0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Община Хасково заложи в бюджета си за 2014 г. средства в размер на 30 000 лв.  за финансиране на процедури „ИН ВИТРО и ИН ВИВО” на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на общината.
До 3000 лв. (три хиляди лева) е максималната сума на заявител.

Кандидатите трябва да отговарят на  следните критерии:

  Да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на  Община Хасково през последните три години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единия от кандидатите;

  Кандидатите да нямат парични задължения към Община Хасково;

  Да са здравно осигурени;

  Удостоверяване на статуса на лицата или двойките:
-   при семейните - с копие от удостоверение за сключен граждански брак;
-   при двойките, които са във фактическо съжителство с декларация Приложение № 2;
-   при лица, извън посочените по-горе, с доказан инфертилитет, избрали клиники, предлагащи АРТ процедури по донорски програми - с писмена декларация в свободен текст.

  Да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим единствено   с  методите на АРТ и по-конкретно   IVF   или   ICSI.

Удостоверяването се извършва с медицински документи: етапни епикризи, медицински картони, стимулационни протоколи, удостоверения от клиники с отразяване факта на лечението на   пациента при тях и извършените манипулации. При нужда комисията може да изисква и допълнителни документи и данни от медицинските заведения, както и да извършва проверки и запитвания.

Първи прием на документи- до 16.05.2014 г.


http://haskovo.bg/bg/oбщински-съвет/решения/38-мандат-2011-2015/8111-решение-№0543.html


« Последна редакция: Май 14, 2014, 18:30:25 pm от magi_st »