0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

   Здравейте, мили момичета! Извинявам се, ако темата ми не е за тук. но не пиша често.
Пиша ви с молба за мнение и споделяне на опит. В момента съм в 13 + 3 г.с., преди седмица ми правиха микробиология на вагинален секрет и резултата е наличие на въпросните стрептококи. Назначиха ми Аугментин за 7 дни. В нета изчетох куп страшни неща. Уж било опасно само при нормалното раждане (а аз ще раждам секцио), а в същия момент било опасно за преждевременно раждане и инфекция при бебето. Значи е опасно на всеки един етап. Не знам откъде съм ги лепнала тези гадини, но адски ме е страх. Тази бременност ми е много мечтана и очаквана...
  Има ли някоя с опит с тези бактерии? Възможно ли е пак да се появят? И изобщо-как да се успокоя?  :balk_145:
Благодаря предварително!
*
Re: Бета хемолитичен стрептокок по време на бременност
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2014, 22:09:03 pm »
Съни, не се шашкай толкова! Изпий си антибиотика! Той се предписва и на бебета. Аз съм го пила като кърмачка. Не е опасен. Къде си хванала бактериите не знам, но не забравяй, че имунитетът на бременните отслабва и са много податливи на всякакви инфекции.

Лека бременност!

*
Re: Бета хемолитичен стрептокок по време на бременност
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2014, 22:56:29 pm »
sunny.g,

Този вид стрептокок най-често се добива при раждането от майката на детето, т.ч. е много вероятно да не си се заразила а така да си си родена. Аз също имам такива и ту ги има ту ги няма в МБ и когато правехме процедурата докторката ми обясни, че те не могат да бъдат изчистени от организма въобще, а просто въпросът е количеството. Реално ако не са се разраснали (което става при срив на имунната система) и не излизат в МБ значи няма страшно :)
Опасно е при раждането да не го предадеш на бебето поради горната причина, а и защото на малко бебе може да му повлияе инфекцията, но ако си изпиеш антибиотика ще се махнат и няма страшно - не се филмирай :)
Един приятелски съвет - вземи си някакъв пробиотик ако не са ти изписали с антибиотика, защото от него се гъбясва, а като си бременна гъбясваш два пъти по-лесно, а това вече може да е проблем :)

Успех и лека бременност!
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Бета хемолитичен стрептокок по време на бременност
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2014, 07:50:12 am »
Няма ли възможност да се лекува с антибиотик локално? Аз бих направила втора микробиология в друга лаборатория.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Бета хемолитичен стрептокок по време на бременност
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2014, 08:40:10 am »
  Странно, но се сетих да си купя пробиотик в цялото си притеснение, надявам се да не хвана гъбички поне...  :?
  Сега малко съжалявам, че не отидох и на друго място да пусна микробиология, но ако пак излезе положител :?н резултат, определено ще повторя някъде изследването.
  Mousyt, когато ти излизаха, с антибиотик ли ги лекуваше?
Тревожа се да не би вече да са нанесли някакви поражения във времето преди да ги открием. Параноята, която ме е обхванала, просто ме скапва, а има още толкова време до раждането....  :(
Re: Бета хемолитичен стрептокок по време на бременност
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2014, 09:36:06 am »
sunny.g с втората ми бременност имах такъв проблем. И при мен се откри при вагинален секрет. Първият антибиотик обаче ми назначиха към 21 седмица. Лекарят ми каза, че е хубаво бебенцето да е малко по-голямо. Беше ми назначен локален антибиотик, който не се намираше никъде в България, ама това е друга тема. За съжаление след този антибиотик, не се елиминира бактерията. След втората положителна проба ми назначиха аугментин. За съжаление и той не подейства. Направих си ДНК тест, за да съм сигурна, че продължава да съществува стрептокока. Потвърди се. Към края на бременността ми назначиха още едно лечение с антибиотик, мисля че беше зинат. Раждането беше планирано секцио по много други причини. След последния антибиотик нямаше вече време за ново изследване да видим дали най-накрая сме го елиминирали, затова по време на секциото ми вляха пак антибиотик и след раждането поставиха и на бебето, за да се застраховаме. Имаше при него някакава гранична стойност на един показател и предвид предисторията с тази бактерия, предпочетаха да не рискуваме. Слава Богу всичко беше наред и сега си имам един прекрасен сладък бандитко вкъщи вече на 1,9 г. Пожелавам ти лека бременност и живо и здраво бебе на финала.
<br />[link=http:
*
Re: Бета хемолитичен стрептокок по време на бременност
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2014, 15:37:53 pm »
sunny.g с антибиотик да :) Но не мога да се сетя какъв, а и аз не бях бременна тогава... Когато тръгнах да забременявам бяха в норма - излизаха, но оценката беше "носителство" та нищо не съм правила...после родих по спешност и никой не му дремеше за стрептококите, та каквото станало такова :?
Re: Бета хемолитичен стрептокок по време на бременност
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2014, 17:42:54 pm »
meshko106, явно имаш богат опит с тази гадинка..  :?
На бланката с изследванията пишеше: Наличие на бета хемолитичен стрептокок. Но нито имаше количество, нито пишеше, че е инфекция. Чудя се носителството по-малко опасно ли е от развита инфекция. Малко се тревожа, че в ранна седмица пия антибиотик, но изрично попитах за вреда върху бебето и лекаря беше категоричен, че няма. От друга страна би било по-лошо да се инфектира плода по някакъв начин, нали? Не знам вече какво да мисля  :(