0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
аз не плаша с нищо и мисля ,че е много погрешно и се създават страхове така на децата.
Имам една приятелка,дето детето и е на 6,5г. и още го плаши (чак се чудя на тази възраст как се връзва ),пък после се чуди ,защо го е страх да спи сам и още е между мама и тате на спалнята.
 Аз обяснявам и ако не помага- наказвам.
<br />
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Ооооо, плаша я и още как. Основно с .....мен. Тъй де имаме и една лоша мишка дето ѝ изяде бибата и ще ѝ захапе дупето, ако тича гола зимата из къщи. Но това вършеше работа като беше по-малка май. Сега и тя казва „оле лошата мишка идва“ ама се хили и го приема на шега. За стоенето в столче откровено си заплашвах с чичко полицай, дето ще ни глоби и няма да имаме пари да купим .... Толкова сериозно прие тази заплаха, че трябваше после да обяснявам, че полицаите не глобяват всеки, за всичко и винаги. Но поне има респект, де. Наскоро пак се сети как на Сикса мъжа им казал на двамата с Дани (на жбрула) че е полицай и да се връщат близо до нас, а да не щъкат по нощите по плажа.
Иначе от децата в градината носи някакви страшилища - „кръбожадни вълци, чудоища и баби Яги“. Но с тях се оправихме лесно - мама е вещица и всички тези се страхуват от нея :lol: :lol: :lol:
*
И аз не съм ги плашила, но свекърва ми или лелята в яслата бяха изплашили Ели, че "някой ще я вземе" и я беше страх да ходи сама в тоалетната и тоя страх го предаде и на Стефан и доста време ги държа. Стефан и сега на моменти иска "компания" в тоалетната, че да не го вземат, но мисля, че това е от лигавене вече, защото хич не го е страх като го вземам от бавачката, да излезе сам от блока и да ме чака вън на тротоара докато слизаме с Елена.
  Само преди няколко седмици, след поредното миене на коса със зверски писъци и жални молби, да не правя така, му казах, че ще дойдат социалните и ще ги вземат да им търсят друга майка, защото аз явно не съм добра и Стефан, само каза: - и вие с тате, какво ще правите без деца, нови ли ще правите?  :lol: Така, че хич не се е стреснал ;).
  За возенето в столчето принципно нямаме проблеми, но там директно съм обяснила, че ако се блъснем и са без колани, изхвърчат през предното стъкло и умират, може да звучи брутално, но това с "полицая ще ни вземе парите", няма да ги впечатли, не и Стефан.
  С доктор не плаша, но плаша с болница, като не искат да си измият ръцете преди ядене. Докторката си я обичат - черпи ги с бонбони  :lol:, добре че я виждаме вече рядко  8).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Ох, като казахте болници и доктори, та се сетих. В градината ме плашеха с "голямата инжекция, ако не заспиваш веднага" и от това ли, от реално бодене ли, но още припадам (понякога буквално) от инжекции.
За столчето и ние нямаме проблем вече, а докато имахме, съм спирала при полицаи (имаме караулка, на влизане в селото, за удобство на мамите  :wink: ), за да потвърдят, че е 100% задължително. Определено помага.
Аз пък помня ,че в Детската градина ни заплашваха, че няма да ни пуснат да се приберем вкъщи  и много плачех, когато ме водиха там. Даже няколко пъти успях да избягам... но после ме намираха вкъщи и пак ме връщаха.
А имаме кофти случка и с брат ми в детската- Отишъл в тоалетната да се изпишка , но понеже още не можеше добре да си насочва чурата и си  опикал малко и дрехите. Казал на госпожата и тогава секретарката , която незнайно защо е била в групата, му казала ,че ако още веднъж си опикае дрехите ще му отреже пишката. На другия ден учителката звъни на майка ми- " Моля ви , елате да си го приберете, цял ден не е ходил в тоалетна, стиска краката, държи се за чурката, очевидно е ,че му се пиша, питаме го - не ще да ходи в тоалетната"  Тогава майка го прибра- милото бързаше да се изпиша като си дойде вкъщи , и го питахме защо не иска да пиша в Детската градина- а то едно уплашено " Ми , страх ме е да не си опикая гащите и леля Мими да не ми отреже пишката" После имаха разговор де... дано вече ,да са се променили нещата по тия градини и учителите да не си позволяват такива своеволия с чуждите деца
Аз пък я плаша с баба Яга, признавам си, в началото с успех сега напълно безрезултатно  :D.
Сутрин като бързам, а тя се мота и не иска да се облича, обува или да излиза нямам нерви да обяснявам. Колкото и погрешно да е правя го, уви.