0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

АНТИДЕПРЕСАНТ И БРЕМЕННОСТ
« -: Февруари 07, 2014, 11:56:18 am »
Здравейте,не знам дали е тук мястото на темата или дали има такава(търсех,но не открих) ,за това моля да ме извините.Бременна съм в 5 седмица и пия Золофт от около 4-5 месеца.Пиех и Флуанксол,обаче веднага ми го спряха щом разбраха,че съм бременна.Казаха,че със Золофт нямало проблеми да изкарам бременноста.Постоянно чета някакви статии и форуми и си пълня главата с какви ли не глупости,което пък избощо не улеснява състоянието ми :? За това се обръщам към вас-има ли някой мамче,която е пила Золофт или друг вид антидепресант по време на бременност,има ли усложнения за бебето или проблеми за здравето му...
*
Re: АНТИДЕПРЕСАНТ И БРЕМЕННОСТ
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2014, 14:00:08 pm »
Здравей silvaki88,

Аз нямам опит с това досега, т.ч. се надявам да се включат момичета, които наистина могат да споделят опит и да ти помогнат.
Неотдавна обаче аз бях пред перспективата да съм в подобно положение на твоето и изчетох целия нет и наистина разбирам колко е трудно да намериш адекватна информация :(. Принципът е при бременност да с избягват всякакви лекарства и затова и в повечето случаи, особено при липсата на статистика казват че трябва на всяка цена да се спре. Докторите обаче са тези, които имат реален поглед върху състоянието ти - и това налагащо лечението и бременността и в тези случаи тяхното решение кое е по-добрия избор е най-важно. Т.ч. важно е да имаш доверие на гинеколога и на психиатъра си, и ако и двамата са на мнение, че ползите надвишават рисковете да се успокоиш и да си гледаш здравето.
Надявам се да се включат момичета с обективен опит и да са ти от по-голяма полза от мен  :bighug: