0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Осиновяване на второ дете
« -: Декември 13, 2014, 11:41:07 am »
Здравейте на всички в този прекрасен форум! Чета Ви от няколко години и преживявам с вас всичките ви радости и тревоги.
В началото на тази година осиновихме прекрасно момченце, което ни радва безкрайно, а сега искаме да си имаме и дъщеричка. Затова бих искала да попитам тук, има ли мами и татковци, осиновили второ детенце скоро? Каква е процедурата, на нас социалната ни каза, че въпреки, че не е изтекъл двугодишния срок от предишното проучване, ще има ново, отново ще чакаме три месеца.
Благодаря!
*
Re: Осиновяване на второ дете
« Отговор #1 -: Декември 13, 2014, 14:00:39 pm »
Ние в момента чакаме за второ детенце. Минахме отново през процедурата (с проучване и курс за кандидат-осиновители), но при нас 2-те г. бяха изтекли и не съм проучвала в детайли другия случай. Логично е да минете през второ проучване, защото вече имате едно дете и трябва да си актуализират доклада с тази информация, как го отглеждате, какви са ви мотивите за второ и т.н. Нашата социална ни обясни, че независимо, че кандидатстваме за второ дете е необходимо да минем отново през курс. Този път обаче настоях да посещаваме Анимус - там има индивидуални срещи с психолог, което за нас беше много полезно, за да коментираме адаптацията на двете деца и съответно какво да очакваме. Пожелавам ти успех!  :wink:
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Осиновяване на второ дете
« Отговор #2 -: Януари 15, 2015, 15:46:33 pm »
Mibella, ако сте били отписани от регистрите, трябва да се премине през  цялата процедура повторно.

Ние наскоро също подадохме документи за второ осиновяване, но тъй като от първото бяха минали 3 години и половина, трябваше да кандидатстваме наново с пълен комплект документи, да се направи ново проучване и дори да отидем на подготвителен курс за кандидат-осиновители.. :) Така или иначе този път всичко мина много бързо и приятно, вече сме в списъците и в очакване. :)
Пожелавам успех и кратко чакане на всички.. нас!  :D
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Осиновяване на второ дете
« Отговор #3 -: Януари 22, 2015, 13:48:15 pm »
 Dodich, Chandra, благодаря ви за отговорите! Да, оказа се, че всичко започва отначало, заблуди ме факта, че валидността на доклада е 2 години, но то явно важи само, ако си в регистрите. Може би преди няколко години е било по-различно, тъй като ми писаха и други мами, осиновили второ дете в рамките на тези две години, като веднъж вече са били отписани. При тях само са добавили доклад от социалните за това как се грижат аз първото детенце и разбира се, подновяване на документите, на които срокът е изтекъл, но това е било преди 3 - 4 години.
 Както и да е, вече започнахме с набавянето на документите, надявам се скоро да се впишем отново в редиците на ЧАКАЩИТЕ!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Осиновяване на второ дете
« Отговор #4 -: Януари 24, 2015, 22:20:32 pm »
Страхотно, Mibella! :) Скорошно вписване в регистъра и нова среща ви пожелавам от сърце!:) Навреме действате! :) Ние единствено съжаляваме малко, че не се осмелихме по-рано да го направим това...  :)
Стискам палци и нека всичко да върви гладко...  yahoo_17
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Осиновяване на второ дете
« Отговор #5 -: Януари 24, 2015, 22:46:39 pm »
Така ви се радвам за второто осиновявне, което чакате.Емоциите ще бъдат сигурно страхотни.