0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос
« -: Май 04, 2014, 14:32:48 pm »
Здравейте! Аз съм мъж на 23 години. След някоя и друга година ще дойде време да създам семейство, но ме тревожи постоянно една мисъл: Когато бях ученик в 9 клас, едно момче ме изрита в областта на тестисите и пениса. Тогава много ме заболя и в последствие получих временна импотентност в период около седмица. След това се оправих и всичко си беше по старому като отново започнах да получавам ерекция. Сега обаче вече се замислям дали тази травма не ме е докарала до стерилитет.
Тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=392 намерих една статия, в която пише следното:
"АСПЕРМИЯ - липса в еякулата на сперматозоиди и клетки на сперматогенезата. При това по време на половия акт (коитуса) се запазва отделяне на течност, състояща се от секрета на простатната жлеза, семенните мехури, и усещане за оргазъм, което отличава аспермията от асперматизма. Обаче количеството течност, отделено при еякулацията е незначително, а усещането за оргазъм слабо изразено. Причини за аспермия са отсътвие или недоразвити семеизнасящи канали или или тяхното запушване в резултат на възпалителен процес или травма на половите органи (обтурационна аспермия), а също и неспособност на тестисите да произведат сперматозоиди (тестикулярна аспермия). Тестикулярната аспермия представлява признак на секреторно бесплодие. Аспермия, причинена от запушване на семенните канали, е причина за екскреторно безплодие и изисква пластическа операция."

Та моят въпроса е: Според вас има ли възможност да съм станал стерилен след инцидента, при условие, че аз нямам симптомите, които са споменати в статията и отделям нормално количество сперма, което си е в нормите???
« Последна редакция: Май 04, 2014, 14:40:35 pm от top40 »
*
Re: Въпрос
« Отговор #1 -: Май 04, 2014, 14:55:02 pm »
Според мен си направи спермограма, за да видиш какво е положението, но задължително в репродуктивна клиника!
Re: Въпрос
« Отговор #2 -: Май 05, 2014, 23:21:09 pm »
Здравей, един съвет и от мен. Знам, че на всеки човек му е в кръвта от време на време да се притеснява, че нещо не му е наред. Репродуктивни проблеми при мъжете както и при жените може да има дори без никакви симптоми. Колкото повече четеш в интернет, толкова повече ще си мислиш, че имаш това или онова. Така е с всеки човек :) . Хората даже в книги са го описали. Може да прочетеш Джером К. Джером мисля, че "Трима на Бумел" започваше с това как героя намира една медицинска енциклопедия в библиотеката - ще те развесели. Като оставим шегата настрана, е много похвално човек да е отговорен към себе си и да се грижи за здравето си. За да не се притесняваш излишно, както Лилка те е посъветвала, направи си една спермограма в специализирана клиника и виж какъв е резултатът. Стискам палци всичко да е наред.  :goodluck:


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.