0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ципесто прикрепена пъпна връв
« -: Юни 04, 2014, 16:03:51 pm »
Здравейте момичета!

Не намирам нито във форума нито в нета някаква по-подробна информация по темата, та дано се включи някой с опит да сподели.  :)
Днес бях на ФМ и докторката видя, че пъпната връв е прикрепена ниско до шийката и е ципесто прикрепена - т.е. не е към плацентата ами към околоплодния мехур. Каза, да не се притеснявам, че това си е по-скоро за тях лекарите да си го знаят и че единствено е вероятно да трябва да родя секцио заради това. Да де, ама го удебели и подчерта в документацията, а аз съм при проследяващата ме лекарка чак в края на месеца и ще се пръсна от любопитство  :oops:
Ще се радвам да пише някой с повече информация или личен опит.

Re: Ципесто прикрепена пъпна връв
« Отговор #1 -: Юни 04, 2014, 17:23:20 pm »
Mousyt,от това което прочетох в нета разбрах,че препоръчват секцио,защото има опасност по време на раждането да се притиснат съдовете и бебето да получи асфиксия т.е. да се задуши или по време на раждането да се разкъсат съдовете и това да предизвика кръвозагуба и бебето не дай си боже да се роди мъртво от тази кръвозагуба,точно заради това препоръчват секцио...пишеше,че това се срещало по-често при ниско разположена плацента,ти пък писа,че ти била се вдигнала високо плацентата...и другото,което прочетох,но не искам да се притесняваш сега,е,че при така прикрепена пъпна връв има опасност от недохранване на плода,но това не важи за теб тъй като бебето ти се развива нормално,така,че спокойно всичко е наред просто ще родиш секцио  :)  :bighug:
*
Re: Ципесто прикрепена пъпна връв
« Отговор #2 -: Юни 04, 2014, 17:32:15 pm »
Алекс 77,

И аз това прочетох. Само че преди докато ми беше ниско плацентата докторката ми ми беше обяснявала, че от нея се храни бебето, че пъпната връв излиза от нея и затова е важно къде се е хванала, за да е кръвоснабдена и да няма проблеми. Аз затова и веднага ми светна и питах докторката от ФМ дали е проблем за изхранването на бебето и тя каза, че нямало общо 8O :? и не било проблем. Само това обясни и тя с кръвоснабдяването. Та затова съм объркана. Да не говорим, че след всичкото кървене и какво ли не, при все че не пия витамини бебето върви или в развитието си или дори малко напред (1 седмица) на някои апарати 8O
Да се надяваме да е наистина по-скоро за тяхна информация, аз и затова си излязох спокойна от прегледа, ама като прочетох само това е нет-а и се стресирах.... :?
Re: Ципесто прикрепена пъпна връв
« Отговор #3 -: Юни 04, 2014, 17:47:50 pm »
Не се стресирай,явно си е само за тяхна информация относно раждането,рових да търся някой учебник по гинекология да видя там какво пише,но уви не са ми тук учебниците  :lol:
*
Re: Ципесто прикрепена пъпна връв
« Отговор #4 -: Юни 06, 2014, 16:03:25 pm »
Благодаря ти, Алекс  :bighug:
Аз въпреки всичко продължих да ровя и странно защо но като изписах състоянието на латински и ми излезнаха доста резултати от форуми на немски :) Да са живи и здрави родителите ми дето ме караха да уча езици ;) Та и там повече се набляга на усложненията от раждането, да не кажа че го водят много опасно и задължително със секцио даже около 35 седмица, защото трябва да е планово преди да е започнало раждането - иначе можело да започне и тогава и спешно секцио можело да не помогне (е позабравила съм немския, ама това разбрах...). Иначе не пишеше за проблеми с плода по време на самата бременност и развитието му, което всъщност ме тревожи. Ако трябва секцио - живи и здрави да сме на всичко съм готова, само да знам дали и сега има нещо да направя за да намаля рисковете от проблеми :?
Иначе самото състояние е доста рядко (под 1%) срещано и предполагам затова няма много информация... Но ако намеря нещо и след като говоря с докторите ще пиша тук, за да знае някой след мен поне ако му потрябва! :D