0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета!

Рових из нет-а и из форума и информацията за това изследване е оттук-оттам. Гледам, че е въведено в България преди повече от две години и се надявам, че вече трябва да има повечко опит и да ми помогнете да го съберем и отговорим на някои въпроси тук. Мен евентуално ще ми го правят другата седмица, заради скъсена шийка, и искам да знам повече. Това, което дотук разбрах е и най-вече май от сайта на д-р Даскалови (http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=121:2010-12-02-09-30-02&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63) :
- Прави се между 22г.с. и 35г.с.
- Наличието му дава информация за риска от преждевременно раждане
- Струва някъде 80-100лв в различните клиники.
Това, което не ми е още ясно е:
- Аз сега съм в 23г.с. Ако покаже положителен резултат може ли в този срок да се направи серклаж?
- Тази кортикостероидна терапия за развитие на бебето в кои седмици може да се направи и какво представлява? Намерих само, че е серия от инжекции - аз съм чувала за инжекцията за белите дробчета, но май е в по-високи седмици...
- Реално колкото по-дълго бебето се задържи, толкова по-добре. Но ако в 22-23 седмица се установи този риск да се роди до няколко седмици има ли реално какво да се направи? Не е ли твърде рано бебето да се роди преди 30г.с. например?
- Ако това изследване се прави от ЖК или в болница при показания някой знае ли дали случайно ЗК не се е излъгала да го плати? :ask:

Ще се радвам и ако някой е минал по пътя да сподели как действат лекарите след това - задължително ли е лежането в болница или може и лежане вкъщи :(