0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
не виждам да има тема за януари за това се записвам тук. Предстои ни инсеминация този цикъл. Днес пуснахме LH и E2 и стартираме. Утре пускаме спермограма. От днес (2 ден) започвам стимулация с клостилбегит 3 дни по 1 после 2 дни по 2, същевременно с естрофем всеки ден по 1 табл. В събота 7 ден съм на 1 ехограф да видим как се развиват нещата и евентуално ще пуснем отново LH и E2 и ще продължим стимулацията с инжекции. Това ни е първа инсеминация.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: Инсеминации - януари, февруари и март 2014г.
« Отговор #1 -: Януари 13, 2014, 21:59:17 pm »
Здравейте. Записвам се и аз - инсеминация смятам да правя на следващия ми цикъл - т.е. през февруари  :) . Притеснява ме доста кратката ми менструация този месец - 2 дни, много обилно течеше, но само 2. Другите 2 дни с по едно петънце на превръзката не мисля, че мога да ги броя за М.  :? Ще видим какво ще стане, миналата година на профилактичния ми преглед хванахме ановулаторен цикъл, но лекарката каза, че е нормално не всеки месец да има овулация. Така че тръгвам с вяра и надежда и желая успех на всички, поели по пътя на сбъдването на мечтата зе едно сладко гукащо ангелче  :pink_dust_1: :green_dust_1: :welcome_1:
« Отговор #2 -: Януари 14, 2014, 15:17:00 pm »
Здравейте момичета и моята инсеминация ще е тези дни.Аз за цикъл от 2-3дни само си мечтая :lol:  Вече ми е 7ден и още ми зацапва ама това е женската природа :oops: Спокойно Фиона всичко ще се нареди.Наистина има момичета с много кратък М и такива като мен с обилен и продължителен.Успех
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 15:20:11 pm от Patryssia »
*
« Отговор #3 -: Януари 14, 2014, 15:51:39 pm »
оооо скъпа хората са го казали внимавай какво си пожелаваш. Аз преди имах менструация по 5-6 дни нормална след това преди 3-4 години стана обир вкъщи докато спях и ме нападнаха крадци, от изживяния стрес и уплаха така ми се разбъркаха хормоните. Менструацията ми остана точна, но от тогава си ми върви ден и половина максимум 2, кафяв , а не нормално като преди.

Така че поскромно с мечтите и пожеланията. Кратката и оскъдна менструация също не е добре. Аз така се радвах в началото, че докато ми дойде и ми свърши, а сега така ми се реве и ми иде да си скубя косите като не става и не става бебе.....
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #4 -: Януари 14, 2014, 17:12:03 pm »
ЕВМ съжалявам за това което ти се е случило.Исках да успокоя Фиона .Имам приятелка с М който е само 3 дни и си има детенце.Надявам се и ние скоро да станеме мами :P
*
« Отговор #5 -: Януари 14, 2014, 18:48:27 pm »
ще видим какво ще стане накрая. Ние уж преборихме проблемите които открихме. От както ми вкараха хормоните в ред имам заченки и менструацията ми да се оправи. Малко повече ми идва вече.

Аз не целях нещо да ти казвам, просто като каза че си пожелаваш това исках да ти дам пример със себе си , че не е толкова хубаво. В началото и аз не се замислям и се рдвах че бързо ми свършва, ама сега разбирам че не е хич за хубаво.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #6 -: Януари 27, 2014, 12:57:26 pm »
Здравейте да се запиша и аз на 22.01 правихме инсеминация в тутракан на 4.02 ми казаха да направя тест но днешния тест беше отрицателен.
« Отговор #7 -: Януари 27, 2014, 16:39:18 pm »
Уринен или кръвен тест направи?
« Отговор #8 -: Януари 27, 2014, 16:49:10 pm »
уринен
« Отговор #9 -: Януари 27, 2014, 17:08:52 pm »
Направи си кръвен тест, той със сигурност ще покаже. За уринен е твърде рано. Дано тестът е положителен!  :D
*
« Отговор #10 -: Януари 28, 2014, 08:49:09 am »
Рано е и за уринен и за кръвен тест. Не си създавай излишен стрес :) Стискам палци и по-добре си изчакай датата.
« Отговор #11 -: Януари 28, 2014, 09:54:52 am »
Кръвен може да отчете толкова рано,пиклив чак след 15 ден от инсето (и пак може да не отчете)
*
« Отговор #12 -: Януари 28, 2014, 10:03:58 am »
Абе незнайно защо съм пропуснала явно да кажа , че моята инсеминация пропадна. На 7 ден отидох да видим колко фоликули имам след стимулацията, добре реагирах и имах 4 фоликула- 2 по 14мм от ляво и 2 по 11мм в дясно. Проблема беше че лигавицата ми беше по тънка, а и спрямо растежа на фоликулите не растеше лигавицата както трябва. Тогава ми пуснаха веднага Е2 и ЛХ и се оказа нисък Е2 и високо ЛХ. Незнайно защо имах ранен пик на ЛХ и процедурата пропадна. Сега ме боли много единия яйчник - ляв и съм сигурна че са станали кисти, а десния изобщо не го усещам , даже и при стимулацията не го усещах, даже си мислех че изобщо не се е поддал на стимулацията. Сега съм на преглед на 3. 02 преди да ми дойде менструацията да видим какво става и какво ще правим за следващия цикъл. Аз съм убедена , че и той ще пропадне и че съм направила кисти които ще трябва да пукаме :( Пак ми се размина да му се невиди
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
*
« Отговор #13 -: Януари 28, 2014, 10:05:55 am »
Бихте ли споделили вашите стимулации с какво бяха и как ?
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #14 -: Януари 28, 2014, 12:23:42 pm »
здравеи evm123 колко танка ти беше лигавицата моята беше 5 мм а в деня на инсето беше 7 и затова ми изписа и още лекарства.От2-ри ден на М ми изписа мерионал 75 и клостилбегит за 6 дена после на 11 ден хориомон 5000( то е като прегнила) за пукане на фоликулите  на 13 ден направихме инсето и ми изписа естрофем 75( 2-1)аспирин протект 1,ношпа (3-1)фолиева киселина и утрогестан(2-2)вагинално и сега чакам големият ден.
*
« Отговор #15 -: Януари 28, 2014, 12:31:53 pm »
ще ти стискам палци щом още чакаш големия ден :)
за лигавицата да ти кажа не помня колко ми каза , че е. Проблемът не беше само тя обаче, твърде рано (7ден) имах пик на лх тоест много рано уж щяха да се пукат фоликулите. Интересното е че нали сега споделих че имам болки и според мен така си мисля че явно не са се спукали въпреки пика на лх и сега съм ги задържала и стават кисти. Със сигурност на 3.02 доктора на прегледа ще потвърди дали е така.
а за твоята дано лекарствата я удебелят малко, защото аз доколкото знам минимума е 7 мм. Желая ти успех и ще пиша отново какво се случва при мен :)
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
*
« Отговор #16 -: Януари 28, 2014, 12:40:51 pm »
Кръвен може да отчете толкова рано,пиклив чак след 15 ден от инсето (и пак може да не отчете)

Пет дни след инсеминация не може да покаже и кръвния.
« Отговор #17 -: Януари 28, 2014, 19:21:11 pm »
е ще чакам 4 .02 дано всичко е наред
« Отговор #18 -: Януари 29, 2014, 09:13:20 am »
Здравейте :)
Да се запиша и аз в чакащите положителния тест :) Инсеминация на 20.01 - тест на 05.02 , но сигурно ще го направя още на 03.02 :)Никога не дочаквам 17 ден  :lol:
*
« Отговор #19 -: Януари 29, 2014, 20:57:15 pm »
абе момичета моля ви да помогнете с някой коментар. Много съм обезпокоена и часа ми за лекаря е на 3 февруари, може и да не остискам до тогава и ако утре съм зле направо отивам. Както казах правихме стимулация за инсеминация но поради тънка лигавица пуснахме естрадиол и лх имах ранен пик на лх и нисък естрадиол, приключихме и не направихме инсето. Имах 4 фоликула. В левия яйчник си ги усещах с лека болка в дясно нищо не усещах. Мина доста време след като прекратихме всичко но почнаха едни доста неприятни болки все в този ляв яйчник. 100% съм сигурна че не са се пукнали и фоликулите са станали на кисти. От вчера вече не усещам болки в яйчниците и си мисля че вчера или днес са се пукнали. Не съм се вглеждала и незнам кога точно.

Проблемите ми обаче днес са сериозни. Сутринта рязко ме прободе една болкка в корема и отидох до тоалетна. Имах кръв в изпражненията. Първо мислех че ми е дошло ужасно рано после като се погледнах не е било менструация. Бях сънена и не знам какво да мисля, не съм сигурна от изпражненията ли е кръвта но няма откъде другаде да е. Утре като се изходя ако пак е така отивам на лекар. След изхождането 2-3 часа нямаше болки след това като се почна до сега и в момента съм с ужасни болки. Корема ми е подут. Често уринирам имам чувството че пикочния ми мехур е пълен и от това ме боли. Хем често уринирам хем имам чувството че е пълен. Понеже съм с болезнен цикъл и усещам и нарастването на фоликули си знам вся болка в малкия таз. Такава не съм имала. Не бих казала че е от матката а може би е от пикочен мехур или правото черво. Ще се побъркам вече незнам какво да правя.

По време на стимулацията имах много странични ефекти. Понеже нося очила и съм зле със зрението явно там ме удари имах проблясъци като светкавици също ми беше замазано въпреки че си нося очилата. Имам фиброаденом който също се повлия и ме болеше сега вече не. Проблема със зрението също изчезна със спирането на стимулацията. Единствено ми останаха топлите вълни нощтно време. Много се изпотявам докато спя, сутрин цялата съм във вода. Сега ми пречернява и нещо се случва но не знам какво.

Моля да малко помощ.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
*
« Отговор #20 -: Януари 29, 2014, 21:12:14 pm »
evm123, не си за коментар, ами за преглед, така че отиди на лекар.

Възможно е стимулацията и днешните ти оплаквания да са съвпадение и да нямат нищо общо. Усещането за болки в яйчниците по време на стимулация и след това ИЗОБЩО не е показателно. Казвам ти го от собствен опит - имала съм 5 стимулации и съм си въобразявала неща, които ехографските прегледи винаги опровергаваха.

Дано да не е сериозен проблемът!
*
« Отговор #21 -: Януари 29, 2014, 21:19:09 pm »
мерси за бързия отговор. Ще изчакам до утре и ще видя как ще съм и дали ще се спи изобщо тази нощ и ако не се размина утре задължително отивам в клиниката и без час. Просто сега няма какво да направя и затова исках да се посъветвам тук. Винаги сте ми помагали досега.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
*
« Отговор #22 -: Януари 29, 2014, 21:57:24 pm »
Не се ориентирах за датите на стимулацията ти, но е възможно да си спукала киста. Това не е за подценяване и трябва да отидеш на преглед. Не чакай 3ти!
*
« Отговор #23 -: Януари 29, 2014, 23:17:58 pm »
последната менструация беше на 12 януари. Стимулацията беше от 13-17. На 7 ден 18 януари бях на първи ехограф когато видяхме тънка лигавица и пускахме хормони и имаше пик на лх. Прекратихме всичко. От тогава не съм имала прегледи.  На 3 февруари ми е часа - 23 ден а новата менструация трябва да ми дойде на 8-9 февруари.

днес ми е 18 ден на цикъла.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
*
« Отговор #24 -: Януари 29, 2014, 23:23:00 pm »
Извинявай , но да попитам ако се е спукала киста или кисти то какъв е проблема точно ? Казваш че не е за подценяване, но аз не съм запозната?

Преди проблема ми беше хормонален който оправихме, тогава имах фоликули растаха си нормално, но не се пукаха с овулацията а ставаха на кисти. С менструацията се пукаха и се чистеха сами. Този цикъл проблема бе обратното , твърде ранен пик на лх на 7 ден и това означава доколкото знам че ще се пукнат рано и яйцеклетките няма да са зрели толкова рано. за това спряхме всичко.

Друг е въпроса че осещах фоликулите и напрежението в яйчниците и си мисля че въпреки пика на лх не са успяли да се спукат и това е станало вчера или днес защото вече не ги усещам.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #25 -: Януари 30, 2014, 07:39:21 am »
здравеи не сам много веща в тези неща но ако касно ти се е спукал фоликул може да изпитваш такава силна болка поне при мен е така,боли ме толкова много че не мога да си седна на дупето.а като ти спряха стимулацията не те ли гледаха дали всичко се е спукало?касмет и дано всичко е наред
*
« Отговор #26 -: Януари 30, 2014, 09:29:39 am »
Ми не мисля, че е това. Преди нали ти казвам не ми се пукаха на време а по късно и не съм изпитвала чак такива болки като при теб. Странното е че познавам всяка болка ( имам чувството че всичко в малкия таз ми е слабо място и много чувствително.) а тази не е от познатите ми. Днес съм малко по добре. Болката нямаля, но още не е изчезнала. За преглед след това не са ме гледали за пукането , за нищо. Чак сега на 3.02 - 23 ден ще бъде прегледа. Сега съм на утрогестан вагинално.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
*
« Отговор #27 -: Януари 30, 2014, 09:31:54 am »
аз си мислех да не е заради това че са 4 фоликула а не нормалното един, но не вярвам. Момичетата които ги стимулират за ин витро да правят 15-20 фоликула не се оплакват, та аз заради 4
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #28 -: Януари 30, 2014, 16:53:03 pm »
мила мен ме стимулират от 7 месеца и редовно си по 8-9 фоликула и множество по малки като запо4нат да се пукат да не си покрай мен моя горки4кия само бяга с хап4етата
*
« Отговор #29 -: Януари 30, 2014, 20:07:21 pm »
ми значи може да е от 4 ми яйчица :) На мен това ми е първа стимулация и не знам изобщо за какво иде реч. Като се замисля най- вероятно от това ще да е , защото пък и егати съвпадението точно до предния ден да си усещам лека болка и напрежение в яйчниците после изведнъж там нищо и почва тази болка. Както и да е. Днес цял ден е значително по малка болката и ще изчакам за прегледа на 3.02 тогава ще питам и лекаря. Мерси много за отговорите :)
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #30 -: Февруари 03, 2014, 14:18:28 pm »
Ето ме пак недочакала точната дата , но няма значение , защото тестът ми по-отрицателен не може да бъде   :(  :(  :( Жалко..........
« Отговор #31 -: Февруари 03, 2014, 15:57:43 pm »
Теди, съжалявам, продължавайте напред! Ще стане!
*
« Отговор #32 -: Февруари 03, 2014, 16:00:48 pm »
и от мен едно голямо съжалявам. Дано стане другия път.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #33 -: Февруари 03, 2014, 17:06:10 pm »
Благодаря,момичета!Дааа,все някой път ще стане..........Успех на всички чакащи.Аз ще се местя към ин витро темите :)
« Отговор #34 -: Февруари 05, 2014, 07:10:13 am »
  някой вижда ли нещо
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #35 -: Февруари 05, 2014, 07:36:27 am »
Аз да :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #36 -: Февруари 05, 2014, 08:10:09 am »
Evm123,ако наистина си имала кръв в изпражненията това няма нищо общо със стимулацията ти...съвета ми е задължително да отидеш на преглед при коремен хирург!!! Това не е шега работа..успех
*
« Отговор #37 -: Февруари 05, 2014, 09:32:52 am »
Алекс , така и при следващите ходения по нужда нямаше повече кръв. Не знам и аз какво стана. Аз реших , че като съм била сънена сутринта и съм си въобразила, но пък интересното е че видях доста щом помислих че ми е дошло. Както и да е , вече нямам оплаквания и няма да ходя никъде. Може да е бил някой хемороид, не знам.

Ходих на прегледа си при лекара. Отглеждам си красиви кисти :( За това е била болката. Не знам защо, след като аз си мислех , че ако се пукат за това да ме боли. Както и да е не съм лекар за да ги разбирам. Сега съм на оргаметрил да ги пукам. После ще правя първо консултация с ендокринолог, ако трябва ще пускам на ново всички хормони. Ако ще се мисли за нов опит ще е не на следващия , а по следващия цикъл. За сега мисля , че е по разумно да не прибързваме , а да се уточнят нещата и с ендокринолога.

Аз лично за себе си съм убедена , че ще забременея чак след като менструацията ми се възвърне както едно време. Преди това каквото и да правя инсеминаций или друго съм сигурна , че няма да стане.

Сега уж хормоните са в норма, но менструацията ми не е същата като преди. От 2 месеца е започнала малко да се нормализира, но все още не е както беше. Според мен вече там е ключа и всичко се обърка със стреса и уплахата която съм изживяла.

Вече не смятам да търся под вола теле и да търся някакъв проблем. Всичко е въпрос в менструацията.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #38 -: Февруари 05, 2014, 13:01:53 pm »
Evm123 работя като медицинска сестра в онкологията коремна хирургия нагледала съм се на всякакви гадости и напоследък все в по-млада възраст,за това те съветвам да идеш на лекар,колкото по-рано толкоз по-добре,може да е хемороид,може да е полип,а може и нещо злокачествено да е...успех
*
« Отговор #39 -: Февруари 05, 2014, 16:09:26 pm »
Добре Алекс разбирам те и ти благодаря за загриженоста. Мисля обаче , че ако е нещо лошо и злокачествено би трябвало да имам проблем с кръв в изпражненията повече от един път. Едва ли ще е само еденичен случай. Не мисля да тичам по доктори за най - малкото. Ако се появи отново кръв естествено , че ще потърся лекарско мнение. Не смятам за вмомента да се психясвам за най- малкото при положение че е еденичен случай
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #40 -: Февруари 06, 2014, 11:22:11 am »
момичета при мен май е бил фалшив положителен тест днес направих шуар чек и беше отрицателен преди 5 мин.направих още един от евтините и пак има бледа чертичка незнам какво да мисля а за кръвен сега няма парички
*
« Отговор #41 -: Февруари 06, 2014, 11:35:49 am »
desi2811, при тази ситуация не е редно да спираш лекарствата. Отговор може да ти даде единствено кръвен тест (цената е около 20лв.), защото дори и да отидеш на преглед е още рано и на УЗ лекарят нищо няма да види. Можеш да изчакаш още десетина дни и ако не дойде цикъл, да отидеш на гинеколог, но аз не съм привърженик на продължителното безсмислено приемане на лекарства. Дано да има бременност, все пак  :crossfingers:

« Отговор #42 -: Февруари 06, 2014, 11:44:48 am »
ох дано да има че ще откача
« Отговор #43 -: Февруари 07, 2014, 07:54:31 am »
вече няма надежда
« Отговор #44 -: Февруари 07, 2014, 09:56:09 am »
Направи си кръвен,стига се филмира с тези уринарни тестове...
*
« Отговор #45 -: Февруари 07, 2014, 13:08:21 pm »
Направи си кръвен,стига се филмира с тези уринарни тестове...

:good_post:

« Отговор #46 -: Февруари 08, 2014, 09:13:03 am »
Моето мнение е като на другите момичета.Направи си кръвен тест за да се успокоиш и да продължиш напред.Аз бях в подобна ситуация резултата ми е -,но сега знам как да действам(не че имам голям избор де ) :D успех
*
« Отговор #47 -: Февруари 08, 2014, 09:53:15 am »
момичетата са ти казали за кръвния. Аз не разбирам едно, казваш че нямаш парички за него. Е той струва 15-20 лв при толкова уринарни тестове сигурно си дала и повече пари. Вместо да си губиш времето и парите за уринарни, да беше направила направо кръвен, поне ще си наясно с резултата.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
*
« Отговор #48 -: Февруари 08, 2014, 16:24:54 pm »
вече няма надежда

desi,

ти прегнил имаше ли?
« Отговор #49 -: Февруари 08, 2014, 19:03:06 pm »
здравеите не точно прегнил но се казва horiomon 5000 ,но чертичките не са от него са сигурност защото на 5 и 8 ден след инсето си правих тестове и двата бяха отрицателни чак на 15 ден се появиха бледите чертички.
*
« Отговор #50 -: Февруари 08, 2014, 20:25:15 pm »
Деси, в коя държава си?

Прегнилът или еквивалентът му не може да даде фалшиво положителен резултат 15 дена след поставянето му. Дотогава се е изчистил.

« Отговор #51 -: Февруари 08, 2014, 22:04:24 pm »
 ами аз точно това писах че няма как да е от това
*
« Отговор #52 -: Февруари 08, 2014, 22:06:26 pm »
Разбрах.  :wink:

*
« Отговор #53 -: Февруари 08, 2014, 22:22:08 pm »
Деси , много неща не са ми ясни от всичко което изписа, но най- не ми е ясно от какъв зор си правила тестове на 5 и 8 ден от инсеминацията ???

Момиче недей се психясва с тея тестове вече. Разбирам те прекрасно и аз съм била в същата ситуация на очакване, но това твойто вече прекрачва границата. Успокой топката, забрави за всички правени тестове досега и вземи си пусни един кръвен. Направо не мога да разбера , защо си причиняваш всичкото това. Стига вече мислене, чудене, отрицателни тестове, па бледи чертички. Пусни кръвен и спри да се измъчваш вече.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
« Отговор #54 -: Февруари 12, 2014, 14:00:44 pm »
здравеите след 4 теста с бледи чертички и закаснение 4 дена кравен тест отрицателен.
« Отговор #55 -: Февруари 12, 2014, 18:32:57 pm »
Здравейте и от мен!Да споделя и аз моите вълнения.На 30 януари беше и моята инсеминация в София.С една тръба съм,фоликулите се паднаха от към не запушената тръба,спукаха се след Прегнил и направихме инсето.Но....вчера на 13 ден шуър чек ми показа "-".Много се сдухах!Тотално смазана :((((,хем знаех,че може и да не стане....Сега са въпросите,защо,как.......какво да правя...Първо инсе ми е.Споделете,по колко опита правите и мислите да правите?
« Отговор #56 -: Февруари 12, 2014, 19:28:28 pm »
Здравейте и от мен!Да споделя и аз моите вълнения.На 30 януари беше и моята инсеминация в София.С една тръба съм,фоликулите се паднаха от към не запушената тръба,спукаха се след Прегнил и направихме инсето.Но....вчера на 13 ден шуър чек ми показа "-".Много се сдухах!Тотално смазана :((((,хем знаех,че може и да не стане....Сега са въпросите,защо,как.......какво да правя...Първо инсе ми е.Споделете,по колко опита правите и мислите да правите?

Здравей,
и аз имам неуспешна  инсеминация. Много е гадно, но при мен фоликулът не се беше пукнал, образувах само два фоликула, като единият "изчезна" много рано... абе, като цяло самата процедура много не ми хареса как беше направена - малко "на две-на три"... Сега отново смених клиниката и ще видим как ще е там, защото в предната клиника ми казаха, че нямало смисъл от инсеминации и направо да правим стимулирано ин витро /5 600 лв  8O/, с което аз не мисля че са прави. Моето желание, което ще споделя при следващите прегледи, е че искам още 3 инсеминации и да кандидатствам към ФАР за ин витро. Другият вариант е - ин витро на ЕЦ, което е финансово по-ненатоварващо...
Не знам какво е положението при вас, помисли си добре, внимателно обсъдете с доктора и мъжа си различните варианти, имате ли време /защото яйцеклетките се изчерпват с времето/ и т.н.
А сега горе главата  :D и продължавайте да действате за бебче  :D
Между другото, не си ли направи кръвен тест? Тези пикливите понякога не отчитат дори след закъснение...
« Отговор #57 -: Февруари 12, 2014, 19:54:41 pm »
Кръвен не съм пускала,не се надявам....Още цикъл нямам,не съм спряла и хапчетата,в петък мисля да ходя на лекар.При мен проблема е липса на овулация,запушена тръба,поне това за сега.На 32 години съм,преди 2,5 години след спонтанен аборт в 6 седмица, се объркаха нещата при мен.Не ми правиха кюретаж/така сметнаха лекарите/,после нерегулиран цикъл,оправи се,но 1 година ходих при един гинеколог,който твърдеше,че почти всеки месец имам О.Когато реших да се обърна към АРТ клиника се оказа обратното,няма спонтанна овулация.Имам детенце на 10 години,да ми е живо и здраво,но мечтаем за още едно толкова,толкова силно....
Да попитам за това-след 3 неуспешни инсета,може да се кандидатства във фонда ли,док не ми е споменала ?
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #58 -: Февруари 12, 2014, 20:12:40 pm »
Цитат
Да попитам за това-след 3 неуспешни инсета,може да се кандидатства във фонда ли,док не ми е споменала ?
За да кандидатстваш по фонда са необходими 4 неуспешни  инсета  :(
 :crossfingers: да не стигаш до 4-то :D
« Отговор #59 -: Февруари 12, 2014, 20:27:30 pm »
Цитат

Ох,дано!
« Отговор #60 -: Февруари 12, 2014, 20:33:54 pm »
Цитат

Ох,дано!

Дано! И аз си мечтая евентуално другото инсе да е успешно, но... божа работа...
ти не отписвай опита още - не, че трябва да се надяваш напразно, но докато не се появи цикъл или кръвният тест не покаже, възможността да е успешно инсето е много голяма  :D. И да, трябват 4 самофинансирани опита, за да кандидатстваш пкъм ФАР. И аз имах мисед през 2012, но не се разминах с кюретажа  :(
« Отговор #61 -: Февруари 12, 2014, 20:49:41 pm »
Цитат

Ох,дано!

Дано! И аз си мечтая евентуално другото инсе да е успешно, но... божа работа...
ти не отписвай опита още - не, че трябва да се надяваш напразно, но докато не се появи цикъл или кръвният тест не покаже, възможността да е успешно инсето е много голяма  :D. И да, трябват 4 самофинансирани опита, за да кандидатстваш пкъм ФАР. И аз имах мисед през 2012, но не се разминах с кюретажа  :(
Дано е успешно,от сърце ти го желая,както и на всички останали момичета!А цикъл ще се появи ли докато съм на дуфастон?Не че ще го пия още,но мисля и утре(всъщност док ми каза на утрешната дата да си направя "пиклив"тест,аз малко избързах вчера,но не съм обнадеждена)  и после на преглед в петък да видим какво ще правим.Мисля да направя пак ЦС,защото първата я правих в Тина Киркова и техниката беше от време "оно"и ме притеснява да не би да има нещо и да не не се е видяло.....ох психясвам,ама.....

*
« Отговор #62 -: Февруари 12, 2014, 23:39:03 pm »
sandra_dp, дано не позвучи грубо, но как така се прави инсеминация без отново да са проверени тръбите, още повече едната е запушена? Правилно ли разбирам, че запушената тръба не е отстранена? Ако има хидросалпингс това компрометира опитите. А пропускащата тръба дали наистина е действаща? И аз смятам, че е нужна отново проверка на тръбите. При тубарен фактор инсеминацията не е решение и този вариант се игнорира, тогава можеш веднага да подадеш документи за опит по ФАР. Поговори с твоя лекар за тези варианти.
А установи ли се причината за липсата на овулация? Хормонално всичко ли е наред в момента? За инсеминацията беше ли направена някаква подготовка с медикаменти?

След прием на прогестеронов препарат (Дуфастон, Утрогестан) при процедура, са възможни и
двата варианта, да дойде цикълът независимо от медикаментите или първо да се спре лекарството
и тогава МЦ.

И аз смятам, че на уринен тест не може да се разчита, кръвният е най- показателен.
Дано, все пак, този опит се окаже успешен :)!
« Последна редакция: Февруари 12, 2014, 23:56:26 pm от marsi »

« Отговор #63 -: Февруари 13, 2014, 09:24:32 am »
marsi ,да,бях стимулирана,преглеждана и т.н. преди инсето.За отстраняване на тръбата нищо не ми е казвала...Хормони от давна не ми е назначавала...Ох,имам й много доверие,ама сега като навръзвам нещата,май сме избързали с това инсе....И така,ще видя утре...благодаря ти,че се включи :)

*
« Отговор #64 -: Февруари 13, 2014, 11:21:54 am »
sandra_dp, при инсеминация се прави проследяване нарастването на фоликулите и почти при всеки УЗ преглед се пускат и хормони (E2, LH и FSH при започване,на 2-3 ден от МЦ), надявам се поне това да е направено. По хормоните се съди за броя на яйцеклетките и тяхното правилно развитие(узряване). Допълвам тази информация, за да бъде по- ползотворен разговорът ти с док. утре  :). Може да споделиш в коя клиника и кой лекар посещаваш, така ще могат да се включат повече момичета с коментар за този специалист и евентуални насоки.
Желая ти успех, и пиши  :)!

П.П. и не на последно място спермограма, правена ли е?
« Последна редакция: Февруари 13, 2014, 11:42:29 am от marsi »

« Отговор #65 -: Февруари 13, 2014, 15:56:58 pm »
Ужас,не ми е пускала такива хормони,имам стари такива,които е виждала.Доверила съм й се и каквото каже,това.На мъжа ми пусна МБ някоюко дни преди това,в деня на инсето биолозите казаха,че матерала е много добър.Спермограма не сме правили,може би,защото имам две бребенности до сега,знам ли,но човек знае ли какво може да се случи.Незнам вече,препоръчана ми лекарката от моя близка,д-р Тимева,клиника Щерев.
*
« Отговор #66 -: Февруари 13, 2014, 16:39:07 pm »
Разбрах, добре поне че си в репродуктивна клиника. За спермограмата съм спокойна, щом биолозите са се изказали така, значи там всичко е наред. Оценката на материала, която са направили преди инсето, всъщност е спермограма.
Консултирала съм се преди години с д-р Тимева, бързичко действа и не обяснява много, но чак пък да не пусне Е2 и ЛХ......да се надяваме на дългогодишния и' опит и това, че наистина е добър специалист.
На фона на евентуалния неуспех, разкажи и' какви лечения са провеждани в годините (относно овулацията) и може да прецени, че е нужно нещо да се провери отнова и задължително обсъдете състоянието на тръбите.
Успех! И да разкажеш след прегледа  :).

« Отговор #67 -: Февруари 13, 2014, 16:48:30 pm »
Marsi,благодаря ти,че се включваш веднага,Щв разказвам утре.
« Отговор #68 -: Февруари 15, 2014, 11:17:34 am »
Здравейте от мен отново.Мина ми прегледа.Говорих с АГ,каза ми да продължаваме с инсетата,да ги направим 4-дано не стигна до толкова :),за да мога да кандидатствам във фонда.Поисках да ми пусне изследвания на хормоните,но категорично ми каза да не се впускам във "филми",следи си нещата за сега не вижда нужда.Ще направим още една ЦС за сега е това.Продължаваме напред!Успех и на вас,момичета!
« Отговор #69 -: Февруари 20, 2014, 10:14:30 am »
Здравейте през януари ми беше първото инсе за  съжаление неуспешно след хиперстимулацията която се получи се сдобих с една киста и този месец пропускам заради лечението на кистата.От другия месец съм отново на стартовата линия за поредната инсеминация.Успех на всички които се борят,за да се сдобият с мечтано бебе  :)

« Отговор #70 -: Февруари 24, 2014, 10:28:54 am »
Здравей kremch ,сподели малко за теб,в коя клиника ходиш,какви са проблемите при теб?Успех следващият месец на теб и на всички момичета.
« Отговор #71 -: Февруари 24, 2014, 14:24:07 pm »
Здравей kremch ,сподели малко за теб,в коя клиника ходиш,какви са проблемите при теб?Успех следващият месец на теб и на всички момичета.
Аз съм с поликистоза и 4 год се борим за бебче преди 2 год забременях но за съжаление неуспешно.
Проблема е предимно в овулацията понеже нямам такава. Труддно реагиран на препаратите за стимулация.В клиниката на Владимиров съм и дано да успея при следващото инсе  както и всички момичета.Малко съм скиптична към процедурата ,но ще видим.Успех на всички ни :babyflips: :crossfingers: :balk_102:

« Отговор #72 -: Февруари 25, 2014, 09:50:51 am »
Дано всички успеем,и чакането ни си заслужава!
« Отговор #73 -: Февруари 27, 2014, 19:58:17 pm »
Момичета напускам темата,ще се насочвам към ин витро,ще оформяме документи за ФАР.
Успех ви желая от цялото си сърце !
*
« Отговор #74 -: Февруари 27, 2014, 20:24:28 pm »
Sandra_dp, какво стана, че прекратявате инсеминацията? Може би нещо с тръбата, направи ли Цветната снимка?

« Отговор #75 -: Февруари 28, 2014, 10:17:30 am »
Sandra_dp, какво стана, че прекратявате инсеминацията? Може би нещо с тръбата, направи ли Цветната снимка?
Да,направихме хубава ЦС.Видя се,че уж проходимата тръба е със сраствания в горния си край,което пречи на оплождането :(
*
« Отговор #76 -: Февруари 28, 2014, 11:45:54 am »
Да, очевидно с тубарен фактор ще кандидатстваш. Обсъди с док. евентуално отстраняване на тръбите (прави се с лапароскопия), заради вероятност от хидросалпинкс в бъдеще, което би интоксикирало вътрешната среда, а това компрометира инвитро процедурата. Задължително обсъдете това с док., не бива да се подценява!

« Отговор #77 -: Февруари 28, 2014, 13:18:50 pm »
Да, очевидно с тубарен фактор ще кандидатстваш. Обсъди с док. евентуално отстраняване на тръбите (прави се с лапароскопия), заради вероятност от хидросалпинкс в бъдеще, което би интоксикирало вътрешната среда, а това компрометира инвитро процедурата. Задължително обсъдете това с док., не бива да се подценява!

Много благодаря,че се включваш!Ще го обсъдя следващият път непременно.
« Отговор #78 -: Март 18, 2014, 11:26:06 am »
здравеи kremch с какво се е получила тази хиперстимулация ще споделиш ли,аз започнах 2ри опит с мерионал 150 но ми се струва малко множко вие как мислите?
« Отговор #79 -: Март 19, 2014, 18:44:11 pm »
здравеи kremch с какво се е получила тази хиперстимулация ще споделиш ли,аз започнах 2ри опит с мерионал 150 но ми се струва малко множко вие как мислите?
Здравей точно с мерионала се получи от 3 до 5 ден бях на по 75 е. но не реагирах или е било много рано на прегледа на 5 ден доктора ми изписа още 3 дена по 150 пускахме хормони  през ден тогава бяха леко завишени и още 3 дена по 150е и  тогава взех че реагирах бурно,но за мен това беше грешка на лекаря ние не целим ин витро а инсеминация но както и да е .Разминах се леко остана ми само една киста която през февруари я излекувах и сега се готвя за втора инсеминация .Този месец съм на летрозол защото според доктора има последъчен резултат от таз хиперстимулация.На 14 ден фуликулите бяха по 11м по един в двата яйчника и в петък съм пак на лекар да видим дали са пораснали.Силно се надявам нещата да се получат.
Дозата ти е височка ама то всичко зависи и от организма дано да се получат нещата и скоро да държим бебоци :) :) :)

*
« Отговор #80 -: Април 13, 2014, 11:50:57 am »
Момичета, пуснете  нова тема - тази я заключвам. Желая успех на всички!