0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета, първо се извинявам, че пиша нова тема по въпрос за който има хиляди теми! Казвам се Магдалена и съм на 25 години.
При мен проблема е от близо 6 години. Започна с нещо малко - операция на апендикс. След която спря да ми идва. Понеже бях на 18 и не обърнах особено внимание на този проблем , мислех  си , че се дължи на това ,че скоро са ме оперирали, след няколко месеца заминахме с приятеля ми на море, продължаваше да  не ми идва, пак от страх ли не знам реших , че е заради смяната на климата , и така се изниза почти година. Ние решихме са се оженим и да създадем семейство след няколко месеца отидох на лекар,който ми каза че имам СПКЯ и трябва да направя лапароскопия. Говорих с моя позната която е имала проблеми и тя ме посъветва да не бързам с операция и да потърся и др лекари.
Така минахме през няколко лекаря с различни мнения. Чувствах се спокойна при една лекарка, обясняваше ми вс мн добре и останах при нея. Започнахме с лечение с диане,оргаметрил,примулут , дуфастон и още доста др. медикаменти. След всяка предизвикана менструация минавахме на клостилбегит , след него прегледи и при наличие на фоликул опити за бебче. Минахме и кум лапаро. Всичко мина както трябва, казаха ,че е успешно, но уви и след него не ми дойде дори един път. И така се изминаха няколко години. Моята гинеколожка реши да ни прати при своята доцентка в София. Отидохме при нея . Продължихме със стимулациите и преминахме  към инсеминация. На съпругът ми са му правили няколко спермограми които са идеални, моите тръби при лапарото казаха , че не за запушени. Но за съжаление и трите инсеминации бяха неуспешни. Поради вс тези стимулаций и лекарства качих мн килограми. Положението ми благодарение на това със сигурност е станало по тежко.Реших именно заради килограмите да спра с лекарствата временно и да обмислим инвитрото като вариант. Не съм пила лекарства от 6 месеца, на диета съм през цялото време , но килограмите не мърдат грам. Вече сме отчаяни нацяло и не знаем какво да правим . Този месец менструацията ми дойде сама. Дали това ме обнадежди наново не знам. Но моля ако някой може да ми даде съвет какво да правим от тук на татък !!! :( ;( :(
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Здравей, Магдалена и добре дошла във форума! Хубаво е, че сте направили базовите задължителни изследвания и е добре, че тръбите са проходими. Искам само да те попитам спермограмите на мъжа ти къде са правени? Надявам се не в обикновена лаборатория, а в клиника по стерилитет.
Казваш, че си на диета, а килограмите не мърдат. Може би е добре да направиш един тест за инсулинова резистентност. Прави се обременяване с глюкоза, имаме цяла тема само за това, можеш да я разгледаш - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29421.0
Изследвала ли си хормони на Щитовидната жлеза? Някой от лекарите ти даде ли обяснение защо така изведнъж ти е спрял цикъла? Дано посещаваш клиника по стерилитет, трябва ти по-комплексна оценка. Ако не е така, съветвам те да се ориентираш към някоя от клиниките. На първа страница на сайта има списък на всички клиники в страната по градове, можеш да разгледаш и да си избереш. За повечето от тях има и теми във форума, моеш да получиш информация, която те интересува.

Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Здравей, правила съм изследвания на щитовидната жлеза и ми казаха , че нямам проблеми. Ходя в клиниката на Д-р Щерев и там са правени спермограмите на мъжа ми и моите изследвания , както и инсеминацията. По думите на лекарите цикъла ми е спрял от стреса при операцията от апекдикс . При мен СПКЯ е диагноза поставена от вс лекари при които съм ходила. В клиниката на Д-р Щерев посещавах Д-р Тимева. Ходих и при Д-р Стефанов в Плевен, но той ми каза , че лечение можем да започнем само след като сваля 40 кг, което не постигам по никакъв начин. Може ли да се дължи на лекарствата които съм приемала и да е нужно повече време за изчистване? А както писах по-горе най - странно ми е това ,че след близо 6 години цикалът ми дойде за пръв път самостоятелно без прием на медикаменти.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Магда, здравей!

Ако лекарят те е посъветвал да свалиш 40 кг, то вероятно при теб се наблюдава доста сериозно наднормено тегло. Това само по себе си може също да е причина за проблеми с цикъла и забременяването. Не е възможно от медикаменти и хормонални стимулации да се качат толкова много килограми.
Освен щитовидната жлеза, която пишеш, че е изследвана, също като sixsens ще препоръчам да се изследваш за инсулинова резистентност. Изобщо, ако наистина пазиш хранителна диета, а килограмите не мърдат - трябва да се обърнеш към добър ендокринолог, който да се заеме комплексно да търси причината за това положение. Може да се окаже, че наднорменото тегло, невъзможността за сваляне на килограми и липсата на цикъл са свързани и имат обща причина...


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Магда, можеш да направиш още една инсеминация, след което с документите за 4-те инсеминации да кандидатствате за финансиране към центъра за асистирана репродукция. Повече информация за това можеш да намериш в нашия форум Фонд Асистирана репродукция.

Наднорменото тегло е сериозен здравословен проблем, който изисква първо добре да се диагностицира, защото има различни причини за него и второ, да се лекува продължително, упорито и методично. Лечението може да включва диата, физическа активност и лекарства. Това ще ти помогне и общо здравословно.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Наднорменото тегло се появи след операцията. Като влезнах в болницата бях 54 кг. на 3 месец след операцията качих 15 кг за един месец без промяна на начина на живот, веднага минах на лека диета като ограничих на мин тестени и сладки. Но ефекта беше никакъв , а точно обратното продължавах да качвам докато не станах 80 кг. Ходила съм и на ендокринолог който ми каза ,че проблема за първите 30 кг се дължи на глюкозата при операцията защото са ми влели 20 литра за 10-те дена в болницата и ще трябва време да изчезне от организма. Но това време мина и нямаше разлика. Гинеколожката ми каза , че съм продължала да качвам зарази стимулациите, защото при мен са били всеки месец в продължение на 4 години. Поради тази причина и спряхме с опитите временно.
тест за инсулинова резистентност не съм правила от 2 години и ще ида пак да си пусна. Дано този път излезе нещо и това да е проблема, защото ендокринолага ми каза ,че се дължи всичко на СПКЯ , а лекарите казват че то не се лекува. Вече и аз не знам какво да правя!!!
Д-р Даскалова, Ние със съпругът ми в момента обмисляме именно този вариант, и Д-р Тимева на която съм безкрайно благодарна за доброто отношение и професионализъм , ние запознала с него . Но ние обмисляме да минем направо на платено без да изчакваме, понеже според мен няма смисъл от друга инсеминация, защото след стимулация аз имам най-много 2 фоликула и като чета из форумите мисля че са малко и шанса е почти нулев. Но се чуди дали и с инвитро ще успеем? А като съм 90 кг това няма ли да пречи пак?
*
Магда направи натоварването с глюкоза за инсулинова.Не е сложно изследване а казва много и е важно, защото дори да преминете към ин витро имаш ли такъв проблем, това ще попречи и на стимулацията и на бременност и износване.

*
Магда, можеш да направиш още една инсеминация, след което с документите за 4-те инсеминации да кандидатствате за финансиране към центъра за асистирана репродукция. Повече информация за това можеш да намериш в нашия форум Фонд Асистирана репродукция.

Наднорменото тегло е сериозен здравословен проблем, който изисква първо добре да се диагностицира, защото има различни причини за него и второ, да се лекува продължително, упорито и методично. Лечението може да включва диата, физическа активност и лекарства. Това ще ти помогне и общо здравословно.
И аз мисля така направи още една инсеминация ако не стане подай документи за ФАР.