0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем с малкия мозък
« -: Януари 05, 2015, 17:02:57 pm »
Здравейте,сега ще ви разкажа моята история на която края още не се е видял,ЩЕ ПОМОЛЯ който има подобна ситуация да ми я разкаже да ме посъветва и т.н.Всички започна в  18г.с на първата ФМ в мц Фемина при доктор Врагалева,тя ни каза,че едната химисфера на малкия мозък е асиметрична,но всичко останало  е нормално и по мозъка  и по детенцето ни,каза ни да отидем след 3 дена пак,отидохме ние и тя каза,че мозъка  отговаря на г.с,но продължава да има лека асиметрия,каза да се гледаме до края и ще видим.Тъй като с таткото не ни хареса отговора си записах час при Доц.Димитрова в майчин дом(защото разбрах,че е светило)погледна ме за 10мин и каза да правя аборт до няколко дена защото незнаела какви ще са последствията(бях в 22г.с.)Отрязани краката и с таткото решихме да отидем при док.Янкова и док.Стратиева в мц Св.Петка гледаха ме без да им казвам че са ме пратили преди час за аборт,не видяха проблем и след което мъжа ми им каза истината,те пак гледаха и казаха има лека асиметрия,но абсолютно всичко е наред с детето пратиха ме на ямр и на амниоцентеза(преди това имам 2 биохимични-отрицателни)на амниоцентезата се оказа всичко,че е наред на ямр се видя асиметрията при което отидохеме при невролог Доц.Бусарски той  гледа и каза че тази бременност не трябва да се прекъсва поради причината,че всичко осстанало е наред и тази асиметрия може и никакво влияние да няма,лекаря който ми води бременноста в Майчин дом от самото начало е на мнение,че това е едно  живо и здраво дете и че е виждал такива асиметрии при неродени който след това са напъълно здрави...вече съм в 28г.с на 12.01 съм пак на ФМ при док.Янкова,,незнам какво да мисля,незнам как да се чувствам...моля ви ако знаете подобен проблем помагайте...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Проблем с малкия мозък
« Отговор #1 -: Януари 05, 2015, 17:24:06 pm »
минали са 10 седмици, обиколили сте толкова лекари... какво би могло да ти помогне, ако научиш за някой друг, който е имал подобен случай? това няма да ти даде гаранции, че и при теб ще е същото. както виждаш, самите лекари са раздвоени, даже разтроени - едни виждат аномалията и я смятат за проблем, други я виждат, но не я смятат за проблем, трети изобщо не я виждат.

никой лекар няма да реши вместо вас, а и едва ли някой може да ти даде пълна гаранция, че всичко ще е наред. трябва да решите вие с мъжа ти.
преценете си сами дали сте склонни да поемете риска и да се озовете с дете с проблем и според това решавайте. времето за размисъл е доста намаляло.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Проблем с малкия мозък
« Отговор #2 -: Януари 05, 2015, 18:10:29 pm »
времето за размисъл е доста намаляло.
Джам, какво време за размисъл в 28г.с.? Какво може да се направи на този етап....

Аз да ти кажа, че съм чувала от първо лице за доста крайни изказвания на д-р Димитрова, т.ч. щом вече сте поели по този път и достатъчно неслучайни лекари са ви казали, че не е проблем по-скоро се следи внимателно и не я мисли.
Другото, което ми хрумва е, че д-р Димитрова и тя работи в МЦ Фемина - защо не го обсъдят с д-р Враглева и да кажат защо са на различно мнение....
Re: Проблем с малкия мозък
« Отговор #3 -: Януари 05, 2015, 18:29:48 pm »
Да,точно за това,че всички лекари без Димитрова,са на мнение,че не трябва да се прекъсва бременността и никой няма 100% отговор,затова и взехме решението да запазим детенцето,да се преглеждаме и да се молим...а защо двете не са на едно мнение не мога да ви отговоря,само ще ви кажа че наблюдяващия ми лекар е подчинен на доц.Димитрова и по никакъв начин не е на нейното мнение..
*
Re: Проблем с малкия мозък
« Отговор #4 -: Януари 05, 2015, 22:14:00 pm »
Ходих ето тук http://www.docenttomova.bg/
при доц.ТОМОВА.
Според мен е много добра алтернатива на фемина.
*
Re: Проблем с малкия мозък
« Отговор #5 -: Януари 05, 2015, 23:05:35 pm »
И аз съм много доволна от доц. Томова.

Успех!