0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

съмнения за проблем
« -: Юли 18, 2014, 12:32:18 pm »
Здравейте,

на 24г. съм от София.
имам съмнения, че имам проблем с мъжкото достойнство :(
Много пъти съм си мислил да направя една спермограма, но се притеснявам от резултата :(
като малък на 8г съм опериран от тестис, който е бил горе и не е слизал сам (заседнал), от тогава левият тестис е значително по-малък от другия. Да поясня единият е нормален др е два пъти по-малък.
Това е основната причина да се притеснявам.
Отделно имам проблем с бърза еякулация и твърдостта на члена(мах може да се наклони на 45градуса) т.е. не мога да я контролирам, дори след първият път после отново ми идва за 3-4мин :( естествено след всеки следващ път времетраенето се увеличава и омекването на члена(да кажем след третото свършване) може да го накарам да стигне наклон от 70-90градуса),но това не е нормално за един мъж да е като фонтан през 5 мин/грубо казано/.  Губи се удоволствието ако въобще го има... да не говорим какво означава за момичето :( скоро прекратих връзка и се по всяка вероятност това е една от причините  за жалост.  Изграждам нова и не искам да се случи това не знам дали да не тествам спрей за задържане?

Искам да отида на лекар да вида какво ще каже и той, но проблемът е, че не искам да ходя при мъж. Моля за насока към коя докторка да се обърна ?
Приемам всякакви съвети.

Благодаря Ви.
*
Re: съмнения за проблем
« Отговор #1 -: Юли 18, 2014, 13:31:45 pm »
Здравей, zzlat!
Искам са да ти споделя нашия случай.
Мъжа ми е имал същия проблем като малък, с тази разлика, че майка му не е позволила да го оперират. По тази причина и на него единият тестис е значително по-малък и вече почти не функционира. От там дойде и проблема със забременяването - диагноза астенотератозооспермия, което означава намален брой сперматозоиди, намалена подвижност и лошо качество. Съответно веднага, след като се установи проблема, посетихме андролог (Милен Кацаров, София), предприехме лечение, показтелите се подобриха малко, но не достатъчно за естествено забременяване. Ето защо преминахме към инвитро, или по-точно ИКСИ. Имаме едно здраво момченце почти на 3 г., сега очакваме и второто.
Относно бързата еякулация и промяна в тази посока, не мога да ти дам съвет. Мога само да кажа, че ако жената държи на теб, това няма да е пречка за преустановяване на връзката.

Моите съвети към теб са следните:
1. Направи си спермограма, но задължително да бъде в специализирана репродуктивна клиника. Ако я направиш в лаборатория, няма да бъде коректна. В клиниката ще те посъветват дали да бъде обикновена спермограмата или разширена.
2. След като имаш резултата от спермограмата, трябва да посетиш андролог уролог, който да те прегледа и ако има някакви проблеми, да предприемеш лечение. За съжаление аз лично не знам да има добър такъв специалист жена. Д-р Кацаров, при който ние сме ходили е много внимателен и дискретен човек, така че спокойно можеш да му зададеш всичките си въпроси, които те вълнуват, относно еякулацията ти.

Стана малко дълго, но се надявам да съм била полезна.


Re: съмнения за проблем
« Отговор #2 -: Юли 18, 2014, 13:55:10 pm »
Zzlat,
и аз ти препоръчвам с 2 ръце д-р Кацаров. И мисля, че всеки в този форум ще препоръча него.
Моят мъж също ходи при него.
Не съм чела някой да препоръчва жена уролог или андролог.
Не се притеснявай. Приеми, че този доктор приема десетки мъже всеки ден с най-различни проблеми.
Аз в началото имах притеснения да ходя при мъж гинеколог, но с времето всички бариери изчезват. Приемаш, че това е преди всичко лекар и така.
Успех  :crossfingers:

PS. Не се притеснявай и как биха реагирали жените в живота ти. Тези неща не са толкова от значение за нас, както вие мъжете си мислите. Не мисля, че това е причината приятелката да те остави. Както е писала и mgstra, това не би попречило, особено ако връзката не е основана единствено и само на секс.
Re: съмнения за проблем
« Отговор #3 -: Юли 18, 2014, 14:11:19 pm »
Ясно, явно ще трябва да направя първата крачка, а именно спермограма
сега въпроса е в коя специализирана репродуктивна клиника да е
може ли да споделите къде вашите хора са я правили ?
Re: съмнения за проблем
« Отговор #4 -: Юли 18, 2014, 14:15:39 pm »
Ние сме правили на 3 места (в различни периоди от времето, а и за сравнение на резултатите):
http://www.ivf.bg/dom/
http://www.vienna-ivf.com/
http://shterevhospital.com/

А иначе може да избереш от списъка с клиниките тук:
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=158
Re: съмнения за проблем
« Отговор #5 -: Юли 18, 2014, 14:36:27 pm »
Много благодарско ще се престраша и ще го направя.

Кофти е, защото вътрешно съм се убедил, че ще има проблем :(
*
Re: съмнения за проблем
« Отговор #6 -: Юли 18, 2014, 15:56:02 pm »
Мъжа ми е правил спермограма в бившата Тина Киркова, в Щерев и в болница Надежда. Единствено в Щерев ни казаха хубав резултат, който в последствие се оказа неверен.
Имай предвид, че когато се свържеш с някоя клиника, трябва да уточниш, че си за спермограма, за да не помисля, че искаш час за инвитро и да ти кажат, че има свободни часове чак след година.


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: съмнения за проблем
« Отговор #7 -: Юли 18, 2014, 15:59:11 pm »
сега въпроса е в коя специализирана репродуктивна клиника да е
може ли да споделите къде вашите хора са я правили ?

в която и да отидеш - няма значение. винаги се записва предварително час по телефона и те ти дават указания как да постъпиш. има си изисквания.

http://www.ivf.bg/dom/index.php/en/diagnostika-na-infertilitet-pri-maja?start=1

имай предвид, че няма никаква връзка между способността за извършване на сексуален акт и оплодителната способност на мъжа.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: съмнения за проблем
« Отговор #8 -: Юли 18, 2014, 16:16:35 pm »
ще отида някъде, но нека да е след морето, че ако резултатите са страшни няма да имам настроение.
А имате ли някакъв опит с медикаменти за задържане... ?