0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« -: Февруари 09, 2005, 23:27:03 pm »
За първи път ще пиша тук!Моля,споделете мнението си относно по-голямата разлика в годините на децата!
Re: ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2005, 23:45:30 pm »
Разликата с брат ми е 13 години.
Не сме особено близки. Той е все още детенце на 15 години. Не знам, но ми се струва, че не е хубаво чак толкова голяма разлика, освен ако не е по стечение на обстоятелствата.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2005, 09:49:30 am »
И моята разлика със сестра ми е 13 години. Сега ще навърши 16. Доста комплицирана ситуация, отношенията ни са смесица от майчински и сестрински. На мен ми е приятно, че имам по-малка сестра, въпреки, че създава ужасно много проблеми, но на диването му липсва , че сестра му е толкова голяма и не може да излиза на дискотека или да прави други щуротии с нея. Най-трудно е на майка ми, щото сестра ми все намеква, че на другите деца майките им били по-млади  :(


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    mimss

  • *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2005, 16:09:09 pm »
Здравей :)

Разликата с брат ми е 10 години. Още невръстен ми казваше: "ти си ми третият родител вкъщи". Сега е голям мъж на 23 години и се държим здраво един за друг. Нищо лошо не виждам в голямата разлика. Най-малкото е облекчение за родителите, защото №1 се грижи за №2.

Разчиствай пречките и смело напред!  :wink:
*
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #4 -: Февруари 11, 2005, 06:22:39 am »
... ами разликата с брат ми е само 7 години, ама да ви кажа нещо смешно:
- преди година (аз тогава бях на 24.5) ми каза Брат ми, ти ако искаш нещо да ме питаш за онова де ... абе питай ме аз ще ти кажа - направо щях да падна от смях... Иначе и той малко ми се пише като баща, ама знае и че аз не го еб*** за нищо...
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2005, 18:59:21 pm »
Моето дете в момента е на 12 и половина,а ми предстои операция!Живот и здраве,ако имам още едно дете ,то ще е с доста голяма разлика от брат си.Аз самата съм с 11г по-голяма от брат ми.Трудно ми беше преди,защото бях по-скоро мама отколкото кака,ама сега ми е наи-блиския човек и много ми помага за образованието на сина ми!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2005, 11:53:32 am »
дано да не обидя някой - не е това целта ми. според мене разликата във възрастта не е кой знае какъв проблем. проблемите между децата с голяма разлика идват от възпитанието и отношението на родителите към децата.
имах съученичка, която извади душата на родителите си за сестричка и не престана да им опява докато не си я получи. разликата им беше около 15 год. двете умираха една за друга.
от друга страна разликата на мъжа ми със сестра му е 10 год. и добре че тя живее в германия и си идва за по 2 седмици 1-2 пъти в годината. 5 мин не могат да изкарат заедно в затворено помещение без чуждо присъствие. просто възпитанието което са получили им е прецакало отношенията. това го твърдя със сигурност, защото виждам резултатите от това възпитание доста по-често отколкото ми се иска.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2005, 11:32:35 am »
Разликата с моя брат е 9 години, но отношенията ни са доста здрави.
Кръстили сме се тримата глупаци - основно и средно образование в еднакви училища :wink: Разпръснати сме - той е при нашите, сестра ми и аз при мъжете си, но смея да твърдя, че никога не сме имали чак сериозни проблеми и винаги сме се подкрепяли.
Както казва Лили, възпитанието също е много важно.
*

    mimss

  • *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2005, 21:02:24 pm »
Цитат на: Lilly
просто възпитанието което са получили им е прецакало отношенията. това го твърдя със сигурност, защото виждам резултатите от това възпитание доста по-често отколкото ми се иска.


Мимс е съгласна, но отчасти.
Вярвам, че характерът на човек се определя до голяма степен и от генетични белези. Колкото и да го възпитават....

Често неразбирателството е резултат от чисто несъответствие в характерите или пък лош късмет....
Аз имам шанса да съм близка с бат си и мнооого се радвам. Даже скоро се юркаше с мен.. "Бе няма ли някой да ни завещае нещо, че да се изпотрепем, както хората правят?"
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2005, 00:45:27 am »
МИЛА ,СИНЪТ МИ Е НА 15 ГОДИНИ И СЕГА СЪС  СЪПРУГЪТ МИ СЕ ОПИТВАМЕ ДА СИ НАПРАВИМ ДЕТЕ ,НО ВСЕ ОЩЕ НЕУСПЕШНО ! аКО СЕ ПОЛУЧИ ,БЕБЕТО ЩЕ Е ДОСТА ПО -МАЛКО ОТ БРАТ СИ ,НО ТОВА НЕ НИ СПИРА ! ГОВОРИХ СЪС СИНЪТ МИ ! ОТНАЧАЛО НЕ ИСКАШЕ И ДА ЧУЕ ,НО ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ПИТА КОГА ЩЕ ИМА БРАТЧЕ ИЛИ СЕСТРИЧКА ! ТАКА ,ЧЕ СЪС ВСИЧКО СЕ СВИКВА !!
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #10 -: Октомври 08, 2005, 13:50:18 pm »
Според мен няма толкова голямо значение разликата в годините. Разликата със сестра ми е само 1 година, но като дете се разболя от епилепсия и аз съзрях много бързо, гледайки я как страда. Започнах да треперя като орлица над нея, докато един ден докато спорихме за нещо ми каза, че не съм и сестра, а втора майка! :( Представете сис как се почуствах :cry:
Всичко зависи от обстоятелствата и кой с какво настройка тръгва към другия.
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2005, 20:15:28 pm »
Ние с брат ми имаме 10 г. разлика и никога не сме били много близки,но това според мен не е заради разликата в годините,а заради огромната разлика в характерите.Не сме се карали,но отношенията ни са чисто формални и това не ме притеснява.Винаги бих му помогнала ако има нужда,както и той на мен.Това е най-важното.Кръвта вода не става. :roll: Ако случайно забременея бебето ще има 18 г. разлика с първото дете на мъжа ми.Никога не съм мислила,че това би било някакъв проблем.Това са излишни предрасъдъци.В крайна сметка,човек е цялостна личност сам по себе си,може да се развива и повечето време в социална,отколкото в семейна среда /както се случи при мен/ и разликата във възрастта с брат му или сестра му изобщо да не е проблем.И изобщо мисля,че това за което се борим тук е далеч по-сложен и труден за преодоляване проблем,че да се тревожим за някаква си разлика в някакви си цифри...Извинете ме ако съм прозвучала грубо.Това си е лично мое мнение.
ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2005, 11:34:31 am »
И аз не мисля, че разликата във възрастта е проблем. Колкото по-цветна е палитрата в семейството, толкова по-добре :D  Ние със сестра ми сме с малка разлика, обичаме се много и се поддържаме, но не сме си близки като приятелки - не си споделяме лични неща.
Според мен при голяма разлика трябва да се избягва натоварването на по-големия с много задачи по отглеждането на по-малкия. Наблюдавала съм това при мои братовчеди и го смятам за много много несправедливо към голямото дете.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







Re: ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #13 -: Август 27, 2006, 20:49:26 pm »
Разликата на децата ми е 10 години и сега когато каката е достатъчно голяма отново ще имаме първокласник и ще започваме от а и б.Аз съм за по-големите разлики.
*

    tedi91

  • ***
  • 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Re: ГОЛЯМА РАЗЛИКА ПРИ ДЕЦАТА
« Отговор #14 -: Август 31, 2006, 02:39:49 am »
Не мисля че разликата вьв вьзрастта е проблем.Аз имам две сестри.От едната сьм по-голяма с шест години,а от другата с дванадесет.Трите сме много задружни,постоянно се тьрсим и си помагаме вьв всичко.
Сина ми ще навьрши петнадесет години през октомври,а ноември ще си има братче.Надявам се и те да се обичат и подкрепят както аз и сестрите ми.