината да са ановулаторни, но според мен е редно това да се провери, още повече като се има предвид и различната продължителност на месечните цикли.
Може отново да пробваш с ову. тестовете, но най-добрият начин за проверка на овулацията е да се направи ехографско проследяване на фоликулите.


п.п. Пак погледнах графиките. При този цикъл, който варира от 22 до 27 дни (един даже е 16 дни) мисля, че е редно чрез УЗ прегледи да се провери дали настъпва овулация.
sunnn, напиши от кой град си и предполагам ще се включат момичета с препоръки за добър специалист, с когото да се консултираш.
« Последна редакция: Май 17, 2015, 15:04:47 pm от marsi »

Re: Графика на sunnn
« Отговор #7 -: Май 17, 2015, 17:58:46 pm »
В Плевен живея. Точно по време на този цикъл от 16 дни като ме изненада, бях при д-р Богданова в Авис Медика и тя ме посъветва още известно време да не се затормозявам с проследявания, но нещо си ме гложди, както написах и в предния пост, и ми се иска да отида при друг лекар. Даже имам направление, но още не съм намерила друг лекар. Ще разгледам по форума, предполагам, че има теми с препоръки за специалисти в различните градове. А да попитам, ако някой знае, ехографското проследяване на фоликулите може ли да става по каса или си се заплаща отделно?
*
Re: Графика на sunnn
« Отговор #8 -: Май 19, 2015, 00:02:24 am »
В репродуктивна клиника прегледите и изследванията се заплащат. Но и в АГ кабинет да отидеш, направлението евентуално ще покрие един УЗ преглед, другите ще трябва сама да си платиш, плюс изследване на хормоните.

Ето списък на репродуктивните клиники в страната, има координати и на тези в Плевен:
Клиники по стерилитет в България
Консултацията в репродуктивна клника не означава непременно ин витро, след разговор с лекаря евентуално първични хормонални изследвания, фоликулометрия.
Успех!
« Последна редакция: Май 19, 2015, 00:06:05 am от marsi »

Re: Графика на sunnn
« Отговор #9 -: Май 21, 2015, 12:35:39 pm »
Благодаря за перпоръките и за информацията, marsi.  Дано да се окажат излишни, защото днес правих вече втори тест и е положителен :) Макар че още не смея да се зарадвам, защото бях на УЗ и док. ми каза, че е твърде рано и сега трябва да чакам още седмица до следващия преглед. Дано всичко е наред и да мога да преместя графиката си в темата на бременните. ( Не че е от най-показателните де, но все пак) :)
*
Re: Графика на sunnn
« Отговор #10 -: Май 21, 2015, 14:07:07 pm »
Сън, тихичко честито от мен и един красив, здрав и пухкав финал. :bighug: :bighug:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Графика на sunnn
« Отговор #11 -: Май 22, 2015, 01:45:53 am »
Чудесна новина, sunnn, честито  :), стискам палци всичко да е наред  :)   yahoo_17
Действително е рано, на УЗ плодното сакче може да се види около седмица- десет дни след закъснение.

Много се радвам, всичко ще бъде наред  :)