0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ayya, cross match тест направен ли ви е?
Аз имам една успешна бременност от предишен брак и от втория - една извънматочна (с махната лява тръба) и три аборта на точно същата фаза като твоята.
Първоначално уж проблемът се оказа Хашимото или поне така мислеха в една клиника направих 3 неуспешни опита инвитро. Смених клиниката и направих крос мач тест при изключени всякакви други варианти като проблем с течност в тръбата, имунологични, генетични, проблеми на лигавицата и каквото се сетиш. Оказахме се с тежка несъвместимост с мъжа ми. След около 1.5 месеца ми предстои четвърти опит, ще видим какво ще стане при новата картина...

Успех ти желая!
Писах e-mail на доц.Конова за положението, в което се намирам,но все още нямам отговор.Имунологичните изследвания ги направих непосредствено преди да ми отстранят лявата тръба.Антифосфолипидни тела,показателите за функцията на щитовидната жлеза,NK,хламидия са в границите на референтните стойности.Матката ми няма анатомични особености.При генетичните изследвания  ми пише цитирам: "Генетичен вариант С677Т в гена на метилентетрахидрофолат редуктаза- хетерозиготен носител по мутатнтен алел и носител на генотип 4G/4G.Спермограмата на съпруга ми е нормална.
Heaven_New, cross match теста къде го прави?
*
И аз да се запиша в темата с 3 бременности и три аборта в 6 г.с. Всичко уж е наред с мен, освен с мъжкия фактор и аз съм решила да правим cross match тест, питах в Надежда, доц. Балтаджиева ми каза, че е около 200 лв.
*
Каква е терапията, ако крос мач тестът покаже несъвместимост, вливания ли ? И има ли успели след такава терапия?
По слънчевата страна на улицата
Каква е терапията, ако крос мач тестът покаже несъвместимост, вливания ли ?
Доколкото знам, обикновено препоръчват Активна имунизация(LIT). В нашия форум има няколко момичета успели след такава терапия.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз имам 3 аборта и 2 успешни бременности след това. Дори първата започна с кървене в 7ма седмица, точно както и предните и си помислих, че пак правя аборт, но за късмет този път бебчето го износих. После следваше още една, безпроблемна.
Не се отчайвайте момичета и не преставайте с опитите.


  
*
И аз съм с 3 аборта-два спонтанни и едно кухо яйце, имах и много биохимични.
Успях и имам две здрави деца,но успях с тежка терапия.
той 2011
тя 2013
Здравейте, момичета. Регистрирах се преди малко, защото имам нужда и от съвет, и от подкрепа. Миналата година- 2013- забременях два пъти. Първият път в края на януари, вторият път- в средата на септември. И двата пъти изобщо не се стигна да се види пулс. И двата пъти констатираха плоден сак, но и двата пъти не се видя плод. След втория път започнахме изследванията. На мъжа ми му правиха сперматограма и друго някакво изследване за качеството на сперматозоидите и резултатите са чудесни. При мен правиха имунологични, а после на двамата и генетични. Генетичните изследвания са добри. Имам завишени НК клетки и понижен витамин Д. Два пъти правих изследвания за щитовидната жлеза, там всичко е наред. Изследвах Протеин С, Ревма фактор и Антинуклеарни антитела. Последните са гранични, но според доц. Конова това не е проблем. Назначена ми е терапия. Влях през април инталипид, през май имуновенин, пия фолиева киселина, витамини и ако забременея отново ще вливам след визуализация на плоден сак имуновенин и ще си слагам фраксипарин. Проблемът е, че се чувствам изплашена. Ужасът да не се повтори. Мъжът ми отбягва темата. Казва, че ще успеем и толкова. Чудя се да не съм пропуснала нещо като изследвания...Но знам, че колкото и изследвания да правя, успехът не е гарантиран. Това ме тормози.
« Последна редакция: Август 22, 2014, 19:43:27 pm от Andrade »
Добре дошла, Andrade!
Съжалявам за нещата, които са ти се случили. Нормално е да се страхуваш. Успехът никога не е гарантиран. Успокояващото в случая е, че забременяваш без необходимост от асистирана репродукция. Знам, че не те успокоява, но повярвай ми, иначе е още по-плашещо. Вит. Д пиеш ли под някаква форма? Усвояването на вит. Д мисля, че е свързано с магнезия и калция. Провери там как са нещата. Иначе, положението  не е толкова страшно. Аз, например, съм била на Фраксипарин през цялата бременност, до раждането. Също имам спонтанен аборт, но  не можех да забременея след това много години. Износих и родих здраво дете.
Желая ти успех!
В продължение на три месеца пих Вигантол, калций и магнезий. Сега пия Геритамин и Витамин В1. От 16 ден на цикъла пия Дуфастон. Понеже и двата пъти имаше плоден сак, но  не и ембрион, лекарите считат, че трябва да се наблегне на прогестерона, имуновенина и фраксипарина.
Вярвам, че лекарите си знаят работата. Изисква се само голямо търпение.
 :)Стискам ти палци!