0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болезнени гърди
« -: Март 01, 2015, 22:27:06 pm »
Здравейте Smile
Пиша ви заради малък проблем, който имам. На 19 години съм и преди 3 месеца ми откриха киста на десния яйчник (2,5х2,5). Пих Ясмин 2 месеца, след което го спрях. Ходих на преглед и кистата я няма вече. Сега е първия месец, след спирането на противозачатъчните. Миналия месец ми дойде на 05.02. Сега очаквам някаква промяна в датата на идване, но проблема всъщност е, че от 2-3 дни гърдите ужасно ме болят. Преди цикъл винаги ме болят, но много малко, почти не се усеща. Сега е много силно. Дали е от спирането на хапчетата? От многото четене започвам да си внушавам разни неща като бременност..не правим секс без презерватив, но все пак.. Извинявам се, ако има вече такава тема, но не открих подобна.
Лека вечер ви желая Smile
*
Re: Болезнени гърди
« Отговор #1 -: Март 02, 2015, 01:35:05 am »
darinaks, аз усещам такова напрежение обикновено във втората половина на цикъла, след овулацията, като понякога е по-изявено.
Тези симптоми не са сигурен признак за бременност, затова ако имаш някакви очаквания или притеснения, направи тест за бременност за твое спокойствие. 
Най-ранният тест, който може да направиш, е кръвен тест за бременност (бета ЧХГ изследване), около 10-11 дни след овулация. Може да се направи във всяка лаборатория срещу 18-20лв., не е нужно да е на гладно, по всяко време на деня.
Уринен тест, най-рано около 14 дни след овулация, най-добре с първа сутрешна урина. Ако решиш да тестваш през деня, задължително след 2-3 часа въздържане от прием на течности.
« Последна редакция: Март 02, 2015, 02:03:01 am от marsi »

Re: Болезнени гърди
« Отговор #2 -: Март 27, 2015, 14:50:40 pm »
I az imam sashtiq problem na kakvo se daljat bolkite v gardite
Re: Болезнени гърди
« Отговор #3 -: Март 27, 2015, 14:52:47 pm »
ako nikoi ima sachtiq problem molia pishete mi
*
Re: Болезнени гърди
« Отговор #4 -: Април 06, 2015, 22:19:28 pm »
mariancheto_911, може да има напрежение или болки в гърдите, следствие от хормоналната динамика през месечния цикъл. При някои жени са по-изявени около овулация, в други случаи - през втората част от цикъла (лутеалната фаза) или към края преди следващия цикъл .... различно е. Но ако имаш притеснение, че при теб болките са извън нормалното за цикъла, консултирай се с лекар.

Копирам тази статия, в която по-подробно са описани фертилните признаци, прегледай раздел  Други възможни признаци на фертилност. Чувствителни гърди:

Графики на фертилност. Кои са признаците за фертилност?

Re: Болезнени гърди
« Отговор #5 -: Април 07, 2015, 00:38:37 am »
Есента имах два поредни месеца ужасни болки в гърдите веднага след О. Като слизах по стълби и трябваше да си ги държа ,беше ужасно.Тъй като мъжо беше в чужбина по това време бременност беше изключена.Док ми каза да пусна тестостерон(беше в норма) ,прогестерон и пролактин , които бяха завишени. Не разбрах конкретно каква беше причината за тези болки и така и нищо не ми изписа да пия,но от следващия месец изчезнаха сами.