0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Идеята на темата е да си коментираме и препоръчваме бяла и декоративна козметика, от която сме доволни, купуваме отново или ни е изненадала приятно със съотношение цена-качество. Може да измислите по-интересно заглавие на темата, на мен това не ми се отдава  :lol:.
     
Идеално си е заглавието. :thankyousign: Намърдвам се с удоволствие!

Останах приятно изненадана от лосион за тяло на Билка Аква Натура. Омекотява, приятно хидратира и на мен ми мирише супер - на пъпеш, на свежичко. Около 4-те лева се върти. Препоръчвам, стига да нямате, разбира се, някакви специални кожни проблеми, или свръх-очаквания. Много приятно лосионче!  :)
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Ето някои от нещата, които са/ми харесват:
ФДТ Катрис, споменах го в темата за кремовете http://www.catrice.eu/bg/produkti/lice/fon-do-ten/detaili/product/photo-finish-18h-liquid-foundation-010.html. Наистина оставя много приятно усещане и е достатъчно покривен.
ББ крем на Римел, също го споменах в другата тема. Изравнява и се усеща приятно на лицето. Много мразя да усещам пласт "мазилка" на лицето си, но тези два продукта се държат много добре. Цени около 13-14лв и за двата.
Мицеларна вода Гарние. Първата, която ползвах, беше на Биодерма розовата и бях "уау". Реших да пробвам по-евтин вариант, защото се гримирам много рядко. Случайно видях тази и се оказа, че почиства много добре. Цена около 7лв за 400мл. Сега почиствам какво ли не с нея  :lol:
Крем за крака Balea http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/balea_produkte_fusspflege/balea_produkte_fusspflege_spezialpflege/8190/balea-urea-fusscreme.html - много добре се отразява на вечно сухата кожа на стъпалата ми.
Лосион за ръце Balea http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/balea_produkte_handpflege/balea_produkte_handpflege_handcreme/234188/balea-handlotion-sheabutter-arganoel.html - чак чудеса не прави, но за пролет/есен е добър. През зимата лично на мен ми трябва нещо по-сериозно.

Ще споделям впечатления за още продукти натам. Предполагам стана ясно, че съм фен на ДМ и Лили  :lol:
     
*
Да допълня поста на Prunus за Билка - ползвам измивен гел и тоник за почистване на лице. Приятно миришат, вършат чудесна работа и цената е повече от добра - около 4 лв. Като кремчета за лице от няколко години съм харесала продуктите на Веледа (малко реклама на зелените продукти  :wink: ). Понасят ми, хидратират добре (сега съм на серията с дива роза/шипка, но съм ползвала и с ирис). Намирала съм ги на най-разнообразни цени в интервала 25-40 лв. за 30 мл.
О, как можах да забравя. Толкова години го ползвам вече, че явно съм го възприела за даденост.  :lol:

На Вашето внимание - вездесъщият черен молив за очи Golden Rose!  :D Ей, Богу - пробвах какви ли не (други) - е това е моливът на моливите.  8) Най-обикновен, непретенциозен - на практика безценен, поне за мен. По едно време беше на изчезване - купувах си по четири-пет, от ''ужас'' да не би случайно да го спрат от внос/производство. Така и не ѝ се научих на очната линия, затова бърз/ненатрапчив вариант ми е молив->спирала->безцветен гланц/червило. Цена - я има три лева, я не.
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
Моля да ми препоръчате крем за лице или коректор, който да лекува пъпки и  рани от чоплене на пъпки. Обикновено около цикъл ми се появяват подкожни пъпки на едната буза (винаги едни и същи) и много ме дразнят и сърбят и болят и не мога да се сдържа да не ги разчопля,вследствие на което едната ми страна е цялата в рани ...като ми свърши те сами почват да завяхват, но тъкмо ,когато минат идва следващия цикъл и пак наново. Пробвах коректора на Виши -голяма хвалба и препоръка ,а на мен изобщо не ми пасва- нито лекува , за прикриването -да прикрива , но ми е толкова тъмен и оранжев за кожата, че като се намажа с него изглежда,сякаш съм цопнала една тиква на лицето си и дори под фондьотен личи. Преди години си бях намерила вълшебен крем за лице , случайно го взех от мини маркет, да е бил 3-4 лева най-много... е убийствен беше- лицето ми пъпчасваше , вечерта се мажех с него и на сутринта беше сълза чисто. Помня ,че беше регенериращ, нощен ,май с лилави цветя на етикета, но не помня ни марка ни модел и тотално му загубих дирите. Моля ви ако някой има като мен неотминал пуберитет да помага. Кожата ми е нормална към суха ,с тук там, леко омазнени участъци около носа и брадичката
*
Ивелинка, мога да ти препоръчам Джинджира
Това лято изкарах варицела и лекарят ми го изписа заради нея, но ако случайно имам пъпка, тръгнала да излиза, просто мажа и тя се прибира, така се предотвратява чопленето и появата на рани и петна. Продават го и в аптеките.
Коректор за пъпки съм си купувала от Орифлейм от тия като молив и всички и прикриват и лекуват. Издирвах ги  :lol: това е от покриващите
имат и лечебни серии.

Предпочитам Джинджирата, че не мога да търпя неравности и аз също ги чопля, също така е подходяща и за други неща, не само за пъпки.
Също така за измиване използвам един 3в1 продукт на Гарние, който успокоява кожата. Предполагам и с друг измиващ, но с постоянство от 2 пъти дневно ще подпомогнеш намалянето на пъпките.
« Последна редакция: Октомври 23, 2014, 10:00:24 am от м-и »
мерси м-и, ще се пробва крема

, иначе аз си мия лицето с пяна за лице и съм много доволна ,защото премахва и грима,а аз мразя тоалетни млека и заплетени памуци по миглите- това ме докарва до лудост, освен това кожата ми става някак мазна, а с тая пяна направо се родих и много добре матира кожата ,но най големия ми + е че маха идеално грима. ПП като ми беше свършила тая пяна си миех лицето с на Коко шампоана - и също почиства добре ,а кожата е мека и не люти на очите...така че това е добра алтернатива. Просто при мен явно отделянето на неоплодена яйцеклетка предизвиква появата на пъпките. През другото време проблеми нямам, не е да се появяват от запушени пори примерно...но както кажат като ги разчопля те и се разнасят и направо си окепазявам лицето и най-тъпото е ,че не мога да се въздържам от това чоплене, сигурно само в усмирителна риза ще успея
*
Каква пяна използваш? Аз гримът го свалям с лосион и после мия и с удоволствие бих го избегнала. Овесен шампоан на Адерма също беше хубав за лице да, но моят син мие банята с него и скъпо ми идва да го купувам за него  :lol:
Ползвала съм няколко на ЕЛЕА, на Нивея ох, и още една ,но не я помня, но от ЕЛЕА-та съм най доволна, кожата ми се чувства най-добре и най-добре сваля грима...помня ,че с нивеята и другата не ми се изчистваше добре спиралата от очите. Лятото ,понеже лицето се поти и омазнява по-бързо се миех по често , а зимата само сутрин и вечер, и да не съм си слагала грим пак си мия лицето с нея ,защото много ми изсъхва , ако го мия със сапун или душ-гел. А тая Джинджира била спрей, а не крем ,доколкото се осведомих... из тези дни ще я взема ако не утре още,че тъкмо ще обикалям аптеките ...надявам се да не е трудно откриваема и ако ми махне пъпките ,ще те черпя, официално и пред свидетели обещавам
*
И аз в групата на мразещите да свалят грим с тоал. млека и от сорта и да ми се оплита памук по миглите, че ми влиза после в очите, че гадост... И да, все ми е едно мазно, чувствам се мръсна после. Допреди да открия една мицеларана вода (споменах я напред) - винаги свалях грим с някаква пяна/гел за измиване на лице. И заради този си навик, много внимавам като си купувам гримове да няма нищо водоустойчиво. От вичко изпробвано такова - единственият измиващ гел от който бях 100% доволна беше на "Клиник", взех си го от Виена при едно ходене. Като ми свърши - обърнах тука реалните магазини, рових из електронните - е, не го намерих втори път въпросния.  :? Може би са му сменили опаковката и надписа междувременно, че затова не го засичам. Но хем миеше супер, хем много време ми изкара, защото правеше страхотна пяна от 2 капки буквално. Та като не си намерих такъв - взех си за проба един съвсем "прост" гел за лице на "Нивеа", който също страхотно мие грим, за разлика от доста по-скъпи и маркови , които пробвах с тази цел. Та...него го препоръчвам, като добро съотношение цена/качество.

Лично аз обаче - взех да свалям грим със споменатата мицеларна вода и определено става по-лесно, бързо и приятно от кой да е гел за измиване на лице. ;) Също така, след като съм си измила лицето с такъв гел, съм си правила експеримент да почистя още веднъж с въпросната вода и хоп - по тампончето за грим виждам, че е имало още за почистване. Не чак яка чернилка, но зацапано. При второ минаване на лицето - вече тампонът за грим е чист и тогава слагам крем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ако пазарувате от iherb, препоръчвам ето този гел за почистване на грим: много евтин, трае дълго и чисти добре.

http://www.iherb.com/Earth-Science-Eye-Makeup-Remover-Chamomile-Green-Tea-Fragrance-Free-4-fl-oz-118-ml/5684#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=makeup%20remover&rc=210&sr=null&ic=1

*
Жбрул, ще я пробвам тая вода, не ми мият измиващите спиралата, а аз и водоустойчива понякога ползвам, пък и измиващите ги избирам успокояващи, че моята кожа е много гадна, от всичко най-най е събрала. Един вид ли е тая вода? Много мразя почистващите млека, защото са ми мазни, но още повече мразя почистващите води за грим, че ми лепне и дори и да си измия лицето после, пак ми е неприятно на очите. Нали и не лепне тази  :lol:

Ивелинка, спрей е, но с бял цвят като лосион, разклаща се преди употреба, както и всичко с цинк де. Понякога ми се опъва кожата от него и си можа и крем отгоре, но пъпките ги плаши и се крият  :D
*
Благодаря Жбрул  :ballons:

Имам въпрос, не знам дали е за тук, но ще се радвам някой ако ми помогне, че докато стигна до дерматолог, може и да нямам кво да покажа  :lol: Правя контактна алергия от някой неща, в случая от власинките на шипките, лятото открих, че е от краставиците появяват ми се миниатюрни мехурчета, които сърбят и болят. Дали има с какво да ги намажа, че да се махнат по-бързо? Пия си противоалергичните и с Фенистил и Псилобалсам (или нещо от рода) мажа, но не изчезват  :?
Ходила съм на лекар преди и нещо, че имали връзка с имунитета ми обясниха и сигурно е така, защото ми се появяваха преди като дете и може би 10 и повече години не бяха се появявали.
*
Марго, ами то тия неща, ако не са провокирани от нещо, което е имало досег с кожата ти, а от нещо което си яла например...предполагам, че шансът да се махнат е по-висок при орален прием на антихистамини, а не само с мазане. Такива проблеми не съм имала, ама ако нещо ми се раздразни кожата, мажа с един пенкелер  :lol: - ей тоя: http://apteka.framar.bg/11000344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BD Няма магични свойства и съставки, просто хидратира добре и успокоява раздразнена кожа. С него мацотя като се изгоря нещо, за третиращ маникюр зимата... Нещо подобно на "мас и невен" дето се забърква в къщи, ама като не мога да си забъркам такова и купувам Витасин-а. Пробвай с него ако искаш, със сигурност поне - няма да дораздрани, ама дали ще помогне - нИ знам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Точно от допир, а не от ядене се появява, само на местата с контакта. В случая с част от едната ми ръка  :lol: появява се само отгоре, не към дланта. Антихистамините ги пия, щото почвам да се задушавам и не знам нервата от сърбежа ли ме хваща или друго  :lol: :lol: :lol:
Мас и невен може и да мога да направя ама те все пак не стават от нищо и най-бързо ще е да купя  :D
*
Ами...не мога да дам гаранция за твоя случай, но поне при мен - разни кожни раздразнения успокоява това нещо. Не струва майка си и баща си, а и успокоява кожата просто защото я хидратира добре и има разни по принцип успокояващи раздразнена кожа съставки (поне по етикет). Пробай пък дано сработи и при теб в комбинация с антихистамините. То те ще свършат работата, ама това локално поне да ти облекчи сърбежа, ако може.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

аз си ползвам тоалетно мляко,но само вечер не ми пречи че ми става мазна кожата на лицето тъй като моята е уж смесена,ама стане ли студено започва да се зачервява дори и сърби.ако сте доволни от някоя марка може да ми препоръчате.иначе сутрин минавам лицето си с тоник и после с дневен крем.а измиващият гел,който ползвам в момента е на Нивея акваефект и съм много доволна.ще ми препоръчатели някакъв крем за ръце за много суха кожа и много мазен?много трудно си намирам такъв крем  :? като се застуди кожата на ръцете ми се зачервява ,понякога се напуква и освен това имам  сезонна екзема(както и казвам аз "зимна" понеже само тогава излиза и свършва когато дойде пролетта)...отворена съм на всякакви предложения
« Последна редакция: Октомври 25, 2014, 17:25:07 pm от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
За много суха, дразнеща се и т.н. кожа на ръцете моят мъж използва от години този крем

Предимно му върши работа. Ако става въпрос за мазен крем за лице, мисля, че всички кремове за зима са такива, аз не мога да ги ползвам, неприятни са ми.

Жбрул, сега се разчетох, май няма да мине без кортикостероиди това, ще си запиша час за следващата седмица.