0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, от няколко месеца се опитваме да си направим бебе, но не се получава. Бях при гинеколожка в Мюнхен, която при първия преглед ми каза, че съм здрава, но трябвало още някакви изследвания за мен и спермограма за приятеля ми.  Каза ми да отида при нев на 3 -5 ден от началото на менструацията за изследвания. Някой, който е минал по този път може ли да сподели инфо,какви изследвания се правят и колко време продължават? Бих се радвала да споделите, за да знам как стоят нещата. И евентуално за ин витро, ако се наложи, въпреки че се надявам всичко да е наред. Но все пак, хубаво е, човек да е информиран. Благодаря.
« Последна редакция: Януари 30, 2015, 21:59:38 pm от joysmile »
Re: Опитваме за бебе_Моля за съвет_Мюнхен_Германия
« Отговор #1 -: Януари 31, 2015, 15:04:07 pm »
Здравей joysmile,
Лекарката ти те вика на 3-5 ден от МЦ, за да направите изследване на репродуктивните хормони. Резултатите от тях стават в рамките на един ден.
Ето тук може да прочетеш за базовите изследвания при жената и да коментирате с твоята лекарка какви стъпки препоръчва, след като види стойностите на хормоните: http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=793:---sp-1187613536&catid=176&Itemid=143

Също така на 3-5 ден може да ти направи УЗ изследване, за да види броя на антралните фоликули. Това по принцип го правят репродуктивните специалисти, така че само го споменавам като вариант, да не се чудиш.

Пишеш, че пробвате от няколко месеца. Това по принцип е кратък период, особено, ако си под 35 г., така че не се притеснявай излишно.

Ще чакаме да споделиш как се развиват нещата  :D

Успех!