0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kk

алое
« -: Юли 01, 2006, 22:54:46 pm »
Знае ли някой нещо повече за алоето и от къде може да се закупи .Разбрах ,че помагало за забременяване .Имам един много ранен аборт .Съмнявам се за имунологични .Какмо значат NK и MAT показатели и как могат да се лекуват с билки ?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: алое
« Отговор #1 -: Юли 01, 2006, 23:43:44 pm »
не могат да се лекуват с билки. на какво се дължи съмнението ти - изследвани ли са ти или просто така си се съмняваш.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: алое
« Отговор #2 -: Юли 02, 2006, 07:45:37 am »
С билки не се лекуват NK клетките - т. нар. естествени клетки убийци
и МАТ/антитела срещу  тиреопероксидазата - тироидни антитела/на щитовидната жлеза/
Цитат
Естествените клетки убийци или NK клетки, са популация от лимфоцитите, които медиират цитотоксична активност срещу злокачествени, вирусинфектирани клетки и продуцират имунноактивни вещества - т.нар. цитокини при имунна стимулация.

При бременност специална популация на NK клетките (CD3-CD16-CD56+) в плацентата допринася за растежа на клетките, секретира растежни молекули за плацентата и отслабва локалния имунен отговор на границата майчин организъм/плацента. Обратно, друга популация на NK клетките (CD3-CD16+CD56+), когато се активира от IL-2, е цитотоксична за плацентарния трофобласт. Тези клетки секретират тумор некротизиращ фактор (TNF), който може да разруши плацентата. Жени с над 12% CD16+CD56+ NK клетки са с висок риск от спонтанен аборт и невъзможност за имплантация.

Определянето на процента на NK-клетките става чрез флоуцитометрично имунофенотипизиране. Жените с висока активност на NK (CD16+ CD56+) клетките отговарят добре на терапия с интравенозен имуноглобулин (IVIg) – над 90% ефективност.
Цитат
Антитиреоидни антитела

Жените с налични тиреоидни антитела (антитела срещу тиреоглобулина ТАТ и тиреопероксидазата МАТ) са подложени на два пъти по-голям риск от спонтанни аборти в сравнение с тези, при които те липсват. Изследването с високочувствителни тестове за наличие на тези антитела е задължително при жени с анамнеза за два или повече спонтанни аборта или с нарушена функция на щитовидната жлеза.

Лечението на автоимунните рискови фактори включва терапевтични схеми с ниски дози хепарин, кортикостероиди и/или аспирин. Друг метод, успешно прилаган в последните години е интравенозното прилагане на високи дози имуноглобулин (IVIg). Адекватната терапия може да доведе до успешна бременност при над 70% от жените с установени имунни нарушения.

От
 ТУК

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум