0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпроси за беседите на ДРЗ 2014
« -: Март 20, 2014, 19:51:55 pm »
Момичета и тази година ще има Ден на репродуктивното здраве, като той ще се проведе в София.

Знаете че вече трета година ще има беседи на различни тематики на който пациентите могат спокойно да задават въпроси към медицински специалисти.Ще сме ви благодарни ако напишете въпроси които ви вълнуват и си задавате, такива на който се опитвате да намерите отговор но не се получава.

Благодарим предварително!

Re: Въпроси за беседите на ДРЗ 2014
« Отговор #1 -: Март 20, 2014, 21:48:09 pm »
Мен ме вълнува показателят в спермограмите "морфология по Крюгер".
Как и защо се промениха критериите на СЗО и минимумът за сперматозоиди с нормална морфология падна от 14% на 4% (или греша?).
Напр. моят мъж в продължение на 7 години е имал сперматозоиди с нормална морфология в диапазона 7-9% . Преди това беше проблем, а сега вече не?
Re: Въпроси за беседите на ДРЗ 2014
« Отговор #2 -: Март 27, 2014, 19:19:22 pm »
Какви са причините за умрели сперматозоиди в еякулата - не просто неподвижни, а умрели?
*
Re: Въпроси за беседите на ДРЗ 2014
« Отговор #3 -: Април 11, 2014, 17:55:35 pm »
Добре е да се повдигне въпросът за неяснотите и проблемите в новата нормативна уредба (как го мразя този израз..., ама така ще ме разберете) за спермален анализ.

Мели е дала много адекватна информация в специална за новите правила кой и как може законно да прави спермограми. Правилата не са ясни. Преди можехме да насочваме питащите във форума към конкретни репродуктивни клиники, сега вече не е така.

Няколко отделни въпроса се преплитат тук - някои конкретни (къде и как да правим надеждни спермограми?), други по-комплексни (помагат ли новите правила?, защо има неясноти в закона, кой, кога и как ще ги коригира?). Разбирам, че трябва политично да се повдигне проблемът, но също така виждам много объркани потребители, на които не можем да помогнем, защото информация няма.