0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,

Споделям проблема си, за да се включи и друга дама с подобен случай.
По стандартните изчисления трябва да съм в 8 г.с., мнение на един лекар за кухо яйце поради липса на тонове в осма седмица и незабавно абразио. Мнение на друг лекар за сак отговаряш на 4 г.с и половина и съмнение за втори сак в шийката на матката. След два дни преглед отново за да се провери сянката в шийката дали е сак или хематом. Също така ми откри Два малки възела, които не са предпоставка за проблем.
Удачно ли е да търся и трето мнение или да се доверя на вторият лекар поради интуиция и по силно доверие....
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
изчакай няколко дни и иди при трети лекар, който наистина умее да гледа на УЗ. нищо спешно няма в ситуацията.

сакове в шийката на матката... такова чудо не съм чувала.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
J adore DIOR, освен ехографските прегледи, не ти ли назначиха изследване на бета ЧХГ (кръвен тест за бременност)? На такъв ранен етап, изследването на ЧХГ през два дни, ще даде много точна информация какво се случва, в зависимост от неговата динамика (увеличава ли се или намалява). Ако всичко е наред, ЧХГ би трябвало да се удвоява през около два дни, прегледай тази статия: 
Хормонът на бременността - ЧХГ (hCG)
Също смятам, че е добре да направиш още една консултация с лекар, а освен това утре да изследваш бета ЧХГ (може да се направи във всяка лаборатория срещу 18-20лв., не е нужно да е на гладно) и още веднъж след два дни (след около 48 часа).
« Последна редакция: Януари 05, 2015, 18:32:10 pm от marsi »

Днес потърсих трето мнение и отново чух нещо съвсем различно... Та, по негово мнение става въпрос за извънматочна бременност и незабавна операция поради хематом/събрано количество малко кръв/. Междувременно резултатите от кръвен тест показват 16 500 единици.
Буквално нямам думи и сили вече за поредно посещение пи друг специалист.
*
J adore DIOR, изненадана съм от тези противоречиви мнения .... с какъв ехограф те гледаха (вагинален или коремен)? Не знам в какви точно кабинети си ходила, но при тези противоречиви становища допускам, че може и да са те гледали с не много добра апаратура ....
Да не би да е тръгнало зацапване (леко кървене), тогава също е възможно на УЗ да се виждат трудни за определяне очертания ... 

Говорейки за извънматочна, усещаш ли някакво напрежение или болка към една от тръбите или другаде в коремната зона ?

ЧХГ е с много добра стойност, ако изследването е от днес, то направи следващото в четвъртък, динамиката на хормона ще даде  информация за развитието на ембриончето. При извънматочна може ЧХГ да нараства, но забавено. Може и да намалява евентуално при неправилно развитие на ембриона, лоша имплантация, и т.н. 
Но ако ембриончето се развива правилно, би следвало ЧХГ да се удвоява за около 48ч.
Аз бих изчакала втория кръвен тест и дано всичко е наред!!!

Но ако се появи засилваща се болка, веднага се свържи с лекар в болница или клиника, да погледнат отново тръбите с вагинален ехограф и евентуално да се предприеме необходимото. 
« Последна редакция: Януари 06, 2015, 23:13:22 pm от marsi »

Благодаря за подкрепата.
При всички прегледи съм подлагана и на вагинален и на коремен УЗ, почти винаги комбинирано т.к. По думите на всеки доктор съм интересна за гледане. Единият твърдеше че съм с двурога матка, друг с възли, трети до последно гадаеше дали не е обърната. Потресена съм, понеже всички до един са едни от най-добрите и популярни в града.
Не усещам по различна, силна болка, която да подсказва извънматочна бременност. Преди две седмици имах кафеникаво течение и незабавно посещение при лекар, който потвърди че всичко е наред плюс предписан Дуфастон, Ношпа и пригнил.
Утре, два дни след кръвния тест ще си направя друг и ще изчакам резултати. След което ще посетя доктора който ми звучи най-достоверно, а именно късна овулация поради неточен цикъл и бременност в реална 5гс./ а не 8гс/ плюс съмнение за втори сак в шийката или т.нар цервикална бременност.
*
И на мен твърдението за по-късна овулация ми се струва по-достоверно. Като съпоставих твоето ЧХГ от вчера с моята бременност (и съответните ЧХГ), излиза че отговаря някъде на около 5г.с.  и няколко дни (такава съпоставка е доста неточна, защото две бременности може да се развиват много различно, но все пак като някакъв ориентир ...). 
Наличието на втори плоден сак също е странно, да не би да си с ПКЯ (развива се повече от един доминантен фоликул), това би обяснило и по-късната овулация ....
но може да се окаже, че това в шийката не е сакче, а примерно полипче ... но с проследяване на УЗ ще се изясни.
Добре е, че нямаш болки!
И дано всичко е наред със стойността на ЧХГ утре! Пиши като излезе резултатът.
« Последна редакция: Януари 07, 2015, 13:30:14 pm от marsi »

Благодаря за подкрепата, всичко приключи.
След второто ЧХГ имаше лек спад, започна повторно кафяво течение и отново преглед, където се установи ембрион със спряло развитие в 6гс., реална 9гс. Прегледа бе при лекар за който научих доста късно, понеже е доста отричан поради факта че прегледа е 200лв. Най-добрият е понеже ползва най-модерна техника и по важното умее да диагностицира с точност до 99%. Последва вакумен аборт и уверение на същият лекар, че следващо забременяване отново ще се случи от първия път. Необходимо е да изчакам един цикъл.
Приех нещата филофск, така е било писано и е най-добре  за нас  :wink:
Още веднъж благодаря на включилите се!
Поздрави,
Ния