0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили момичета, извинявам се предварително, че ще пиша по-дълго!
Не успях да се нарадвам на двете чертички, а ето, че вече бременността ми приключи в 7 г.седмица... Моят случай със сигурност е по-различен от останалите тук - предвид възрастта ми (45), начинът, по който спонтанно се получи бременността ми, и още куп други неща - може би ще разкажа за всичко това, когато се съвзема от душевната рана – историята ми наистина е необичайна, и въпреки тъжният ранен край на тази бременност, фактът на нейното случване може да донесе много надежда и вяра на жените в по-напреднала възраст!
В момента търся спешно вашата помощ, за да извлека максимално възможната информация за моя (първи) спонтанен аборт, понеже съм на години, на които е немислимо да се успокоявам, че ако станат повече от 3 броя ("по БДС стандарт"-??...), чак тогава да се замислям и задействам...
Не знам откъде да започна - би трябвало да разкажа накратко историята си, но нещата сигурно ще се случат в обратния ред - сега трябва спешно да действам, и разчитам на бърза помощ от ваша страна!!
През изминалата нощ (около 22.30ч на 03.04.2014г) мисля, че приключи окончателно моя спонтанен аборт у дома...
Моля ви спешно за препоръка на наистина добър! лекар в София, който да ме прегледа по спешност, да „сглоби” цялата картина на случая и да ме вземе на сериозно!! Нямам си проследяващ бременността - не стигнаха дните да го имам... , и така си останах с три прегледа, при трима различни лекари, от които нито един не се отнесе нито сериозно, нито достатъчно уважително. Нама никакъв проблем да махна 10 години от реалната си възраст (изглеждам не 10, а 15 години по-млада от действителното) - знам, че подобна лъжа веднага ще спомогне да гледат нормално на мен, но не искам да лъжа за нещо толкова сериозно, и всъщност толкова положително...
Моля ви, препоръчайте ми надежден лекар!!! Днес, макар че е празничен ден, трябва да направя нов спешен преглед и никак не ми се иска това да бъде поредният случаен доктор, поредните 100лв за 5 минути, и никаква смислена и обективна информация в замяна... Разчитам на помощта ви!!
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #1 -: Май 04, 2014, 08:46:07 am »
Не пишеш от къде си.Ако си в София, обади се в някоя от специализираните клиники по стерилитет, в тях се работи през почивните дни поради естеството на процедурите,които не могат да спрат.Лекарите там са компетентни и с нужното отношение към случаи като твоя.Опитай да си уговориш прием по телефона в Надежда или  Щерев или отиди направо на място-в Надежда имат дежурен кабинет за спешни случаи и едва ли ще те върнат.В сайта има адреси и телефони на клиники.Чувала съм,че и в Токуда има дежурен АГ кабинет.
*
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #2 -: Май 04, 2014, 10:37:15 am »
Присъединявам се към съвета на hope-love. Болници Надежда, Щерев и Токуда има дежурни специалисти, които ще те прегледат.
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #3 -: Май 04, 2014, 14:36:10 pm »
Благодаря ви hope-love и Мецани, че откликнахте! Mрепоръката ви е съвсем точна и принципно трябва да сработи в ситуацията, ала не зная защо при мене това не се случва! Което ми пишете, потвърждава проверената истина, че в живота ни едва ли не всичко е частен случай. Единият от неудачните ми опити беше именно спешен праглед в Надежда – явно такъв ми е бил късметът  – абсурдно е да споменавам имена, защото преди всичко останало сме хора и на всеки може да се случи, както и на най-добрия специалист разбира се, да сбърка и да не е на ниво прямо даден пациент, в дадена ситуация... Аз написах, че търся спешно добър лекар в София именно, защото съм тук и не ми хрумна, че трябва да го конкретизирам допълнително. В Токуда нямат дежурен АГ специалист – знам го от преди дни, по Великденските празници, когато за първи път спешно се наложи да потърся помощ. Само в Щерев не съм опитвала от посочените от вас места, но въпросът ми беше за препоръка на конкретен добър лекар, на конкретно име - без значение къде практикува и дали е дужурен някъде в момента. Днес се чувствам вече почти нормално физически и явно ще довърша рискованото изчакване след спонтанния аборт у дома, и ще отида на преглед в първия работен ден след празниците. Но, търся наистина надежден лекар! Знам, че има много такива - то друго не може и да бъде, но явно просто аз не попадам на правилното място... Или пък, след като три пъти се повтори почти едно и също при мен, може би наистина трябва да сменя „самоличността” си (имам предвид възрастта си) – друго разумно обяснение нямам за случилото се – не за спонтанния аборт, а за начина, по който протекоха и трите ми прегледа, на три различни места в София...
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #4 -: Май 04, 2014, 15:24:17 pm »
Да,чак сега видях в заглавието на темата,че споменаваш София, но аз явно съм била сънена още, когато четох и отговсрях,та съм пропуснала.Не мога да ти препоръчам конкретен лекар извън клиниките по стерилитет,защото през последните години само такива съм посещавала. Може би трябва да ориентираш тези,които биха ти препоръчали за какво искаш да го посетиш - да изясни състоянието ти след прекъснатата спонтанно бременност, да търсите причините за това или да правите някакви опити /процедури/,които биха помогнали да забременееш отново.Не искам да коментирам идеята да криеш истинската си възраст пре гинеколог-твърде несериозно ми звучи.
Пожелавам ти успех!
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #5 -: Май 04, 2014, 18:17:15 pm »
Благодаря hope-love за поредния точен и бърз отговор! Кометирам отзад-напред: разбира се, че е неразумно да крия възрастта си – аз не го и правя, даже напротив – винаги и навсякъде я заявявам открито. Прието е за жена да не споделя възрастта си, но аз често го правя с изключителната идея не да се хваля, а защото знам, че това е вдъхновяващо и мотивиращо за доста хора – наблюдавам го вече много години наред. Това е първият случай в живота ми, в който фактът на възрастта ми, ми прави сякаш „лоша услуга”. Не упреквам никого за професионалните му или личните му убеждения (и предубеждения), но наистина не намирам друга причина за това, че на три пъти ме взеха на несериозно. Било, каквото било до момента – продължавам напред.
Това, което очаквам да получа от лекарската консултация е следното:
На първо място, съдействие да изляза благополучно от ситуацията, която продължава и в момента, докато пиша тези редове – изчистването ми от аборта, който започна на 29 април все още продължава. Не желая и нама да правя кюртаж, освен ако наистина не се налага – това именно, може да прецени един добър специалист, но не такъв, който просто се презастрахова! Аз не съм от страхливите и умея да нося отговорностите си. До момента получавах единствено рутинни съвети за кюртаж, без никакво замисляне и дори без опит някой да чуе и да прецени ситуацията обективно – просто с кюртаж било „по-сигурно”. Аз не виждам кое му е по-сигурното, като всички знаем добре за съвсем реалните и съвсем не толкова малките рискове от изкуствения аборт – особено пък в моя случай, когато не съм на 25... Но, нали това не означава, че трябва да ме остържат хубавичко, пък какво ако е „за последно”...
Търся лекар, който да ми „позволи” да оставя нещата максимално на естественото им развитие – да остави организма ми да си довърши аборта, който и без това той е решил да направи – в тази ранна седмица, явно не е можело повече да бъде друго... Очаквам от лекаря да следи колкото време е нужно състоянието и възстановяването ми. Да ми назначи необходимите изследвания – ехография, кръв, хормони, урина – всичко, каквото трябва по негова преценка. Ако е възможно, да се установи нещо и за причините за спонтанния аборт – бременността не беше планирана, но беше много желана, и вероятно следващите опити за нова ще са съвсем целенасочени. Имам доста материал за интерпретация – много обстойна графика на базална температура, ЧХГ тестове, пълна кръвна картина, цялостен ехографски преглед (на кои ли не органи), и други важни изследвания - всичките не просто в норма, а много добри; съжителствам обаче с котки и имам положителни изследвания за токсоплазмоза – това е и една от вероятните причини за фаталния изход от бременността. Но, това е работа на специалист да го прецени. Имам зад гърба си и едно напълно нормално раждане преди 23 години (да, зная че са доста...:)...), като бременността ми тогава беше възможно най-леката, най-приятната и най-безпроблемната на света. При партньора ми има рисков професионален фактор (сериозен), но това вече е съвсем друга тема.
Моля ви, който може да ми препоръча добър лекар!! Извън спешността на момента, аз така или иначе ще „преобръщам света”, докато намеря правилния човек! Още веднъж благодаря предварително на всяка от вас, която даде съвет и препоръка! И още веднъж поднасям извиненията си за много дългото писание, но не виждам друг начин да обясня ситуацията...
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #6 -: Май 04, 2014, 18:29:30 pm »
Д-р Ганева от Щерев, обади се и питай дали е дежурна. Успех ти желая.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #7 -: Май 04, 2014, 18:38:24 pm »
Благодаря много, Йоанна, непременно ще проверя. Успех и на тебе във всичко!
*
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #8 -: Май 04, 2014, 19:27:49 pm »
Симона,не подценявай кървенето. В момента лежа в болница Надежда. Приеха ме по нощите по  спещност след 18 дневно кървене с хемоглобин 70. Вчера ми направиха абразио.И аз като теб мислех че само ще спре, да ама не. Само че аз не бях бременна.
Най-малкото което можеш да направиш е да проследиш намаляването на чхг.
Не знам защо не си доволна от прегледа в болницата,  мога само  да кажа че тук лекарите са много добри.
И със сигурност ще ти обърнат нужното внимание.
Стискам ти палци да се оправиш по-бързо.
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #9 -: Май 05, 2014, 02:08:38 am »
Tanj74много ти благодаря за отговора! Разбира се, че не подценявам кървенето, как бих могла – просто се надявам да избегна абразио - естествено, ако това е разумно. Тази вечер бях на преглед при дежурен лекар в „Св. София” и вече съм по-спокойна, а също така и много доволна от този път наистина изключителното внимание и отношение – крайно време беше да ми провърви на дежурен лекар. Засега нещата изглеждат нормално, болките отшумяват, останало е още малко за доизчистване, което дава данни да се оправи напълно - моля се да е така! - след целия ад, който преживях, и защото предпочитам и още дни да ме боли, ако е нужно, но да не се стига до кюртаж...
За Надежда съм чувала само положителни неща, при това от най-близките ми хора с личен опит като пациенти там. Споменах в един предишен пост – убедена съм, че прегледът, който безкрайно не харесах, е по-скоро изключение, а не правило – дори и за конкретната лекарка. Но е и нормално при огромния избор от клиники в София, човек да не го влече да се върне там, където нещо не се е получило добре. Откъде можех да бъда сигурна дали и тази вечер нямаше да попадна случайно пак на същата лекарка... Такива сме хората - травмите (психически, физически...) затова са травми, защото ни болят и имаме нужда от време, за да отминат...
Извинявам се за невежеството, но какво всъщност може да подскаже хемоглобинът? Моят при установяване на бременността в края на 5г.седмица беше 122, а ЧХТ 1158mU/ml. В първия ден на 7г.седмица, когато започна абортът, хемоглобинът беше 134, а ЧХГ – 2338mU/ml – какво в най-общ смисъл означава това и какво да правя от тук нататък – кога да искам нови тестове? Засега докторът каза, че ако нямам каквото и да е влошаване на болките или кървенето, мога да отида след 5 дена, за да провери доколко съм се изчистила.
На тебе пожелавам скорошно оздравяване и много здраве и късмет за напред!!
*
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #10 -: Май 05, 2014, 14:31:58 pm »
simona_2014, добре че си попаднала на отзивчив лекар и вече си по- спокойна!

При правилно развитие ЧХГ се удвоява на всеки 48-72 часа, колко дни са минали между първото и второто изследване:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542:----hcg&catid=173:---sp-906&Itemid=165&highlight=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
След спиране развитието на ембриона, още няколко дни може да се отчете в кръвта наличие на ЧХГ като постепенно намалява. Аз също съм на 45г., посещавам репродуктивна к-ка, след пореден трансфер имах положителен резултат, но последва спонтанен аборт в 5г.с. и няколко дни, абортът ми протече като по-обилен цикъл, абразио не са ми предлагали. Но месец по-късно, търсейки причината за неуспеха, се наложи хистероскопия и тогава ми направиха почистване на лигавицата, заради друг проблем, който вероятно е бил причината за аборта. И действително, вече няколко месеца проследяваме как се възстановява лигавицата, за да направя следващ трансфер. Много важно е да се свържеш с добър репродуктивен специалист и да се потърсят причините за аборта без да губиш време. А те може да бъдат и други, не само свързани с имплантацията. Конкретен лекар не мога да предложа, тъй като посещавам к-ка Надежда, а ти вече имаш негативни емоции от там, но има други добри репродуктивни к-ки в София.
За хемоглобина най-добре лекар да се произнесе. Струва ми се, че е в референтни граници Ж(120-160), така ли е на твоето изследване? Ако си изследвала в различни лаборатории, е допустима тази разлика в двете стойности.
Желая ти бързо възстановяване!
« Последна редакция: Май 05, 2014, 16:20:22 pm от marsi »

Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #11 -: Май 06, 2014, 12:38:51 pm »
Marsi, благодаря ти много за полезната и изчерпателна информация! Кого би ми препоръчала от Надежда? Отново бих отишла там при всеки друг, освен разбира се, при лекарката, от която не съм с добри впечатления. От Св.София ми назначиха контролен преглед с вагинален ехограф след пет дена и в зависимост от резултата от него, ако се налага - хистероскопия, за да се установи с точност дали е добро изчистването от спонтанния аборт. Моят беше в 7 седмица, което нито е рано, нито е прекалено късно, но аз отказах тогава категорично абразио, когато разбрах, че все пак е допустимо и да се оставят нещата на природата. Продължавам да съм убедена в това, дано всичко е минало нормално!, за да не се налагат някакви допълнителни интервенции. Просто такъв е организмът ми – не поняся никакви вмешателства, в това число дори и най-обикновени лекарства. По тази причина за повече от 20 години съм изпила точно половин таблетка Аналгин (която не ми помогна и ходих като отровена един месец след това) – всичко останало е здравословна диета и начин на живот, доколкото това е постижимо в днешно време, и билкови чайове за настинки или дребни неразположения. В тази връзка горещо се интересувам от подходящи билки или билкови препарати, които биха помогнали за възстановяването ми от аборта. Може би ще пусна отделна тема за това, защото при моя организъм това не е алтернатива, а може би единственият допустим вариант за лечение. Мога само да съжалявам, че поради липса на компетентно назначение от лекар, в настоящия мемент не взимам някакво подходящо билково лекарство, което да подпомогне изчистването и възстановяването на матката, както и на цялата система, в т.ч. хормоните – не може да няма такова, но при тази ситуация, аз все пак не смея да си правя самоназначения. Всъщност билките са си лекарства и то доста силни, макар и действието им да е малко по-забавено.
Пожелавам ти отлично здраве и пълен успех във всичко, което ти предстои от тук нататък!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #12 -: Май 06, 2014, 18:39:02 pm »
- обикновено след спонтанен аборт в толкова ранна седмица не се налагат никакви медицински дейности, но един АГ преглед след празниците е добра идея. нищо драматично няма, което да налага спешни действия.

- на 45 години, причината за спонтанния аборт е само във възрастта. на тази възраст, над 90% от яйцеклетките са с аномалии и ако се получи ембрион, той също е с аномалии, което води до огромен брой ранни спонтанни аборти. няма друга причина за търсене, не си губи времето. знам, че няма да ми повярваш, но аз да си го кажа. и това как изглеждаш външно няма никакво отношение към това как изглеждат твоите яйцеклетки.

ако трябва да обобщя с две думи - изпусни парата и се успокой.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #13 -: Май 06, 2014, 21:29:35 pm »
Извинявам се че чак сега отговарям, но по-рано не можех.
Симона ако прочетеш внимателно то ще видиш, че ти написах да проследиш как намалява чхг,  а не хемоглобин.Момичетата вече ти обясниха защо.
Хемоглобина има общо с кървенето защото ако подцениш кървенето както направих аз, то може да падне много.Честно казано не е много приятно да ти преливат кръв, а и  да не ти казвам как се чувствах преди кръвопреливане.
Дано всичко де е наред при теб и да се оправиш по-бързо.
*
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #14 -: Май 06, 2014, 22:26:23 pm »
- на 45 години, причината за спонтанния аборт е само във възрастта. на тази възраст, над 90% от яйцеклетките са с аномалии и ако се получи ембрион, той също е с аномалии, което води до огромен брой ранни спонтанни аборти. няма друга причина за търсене, не си губи времето. знам, че няма да ми повярваш, но аз да си го кажа. и това как изглеждаш външно няма никакво отношение към това как изглеждат твоите яйцеклетки.
Точно така е, за съжаление.

simona_2014, от лятото на 2012г. всеки месец съм в клиниката, правим т. н. инвитро на Естествен цикъл, не знам дали си запозната. Накратко, опитваме се да пунктираме всяка яйцеклетка с надеждата, че ще се появи тази , която да се оплоди и развие успешно. В търсене на по-добро качество на я., пробвахме всякакви варианти: без стимулация, с лека стимулация, с по- силна .... От есента миналата година се появи проблем и с лигавицата, никога до този момент не съм имала такъв проблем, но възрастта и в това отношение си каза думата. Не очаквах, а вече половин година се занимаваме с лигавицата- терапия и проследяване. Днес ми беше поредният преглед и едва сега изглежда относително добре като дебелина и структура.

Колкото и да изглеждаме и да се чувстваме добре, репродуктивната възраст е факт. Аз също живея здравословно и съм в добро общо здраве (почти не боледувам и лекарства не съм пила не знам от кога ...), това обаче не помага на качеството на яйцеклетките. Впрочем, с няколко лекари съм се консултирала, но никой не вярва, че на тази възраст нещо може драстично да повлияе на яйцеклетките. Аналогично за лигавицата, когато става въпрос за билки и добавки. Въпреки това съм пила добавки, по- скоро за свое успокоение, че съм направила, каквото е по силите ми.

Пиша тези неща, с риск да не бъда съвсем правилно разбрана, но най-вече, за да ти спестя време. Има определени хормонални изследвания, които дават информация за яйчниковия резерв в момента и когато се свържеш с репродуктивен лекар, вероятно те ще бъдат първите изследвания, които ще ти назначи. А с оглед моя опит, следващото по важнаст (предвид аборта), е хистероскопия, за да се огледа матката отвътре, защото има случаи, при които полипи и др. аномалии на лигавицата не се виждат на УЗ (какъвто беше моят случай), а те пречат на имплантацията. И това, че си имала успешна бременност, нищо не гарантира, аз също имах успешна спонтанна бременност преди около три години.
На кратко, има основни изследвания, които трябва да се направят и от сърце ти желая всичко да е в норми. Ако наистина целиш забременяване, не губи време в лечение с билки. Или по- скоро, не разчитай само на това.

Успех, каквото и да решиш! От сърце ти желая бързо да постигнеш мечтата си!
« Последна редакция: Май 07, 2014, 00:24:00 am от marsi »

Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #15 -: Май 06, 2014, 22:57:34 pm »
Jam, благодаря ти за любезния коментар – някои неща в него много ми харесват. Например това, че в толкова ранна седмица не се налагат никакви медицински дейности – това съвпада напълно с моето (не-лекарско) мнение по този въпрос; както и с начина, по който постъпих на лично моя отговорност. Но все пак, струва си да отбележа, че мнението на тримата лекари, при които бях, никак не съвпада с твоето (и с моето) - каквито и да са били мотивите им за това... Ти лекар ли си? Аз съм нова тук и не зная – иначе, забелязах, че си модератор.
Съгласна съм и с мнението ти за съвременните 45 годишни жени. Допуснала си само една, но много съществена грешка  – тази, за 90-те % аномалии в яйцеклетките на въпросните дами – това отново важи за 90% , а не за 100% от жените в същата тази възрастова група. Останалите 10% (и 5% да са дори), са така наречeните изключения от правилото и тях също пак по правило ги има - задължително. Е, аз със сигурност съм по-наясно от тебе в коя точно група попадам, а и това няма нищо общо с външния ми вид - той има общо с факта и е негово закономерно следствие. За тези неща си има точна наука и съответни изследвания, и аз съм направила необходимото, за да зная къде точно се намирам, и в коя точно статистика попадам (включително яйцеклетките ми). Не зная как не си помислила за този вариант, преди да напишеш наистина доста грубия си отговор. Добре, че е без практическа стойност в моя случай, но прощавай, никак не ти прави чест като глобален модератор. Това , че съм нова тук, не означава автоматично, че съм паднала от небето по темите – означава най-вече, че нито ти, нито останалите момичета сте запознати с моя случай, което разбира се не е имало кога и как да стане, след като току що съм дошла (във форума, в страната...:) По-добрите изключения би трябвало да бъдат повод за радост и надежда, а не за какъвто и да било негативизъм. Поне аз мисля така, не – убедена съм в това. 
Винаги е добре да се изпусне парата – и с това съм съгласна – само не зная, защо сякаш ти си направила точно същото в собствения си коментар...
Благодаря все пак за отделеното внимание – като голямо момиче зная и това, че винаги и навсякъде се срещат всевъзможни хора. Бъди жива и здрава - моето обобщение с малко повече от две думи към тебе е – не вярвай само в крайности; помисли и брой до 10 преди да кажеш нещо; бъди и малко по-отворена и по-добра – това върши чудеса с личното здраве и с всичко останало. Предполагам, че ще изтриеш коментара ми (но, може пък и да греша), но това е маловажно... важното е,  че Важното е ОК!:)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #16 -: Май 06, 2014, 23:09:16 pm »
Съгласна съм и с мнението ти за съвременните 45 годишни жени. Допуснала си само една, но много съществена грешка  – тази, за 90-те % аномалии в яйцеклетките на въпросните дами – това отново важи за 90% , а не за 100% от жените в същата тази възрастова група. Останалите 10% (и 5% да са дори), са така наречeните изключения от правилото и тях също пак по правило ги има - задължително.

всъщност, грешка допускаш ти - в тълкуването на думите ми.

аз не казвам, че 90% от жените на 45 г. имат аномалии в яйцеклетките, а останалите 10% от жените на 45 години нямат аномалии в яйцеклетките.

аз казвам, че 100% от жените на 45 години имат аномалии в 90% от яйцеклетките си. ти също. (цифрите са усреднени, но горе-долу, това е статистиката)

това е следствие от възрастта и не зависи от позитивизма и желанието. да, макар и рядко, може да се зачене. но много по-рядко може да се износи до край. яйцеклетка може и да се оплоди, но вероятността тя да се развие до живородено и здраво дете е много, много малка. затова и се е получил спонтанен аборт при тебе. разбира се, това не бива да те отказва, ако си решила на всяка цена да имаш дете, просто знай коя е причината за абортите. възрастта е, нищо друго. не си първата тук, която не иска да приеме това, нормално е. с времето се научават на свой гръб.

направи си едно изследване на Анти-Мюлеров хормон и сподели какъв е резултатът.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #17 -: Май 06, 2014, 23:15:03 pm »
tanj74 и marsi, писали сте ми, докато бях заета с отговора ми към jam, затова бързам само в два реда да ви изкажа голямата си благодарност за топлото, човешко и толкова позитивно отношение във всяка дума, написана от вас. И съвсем не на второ място, за компетентното мнение, което е съвсем очевидно! Смятам, че това е начинът, по който трябва да общуваме тук и безкрайно съжалявам, че се почувствах задължена да отговоря по съответния начин на jam - но смятам, че не е редно да се пише така "с брадвата", когато не си наясно какъв точно е случаят на човека отсреща.
Re: Молба за спешна препоръка на лекар в София!!!
« Отговор #18 -: Май 06, 2014, 23:52:27 pm »
Jam, благодаря за светкавичния отговор. Уважавам мнението ти, но нямам желание да споря, нито да ти доказвам с цифрите от изследванията ми (вече са направени, но не в България) към коя група спадам. Не съм тук, за да се хваля, още повече, като виждам, как се получи една класическа ситуация - Сблъсъкът изключение/общо правило... нещо съвсем закономерно..., той има своите дълбоки, чисто човешки причини. Няма такова нещо като абсолютни 100% - всеки математик ще ти каже, че това означава да бъдат проверени 100% всички жени по света - сама знаеш, че на практика това не е така. Негативизмът е може би най-големия враг на човека. Не става дума да бъдем наивни и неосведомени, нито да вярваме на небивалици. Аз доста категорично, макар и не с подробностите заявих, че съм по-наясно със собственото си състояние от всеки друг, който няма и най-малка представа за него... Ти какво имаш против това?!?! Добре, бъди абсолютно права винаги и стой в тъжната статистика, щом предпочиташ така - аз пък, съм избрала другото, много отдавна - вероятно това е причината, да попадам извън нея.