0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лоша спермограма - помощ
« -: Ноември 27, 2014, 16:51:28 pm »
Здравейте,
наскоро си направих спермограма. Причината беше, че преди около 6 месеца прекарах една уринална инфекция (цистит), потвърдена от няколко лекари и след това значително спадна чувствителността на половата ми система. Изпих 2 антибиотика, след което няколко профилактични лекарства, Няколко пъти съм си правил бактериални изследвания на урината и спермата, включително и генетични за хламидии, микаплазми и уреаплазми след курса на лечение на инфекцията. Всички резултати бяха отрицателни, а моята чувствителност си беше слаба. Затова и реших да си направя спермограмата, която съм качил като прикачен файл. Това което съм забелязал от няколко години вече (доста преди инфекцията) е че спермата ми не е изцяло течна, а с малки бучици вътре, като желирани. Не знам дали това е нормално. Не съм имал сериозни хронични болест или операции. От 4 години не пуша. Алкохол пия. Слаб съм. На 35 години съм.
Искам да имам деца един ден, затова моля за помощ и информация. Какво да правя. Съществува ли някакво медикаментозно лечение, с което мога да подобря показателите си. От тази спермограма може ли да се диагностицира евентуално къде е проблема. Какви други изследвания са необходими ако не. Имам ли шанс да имам деца и само чрез репродуктивни методи ли може да стане това. ПОМОЩ!
Re: Лоша спермограма - помощ
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2014, 01:33:41 am »
Здраей,

Мисля, че трябва да повториш спермограмата си в специализирана клиника за лечение на репродуктивни проблеми. Освен това в тях има екипи от специалисти, които могат да ти дадат  допълнителни изследвания или съответно да ти назначат адекватно лечение.Спермограмата на мъжът ми е доста по лоша от твоята, но се радваме на прекрасно детенце. За нас нямаше избор и асистираната репродукция беше единствения ни шанс за дете, но всеки случай е различен. За това потърси адекватна и специализирана помощ.