0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/ideia-oshte-6-meseca-plateno-majchinstvo-6010808
Момичета, какво мислите за статията по-горе. Според мен ще се увеличи броя на "съкратените щатове" щом работодателите чуят че дадена служителка е бременна. За майките ще е добре. Лично по  мое мнение, времето с детето първите дори 3 години са безценни и много важни.  Но не ми се вярва работодателите да се съгласят да плащат на някой, който реално не е на работа.
Ако някъде има пусната тема, моля админите да ме извинят.

*
изобщо не вярвам това да се приеме, и дано съм права.
*
Направо ако питаш мен всяка жена под 40, ще бъде назначавана като последен вариант, на 6м договор за да могат да я махнат ако се наложи.  Супер простотия ми се вижда. Кой работодател ще е склонен да ти плаща осигуровките докато ти си седиш в къщи, гледаш си децата, а той междувременно наема нов човек за твоята работа.
*
Дано не се приеме.
Прекалено дълъг период за майчинство. Част от негативите сте ги изтъкнали.
Дааа, и на мен не ми се струва логично хич. Дори абсурдно. Не стига, че в момента повечето малки фирми едва си плащат осигуровките, ами да ги накарат да плащат двойно осигуровки и заплата за една и съща позиция, както и м-и казва... Според мен някой пак се е изказал неподготвен. Не ми се стува, че ще го приемат и наистина дано не. И без това горките български майки с това високо майчинство и детски дето ги вземат та сега само това липсваше съвсем да не искат да назначават нераждали жени.


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

Аз лично не виждам смисъл в това, при положение, че сумата е 340 лв. на месец. С тези пари не може да се гледа едно дете, за 2 да не говорим. С нито едно от децата ми не съм си позволявала да стоя дълго вкъщи. С Мия бях в майчинство само 7 месеца, с Яворчо 1 година, като през цялото време продължавах да работя от вкъщи. Да, времето с детето е безценно, ако можех щях да си го гледам още много. Толкова ми беше хубаво, че нямам думи да го опиша,  но за съжаление децата имат  и много материални нужди, за които си трябват пари.  Всичко е в баланса. А хората, които могат да си позволят да стоят 2 години вкъщи, вероятно не са толкова зависими от доходите си и за тях 6 месеца повече или по-малко е все тая. Нищо добро няма да излезе от едно такова решение.
<br />[link=http:
*
Миии... избори идват. После гениалната идея ще се забрави.
Нещо за пенсионерите?
По-добре да приемат решение държавата да плаща на майките и след навършване на 2 години на детето,ако не бъде прието в детска ясла. Не всеки има баби и дядовци на разположение.А колкото до удължаването на платеното майчинство-никой работодател няма да се съгласи.Пак недомислици,а и никъде не се включват самоосигуряващите се майки.На тях кой ще плаща?Поредното абсурдно изказване.
За съжаление като цяло се води политика на геноцид. Децата освен че са най- важното и смисъла в живота на техните родители са и бъдещето на страната ни, така че не смятам че тяхното възпитание не е положен труд. Не само, че е труд, ами доста важен при това. И като цяло не знам защо е логично ако чужд човек ти гледа детето това да се счита за трудов стаж и да се заплаща, а за роителя - не. Разбира се нямам нищо против учителите, хората които са учили за това, но човек дори да иска детето му да ходи на детска или ясла няма места. Поне от познати чувам че се плащали някакви предварителни такси без егн и име разбира се, за да се пази място още преди да се е родило детенцето


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.