0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Здравейте,
От 2 дни търся из форума нещо за нитритите в урината, но не намирам нищо. В момента в нашата компания правят профилактичните прегледи. Като цяло резултатите от ПКК и урина са ми ОК, с изключение обаче на положителния резултат за наличие на НИТРИТИ в урината. Принципно, не съм от много притеснителните, но съм адски любопитна, и когато не знам нещо някак си без да го искам мисля само за това. И сега е същото.
ЧУх се с док по телефона, каза ми, че те по принцип не изследват нитритите, че може да е от повръщането, или просто от средата в която работя (мина).
Да обаче любопитко пита чивко Гугъл и попадна на товаааа :
 "Най-чувствителни към въздействието на нитритите са: кърмачетата до тримесечна възраст (поради ниска киселинност на стомашния сок и наличие на нитрат-преработваща бактерия в храносмилателния тракт); бременните жени (съществува риск от аборт при някои жени); малки деца с храносмилателни смущения и лица, претърпели тежки хирургични интервенции на стомашно-чревния тракт."
Бих се радвала, ако някой сподели опит. Имали ли сте подобни неша, от какво се получават, с какво се стабилизират или премахват?
Благодаря предварително.

За пръв път чувам за такова изследване, да не ми при вас да ги изследват именно заради средата, в която работите. Може би трябва да потърсиш някой специалист по т. нар. "трудова медицина", който е запознат с вредните въздействие на определена работна среда. Ти с кой доктор си се чула- гинеколога ли? Ако се притесняваш би могла, да потърсиш някаква по-специализирана консултация, макар че не знам какъв точно ще е този "специалист по нитритите". Поразрови още или се допитай до личния си лекар. Сигурно няма да е нещо тревожно, но за да разбереш и се успокоиш.
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Ами чух се с доктора при който се записах на ЖК в Надежда. Той ми следи и предишната бременност, при него и раждах. Та си ме познава отдавна :) Казах му какво и колко е завишено, и каза че всички други отклонения (левкоцити) са новмални за при бременност. А за нитритите каза това, което съм написала по-долу - или от повръщането, или от средата в която работя.

*
Здравей,

бих пуснала една стерилна урина. Много бактерии в уринарния тракт образуват ензими, които превръщат нитратите в нитрити. Просто за сигурност  :wink:

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Ани е права, при наличие на нитрити в урината - стерилна посявка.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho