0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клостилбегит
« -: Август 04, 2014, 12:57:37 pm »
Здравейте,четох някъде из форума че стимулация с клостилбегт може да се прилага определен бр. пъти???аз съм правила 2 досега и реагирам доста добре( първия път направих 3 фоликула над 20мм,вторият път само 1 )пукат се  и настъпва овулация, но засега  :bfp: няма.ако някой има по голям опит с тази терапия моля да сподели
*
Re: Клостилбегит
« Отговор #1 -: Август 04, 2014, 14:26:55 pm »
donikaa, този въпрос е обсъждан в различни теми, но прегледай тази (не знам дали си попадала на нея):  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46741.0    и най-вече мнението на
д-р Димитрова (има линк към края на темата), а също и тази статия от библиотеката на Зачатие:  http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=536 , в нея също ще намериш информация за продължителността на приема.

Re: Клостилбегит
« Отговор #2 -: Август 04, 2014, 22:46:47 pm »
Marsi,благодаря ти много изчела съм всичко , но повечето постове са от 2011 г. Затова повдигам отново темата,освен това ми се иска малко по конкретно момичета преживяли стимулацията да кажат дали е имало успех при тях,дали са се получавали доминантни фоликули и ов. След прием на клостилбегит? Дали са забелязали това изтаняване на лигавицата( моята е мн.дебела на 19 ден-18мм)?а и в краина сметка дали някои е пил повече от 6  последователни цикъла?
*
Re: Клостилбегит
« Отговор #3 -: Август 04, 2014, 23:16:11 pm »
donikaa, аз съм стимулирана с кломифен цитрат 4 пъти, в рамките на година и половина, с прогресивно по-високи дози всеки път и горе-долу еднакъв брой образувани фоликули (2-3). Всеки път след стимулацията правих и инсеминация. Не успях да забременея по този начин. При нас основната причина за неуспехите беше мъжки фактор и нарушена функция на щитовидната ми жлеза.

Приемливо е до 6 пъти да се прави стимулация с кломифен. Лекарството е евтино, приема се през устата и не е нужно следене през ден-два. Но лекарят ти най-добре може да прецени колко пъти да опита с кломифен според проблемите и историята ви.
Re: Клостилбегит
« Отговор #4 -: Август 05, 2014, 07:36:06 am »
Благодаря за бързия отговор,точно това ме притеснява малко доктора каза че препарата е безобиден правят се почивки но може да го ползваме колкото искаме  нямало да ми навреди в никакъв случаи . При нас спермограмите са перфектни аз имам ПКЯ и ИР
*
Re: Клостилбегит
« Отговор #5 -: Август 05, 2014, 10:50:28 am »
От двете статии, които предложих, твърдението да се пробва до 6 цикъла, го тълкувам в смисъл, че ако терапията не даде резултат за това време (не се постигне бременност), то не може да се очаква добър резултат от този медикамент, а да се направи почивка или след това да се пробва с друг вариант на стимулация.
Цитат от едната статия: "Като цяло е доказано, че ако лекарството не помогне, приемано 4 до 6 цикъла, то няма да помогне и при по-дълго приемане."  И в допълнение пише, че ако се направи почивка и по преценка на лекаря, може да се започне нов прием. Но препоръката, както винаги при стимулация, е да се прилага под лекарски контрол с проследяване на УЗ, заради риск от поява на симптоми на хиперстимулация, макар и тук вероятността да е по-малка от други варианти на стимулиране. И разбира се, както при всяка друга стимулация, да са направени нужните предварителни изследвания. 

Аз съм приемала Клостилбегит в два поредни цикъла при опити на Естествен цикъл. Правех по 2-3 доминантни фоликула и след пункциите резултатът беше - 1 яйцеклетка. След което док. прецени, че това не е най-добрият начин за стимулация при мен и пробвахме с други медикаменти за стимулиране. Клостилбегитът не повлия на лигавицата ми тогава.
donikaa, репродуктивен специалист ли посещаваш, щом те следят на УЗ и отговаряш добре на стимулацията, не се притеснявай засега.  Дано да даде резултат при теб! 
« Последна редакция: Август 05, 2014, 11:22:54 am от marsi »

Re: Клостилбегит
« Отговор #6 -: Август 05, 2014, 12:27:40 pm »
Ходя при др.Ралица Сенкова в инвитро център Виена изклучително съм доволна и мн. благодарна . Преди да я открия 2 г ходих по генеколози които твардяха че всичко ми е на ред въпреки че МЦ ми идваше на интервали между 40 и 90 дни и качих 30 кг през тези 2 години.съветвам всички които чувстват, че имат проблем да не спират да търсят правилният специалист въпреки че 2-3 или повече лекари са им казали че всичко е наред.благодаря за подкрепата и успех на всички
Re: Клостилбегит
« Отговор #7 -: Септември 11, 2014, 14:14:22 pm »
Ох, това че всичко е наред, ако знаете от колко лекари ( и не лекари  :wink: ) съм го чувала вкл. и от  добри специалисти, добре че си следвах интуицията и си  настоявах за  своето. Макар че изгубих много нерви и средства  по пътя.
 Иначе клостил и аз съм приемала 4 последователни цикъла ( през което време най-вероятно съм била със запушени тръби) Следяха ме , правех по 1,2 фоликула, но за лигавица никой не ми е споменавал?  Дали това значи , че си е била Ок ???
<br />
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клостилбегит
« Отговор #8 -: Септември 11, 2014, 14:19:19 pm »
По-продължителният прием на Клостилбегит се свързва при проучвания с повишен риск от последващо развитие на рак на млечните жлези и яйчниците. Четох наскоро такава информация във Фейсбук страницата на клиниката на д-р Владимиров
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клостилбегит
« Отговор #9 -: Септември 11, 2014, 16:49:38 pm »
Аз съм с ПКЯ, идва ми на различни интервали (вкл. през 6 месеца). Забременях при стимулация с Клостилбегит, още при първия прием. Пих го от 5 до 9ти ден 2*1. Имах образувани 2 фоликула, от които единия доминантен - 18мм на 15ти ден. Спомням си, че лекаря ми каза, че ще опитаме с прием 3 месеца за да видим как ми влияе, според резултатите може още 3 след това, но след 6-тия месец обезателно трябва почивка, а и ако не подействал до тогава (имаше предвид, ако не повлияят образуване на фоликули) съвета му бе да сме помислели за инсеминации или инвитро. Сещам се също, че обясни за много висок % жени, които не се повлияват от него, но в твоя случай тази информация няма значение, щом образуваш фоликули. Както и преди мен са казали, лекаря най-добре ще прецени, той познава "случая".
*
Re: Клостилбегит
« Отговор #10 -: Септември 11, 2014, 21:11:08 pm »
Здравейте имах пет последователни стимулации с клостилбегит с прогресивно увеличаване на дозата 3-7 ден, успоредно с УЗИ проследяване. При един от циклите не можах да образувам доминантен фоликул.  При останалите четри имах по един фоликул. Лигавицата ми се движеше около 10мм. При мен се прояви един от негативните ефекти на лекарството - намаля ми ЦС. Гениколожката, която тогава проведе лечението каза, че може да се правят максимум до шест стимулации с този препарат. След петия неуспешен цикъл спрях лечението и след известна почивка се насочих към клиника по репродуктивна медицина. Сдобих се и с 4 допълнителни килца. :(
« Последна редакция: Септември 11, 2014, 21:30:26 pm от kati_vm »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клостилбегит
« Отговор #11 -: Септември 11, 2014, 21:59:39 pm »
За продължителната употреба на Клостилбегит

Цитат
Продължителната употреба на кломифен цитрат, обаче, се свързва сповишен риск от рак на гърдата - но само при жени, които са използвали медикамента в продължение на 12 и повече цикъла. Не е установено повишаване на риска от развитие на рак на яйчниците и матката.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!