0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здр термина ми е на 12.05 а само от вчера от време на време ниско долу около триъгалника ми е като надуто някои може ли да ми каже какво означава това днес ме преболя на няколко пъти корема съвсем леко и за малко и кръста и пак чувствам надуто и напрегнатп там долу ...притеснявам се защото лекарката ми каза че ако до 12 не излезе сама на 13 трябвало да ида сама в болницата и там били длъжни да ме приемат да лежа и да ми предизвикали раждане а ми е за първи път и много ме е страх,някои може ли да ми каже има ли вариант да разбета дали ще е скоро момента ...благодаря предварително много!
*
Варианта да разбереш кога е момента е или като ти изтекат водите или като започнат контракциите. Аз съм в 8-ми месец и там долу ми е надуто поне от 6-ти, така че не виждам за какво се паникьосваш.
Термина е една дата, която служи само за ориентир кога горе долу се очаква да родиш. В не голям процент от случаите раждането е точно на него. Бебето ще излезе когато е готово.
Пести си силите за раждането.

26.09.2019
Защото в последната една година всички около мен родиха и на всички беше от 5 до 10 дена по рано :-)  а и вече много ми се иска и се притеснявам да не пренося защото ме е страх от системи болнична обстановка ..дума да нев става за секцио ...ама божа работа..
*
Наслаждавай се на последните дни на бременността. :)
Аз преносих 2 дена.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Аз преносих два пъти и родих предизвикано. Раждане се предизвиква със системи или с таблетки, май втория път беше с някакъв гел. Не са ми правили секцио. Не се страхувай толкова! По-добре е да тръгне само бебето, ама като не иска, какво да го правим?! Мен не са ме държали в болница след термин. Викаха ме на преглед през ден. И втория път бях решила да чакам до последно, но след 10 дена докторът каза, че вече трябва да раждам.
Пиши, ако има нещо друго, което те притеснява!

Иначе каквото и да правиш, като не е решило само да тръгне, едва ли нещо ще помогне. Поне при мен не помогна първия път. Втория не се навих да правя какво ли не, защото нямаше резултат при голямото дете.

Ами въпроса ми е такав , ако ида на частно на случаен лекар които не ми е следил бременноста просто на обикновен преглед дали ще каже какво става и горе долу датата,защото изобщо нв съм доволна от лекарката която ходех ама изобщо никога не ми обесни абсол.нищо ако не в питах по 100 пъти абе без коментар...дали има такъв вариант
*
Ами въпроса ми е такав , ако ида на частно на случаен лекар които не ми е следил бременноста просто на обикновен преглед дали ще каже какво става и горе долу датата

Какъв точно отговор очакваш да получиш тук на горния въпрос?  :) Да ти кажем - "да, хвърли боб, и случайно избраният лекар ще ти определи точната дата и час на бъдещото раждане"... :wink:
Не е ли малко късничко за смяна на доктора?
Ако ти трябват препоръки за лекар - пиши за кой град става дума.
Предполагам, че вече си избрала болницата, в която ще раждаш?
Няма нищо страшно нито в системите, нито в болничния престой. Не се шашкай предварително.
Казваш "дума да не става за секцио"? А ако лекарите преценят, че е нужно? Нали не смяташ да рискуваш живота и здравето на бебето, само защото изпитваш страх от игли /предполагам/?
При мен вторият път бебето беше с увита около врата пъпна връв, остаряла плацента, а аз с високо кръвно. Представяш ли си какво можеше да се случи, ако се бях запънала, да не искам секцио?
Пожелавам ти нещата да се развият по най-благоприятния и за двама ви начин!
И едно хубаво, живо и здраво бебе на финала! :)



*
Ами въпроса ми е такав , ако ида на частно на случаен лекар които не ми е следил бременноста просто на обикновен преглед дали ще каже какво става и горе долу датата

Какъв точно отговор очакваш да получиш тук на горния въпрос?  :) Да ти кажем - "да, хвърли боб, и случайно избраният лекар ще ти определи точната дата и час на бъдещото раждане"... :wink:
Не е ли малко късничко за смяна на доктора?

Той и да не е случайно избран пак не може да определи дата и час на раждането.
rozova_kola, всяка бременност е уникална. Това, че всичките ти приятелки са родили по-рано не означава, че и при теб трябва да се случи.
В следващите дни и седмици ще ти трябват много сили, така че не ги хаби в напразни тревоги.
Усешно раждане!

26.09.2019
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Знам че е лесно за казване и трудно за изпълнение, особено в сегашното ти положение, но не го мисли толкова тоя термин. Когато реши да излиза бебето - нищо не може да го спре.
За симптоми на предстоящо раждане - ами при всяка бременност е различно. Както са ти казали - изтичането на водите е категоричен признак, че раждането предстои. Иначе аз родих седмица преди термин с планово секцио, а още една преди това обикалях като кон, без нещо да ме боли, натиска и т.н.
*
rozova_kola, действително е много индивидуално как ще протече раждането. При мен водите не изтекоха спонтанно, а в родилната зала с помощта на лекарите.

При мен се случи така, в деня преди раждането имах кървене, вечерта и през цялата нощ- контракции, които зачестиха на сутринта. И тъй като лекарят прецени, че имам вече достатъчно разкритие, спука мехура и след това родих до полин час. При мен признакът, че раждането започва, беше кървенето и зачестилите контракции.
При моя приятелка също първо започна с кафеникаво зацапване и кървене, тя веднаха отиде в болницата, но при прегледа се оказа, че още няма достатъчно разкритие и й бяха предложили да изчака още ден-два вкъщи, вместо да я приемат толкова рано.

И така, индивидуално е. Добре е да си приготвиш чантата с необходимите за болницата неща, да имаш готовност за постъпване. И при изтичане на водите, или кървене, или засилващи се контракции, веднага се свържи с твоя лекар.
Ако просрочиш термина, пак е добре да поддържаш връзка с лекаря си, евентуално прегледи през ден-два, и вече по негова преценка постъпването в болница и раждането.
« Последна редакция: Май 09, 2015, 13:02:11 pm от marsi »

Благодаря много на всички за отделеното внимание , ще я карам по спокоино и каквото е писано :-)
*
Правено ли ти е изследване за наличие на конкретни бактерии във вагинален секрет през последния месец? Ако не е правено, търси лекар да го направи. Ако се открият бактерии, ще знаят да ти дадат антибиотик по време на раждането, за да не се зарази бебето, когато излиза през родовия канал.

Ако терминът ти мине, без да си родила, е редно да те следят с мерене на тонове (пулса на бебето).

Ако бебето върви едро, е редно да не те оставят да преносиш повече от седмица, за да имаш шанс за вагинално раждане.

Приготви столче за кола за бебето и се увери, че някой, който ще те придружава, знае как да го постави сигурно в автомобил.

Леко раждане и здраво бебе!

Да последния месец ми правиха всички нужни изследвания цялата бременност вървеше мн леко без никакви проблеми но качих мн кг и по едно време лекарката казваше че върви по едричка но това беше като влизах в 8 и от тогава нищо не каза повече ,а колкото до изследванията всичко си беше на ред . От известно време усещам голямо напрежение на триъгалника и от 2 дена ме боли корема от време на време ..а може ли съвет кога да ида в болницата на деня в които ми е термина или на следващия или да изчакам още ден два след термина ...
*
До болницата се ходи, когато започне раждането. Преди това по принцип те следи лекар-гинеколог в кабинета си и след термин е добре да ходиш на преглед през ден, когато да ти мерят и тоновете, както ти е казала цигу.
Избрала ли си при кого да раждаш? Ако си се уговорила с определен лекар, сподели с него нещата, които те вълнуват и заедно ще решите какво да правите!