0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

От две  години  със съпруга ми правим опити да имаме дете.Всеки от нас има дете от първия си  брак.Спермограмата на съпруга ми е  с моного лоши показатели : брой  8 млн на мл. , обем на еякулата - 2,00мл. ,  с нормокинеза-12 % , останалите с хипо- и акинеза , с нормалана морфология- 3%.Това е последната спермограма , правена е при д-р Тачева и считам че е достоверна.Всички доктори при които сме ходили казват че с тази спермограма  имаме шанс само с ИКСИ.Преди две седмици съпруга ми беше на преглед при  андролог които му постави диагноза "варикоцеле" и препоръча операция.Питам се дали има смисъл от такава , защото единственият смисъл е  ако  тези резултати се подобрят дотолкова че  да имаме шанс  да забременея  по естествен път или поне с инсеминация.Разбирам че едва ли някой може да отговори на този въпрос с категоричност , но все пак ще бъда благодарна ако чуя и други мнения.
Пропуснах да уточня че съпруга ми  и аз сме на  по 38 години , вече имаме  едно неуспешно ИКСИ и се страхувам че тази негова операция и евентуални инсеминации ще бъде само губене на време , вместо да опитваме  значително по- сигурният вариант -ИКСИ.
Re: Операция от варикоцеле -има ли смисъл
« Отговор #1 -: Юли 03, 2006, 16:42:55 pm »
 Не бих ти дала дори съвет. Само ще споделя моят далечен контакт с този проблем. На моя близка мъжът и го оперираха от двустранно варикоцеле (С по-лоши и от вашите показатели) Година и половина по-късно тя е бременна :)
 Но, мисля че трябва добре да помислите. Е, все пак 38 не нито много, нито малко.
 Успех