0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

 С всяка изминала година броят на моите се увеличава, има ли шанс в такива случаи изобщо .. :(
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Съжалявам Deepblue,

не се отчайвай, аз лично вярвам, че положителен отговор има. Въпрос на време е и...  да откриеш точния специалист.  Прочети  темите, провери какви изследвания си пропуснала и се бори за вашето щастие! Хубавата новина е, че в областта на репродуктивната медицина нещата се развиват бързо в положителна посока.

Ако имаш въпроси, пиши тук, ако имаш желание можеш да споделиш повече информация.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Благодаря ти за подкрепата!  Почти всички изследвания съм правила, може би ми остава последен шанс с предимплантационна диагностика. Имам 4 спонтанни  - съответно в 14, 6,5 ,7 седмици и до момента нищо не се откри. Била съм на терапия с аспирин и фраксипарин, профилактично. Засега няма успех. Ако има момичета, които са преминали през този кошмар успешно, ще се радвам да споделят.
Съжалявам за това, което преживяваш  :(
И има да, има забременели и родили след повече от три спонтанни аборта.
Аз имам три неуспешни бременности преди да родя. Но направих активна имунизация (има тема във форума за това) и месец след нея забременях и родих.
Причина за неуспехите така и не откриха лекарите, АИ направих малко на своя глава...
Успех ти желая!
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 09:56:35 am от Надеж »

*

    Crystal

Здравей, Deepblue!Аз имам 3 спонтанни аборта в 9, 13 и 8 г.с.Виждахме сърдечна дейност, но започвах да кървя и сърчицето спираше. И трите аборта бяха след ИКСИ, имам 4 опита. Направих си всички възможни изследвания- имунологични, генетични за тромбофилия, кариотип за мен и мъжа ми, една лапароскопия, две хистероскопии. Единственото отклонение беше НК клетки на горната граница. Заради това след първия аборт вливах имуновенин, пила съм и преднизолон и въпреки това последваха още 2 спонтанни аборта. Аз съм с двурога матка и само това остана като вариант за абортите. Направихме оперативна хистероскопия(всъщност тя беше преди третия аборт) и докторът изряза малко от преградата, повече не беше възможно, тъй като преградата е била покрита с лигавица и много кръвоснабдена и съм започвалаа много силно да кървя при рязането. Е това не можа да предотврати и третия аборт, при това в 8 г.с. Направихме СДИ тест на мъжа ми, оказаха се недобре нещата, а и икситата ги правихме заради мъжки фактор. Докторът се съгласи на едно последно икси. Аз реших преди него мъжът  да попие Proxeed plus(ходили сме при Кацаров, андролог, той не откри никакъв проблем и беше изписал на мъжа имунобор, от който нямаше никакво подобрение). На първия цикъл след абразиото от последния аборт, стана чудо-забременях спонтанно! Родих здраво момиченце, което скоро ще стане на 4 години. Три години след раждането на първата ми дъщеря, се роди втората, зачената също естествено. При първата бременност вливах имуновенин, а при втората-не. Причината за абортите ми така и не се откри, но важното е, че имам две момиченца. Така че не губи надежда! Благодаря на Господ, че чу молитвите ми!
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 10:30:56 am от Crystal »
Благодаря ви, момичета, толкова много надежда ми давате, когато виждам, че нещата въпреки всичко накрая завършват щастливо! Да са ви здрави и щастливи малките слънчица и много да ви радват!
 Надеж, не бях чувала за активната имунизация, но след твоя коментар прочетох какво представлява и ще се поинтересувам сериозно за този метод. Възможно е благодарение на АИ, бременността да се е повлияла в положителна насока.
  Crystal , аз също правих всякакви изследвания - генетични, имунологични, хормони вкл. на щит. жлеза, SDI тест, хламидии, токсоплазмоза и още много други.. Вкл. посетих една клиника в чужбина, но и оттам нищо не излезе. Историята ми е толкова дълга, че не бих искала да отегчавам хората тук. Единствените неща, които аз отказах да правя на този етап са вливанията с имуновенин - един от гинеколозите ми наговори страшни неща за случаи с вливания, дори не бих искала да ги напиша, другото, което все още се колебая е предимплантационна д -ка и изследване от типа на хистероскопия - все предложения от лекарите. Засега се въздържам, защото считам, че медицината в тази област не е напреднала дотолкова, че да докаже причината  дори и след тези изследвания, от друга страна малко се притеснявам от тежестта на този вид изследвания, все пак не става въпрос за вземане на кръв - има шанс за нарушаване стерилността на матката. И все пак може би ако неуспешните ми опити продължат ще трябва да се подложа и на това. Момичета, още веднъж ви благодаря за надеждата, която ми давате и ви желая Весели празници и една Щастлива Нова Година!
*

    Crystal

Deepblue, хистероскопията е сравнително лека процедура и мисля, че напразно се страхуваш от нея. При цветна снимка се вкарва течност в матката и тръбите и не мисля че е много по-различно  от гледна точка на стерилност. Хистероскопията може дда покаже проблем, който не може да бъде диагностициран по друг начин. Ние също мислехме за АИ в чужбина, но аз междувременно, слава Богу, забременях. Желая ти успех и дано 2014 ти донесе това, за което толкова време се бориш!
*
Подкрепям Кристал - няма нищо страшно в цветната снимка, нито в хистероскопията.
Имам два спонтанни аборта - в 11 и в 7 г.с. След втория направих цветна снимка, от която се установи двурога матка, както и слепвания в единия рог - най-вероятно следствие кюртажите. Направиха ми и хистерорезекция - оперативна хистероскопия за отстраняване на срастванията. Месец след нея забременях и с изключение на първите 12 седмици, изкарах една лека и безпроблемна бременност.

Не пишеш къде си правила тези изследвания, но си мисля, че трябва да потърсиш и второ мнение в някоя от утвърдените клиники.
Желая ти успех и стискам палци бързо да намерите причината за неуспехите, за да я премахнете и да вървите напред. :bighug:
Изследванията съм правила на много места - генетични при проф. Кременски, имунологични в Св. Иван Рилски и при доц. Конова в Плевен (там правихме и SDI тест) , доц. Балтаджиева - клиника Надежда. Ендокринолози -Катя Тодорова, Начев и др. Посещавала съм клиниката на д -р Владимиров и клиника Малинов. Със сигурност пропускам нещо, гинеколозите да не ги изброявам, защото никак не са малко, било то в областта на репродуктивната медицина или не. Посетих и Anadolu в Истанбул, но там си мисля, че трябваше да ме насочат към Айдън Араджъ, който е специалист точно в областта на репродуктивната медицина , а бях препратена към друг лекар,който  се занимава с друг вид гинекологични проблеми. И от никъде нищо засега. Всеки казва "нищо ти няма ", но ето, че неуспехите валят един след друг и светлина в тунела поне засега няма. Аз също сериозно съм се замислила за хистероскопията, само ми трябва може би малко време за да се реша и на тази стъпка.
*
Хистероскопията не бива да те плаши, това е доста по-щадящ метод за разлика от абразиото, което се прави на "сляпо". Кратко е, прави се с пълна упойка и след като се събудиш, усещането е като при болезнена менструация или като след абразио.
За мен позитивите от една такава манипулация са многобройни.
Съжалявам за това, което е трябвало да преживееш, Deepblue, но вярвам, че след определен брой изследвания и манипулации ще се получи желания резултат.
Хистероскопията е едно доста информативно изследване при спонтанни аборти.
Виждам, че много неща си направила дотук-може би си  на една крачка от успеха.
Активната имунизация също не е за пренебрегване при неизяснени причини.

Аз около десет години се борих за дете и така и не разбрах каква беше причината за не забременяването, за аборта и неуспешните ИКСИ процедури. Не разбрах и какво помогна да се получи последният път.  Но се получи.

Пожелавам ти скорошен успех.
Често пъти не разбираме каква е причината за дадено нещо защо се случва или защо не се случва. Може би съдбата решава по кой път да ни поведе и ние трябва единствено да се оставим в ръцете й и да се молим, че някой ден всичко ще бъде наред .. :bighug:
По-скоро важи максимата "Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще". :)

Нека не звуча отчайващо, но аз забременях с дъщеря ми, когато вече бях достигнала тази фаза.
За мен самата, теорията ми е, че са се натрупали толкова АРТ опити, че вече процентът за неуспешен опит е бил твърде малък. :lol:
Тогава се интересувах от лекарско мнение на въпроса "Докога да продължаваме опитите?" и отговорът на доктора в една статия беше-"Докато жената има физически и психически сили" и беше преведен пример за пациентка, която правила 22 ИКСИ опити.

Пожелавам Коледно/или следколедно/ чудо на всички пишещи в темата.
Успех, момичета!
*

    iva17

  • ****
  • 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Deepblue, аз съм с 3 мисед аборта и вече съм си изследвала какво ли не. При д-р Стаменов съм и според него, след като се изключиха други причини, проблемът е в еднорогата ми матка. Каза, че следващия път ще ми изпише още лекарства (освен фраксипарин и аспирин протект), които да подпомагат кръвоснабдяването ѝ. И аз като теб искрено се надявам, че все някога ще успея да износя и родя живо и здраво дете. 
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
Здравей iva17,  пожелавам ти една лека и безпроблемна бременност без да се случват повече тези кошмарни неща. Чувала съм за д -р Стаменов само хубави  отзиви и сигурна, че ще направи всичко необходимо за да бъдат нещата наред. При теб как се откри тази особеност на матката, с ехограф или след някакъв друг преглед?
*

    iva17

  • ****
  • 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Deepblue, на цветна снимка се видя. След 2 неуспешни опита и мисед аборта от единствената ми спонтанна бременност д-р Стаменов ми направи диагностична хистероскопия, за да види матката отвътре. Нямаше нищо особено, освен че си е еднорога и съответно по-малка, което няма как да променим. Но пък док каза, че едно бебе ще мога да износя. Дай Боже да е скоро!
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
Стискам палци всичко да е наред, щом той е казал, че ще стане,  значи ще се оправят нещата с неговата подкрепа и лечение :bighug:
Здравейте,нова съм във форума и бих искала също да споделя моя проблем.Имам три неуспешни бременности,които приключват още в самото начало / непосредствено след положителния тест за бременност/, също имам и една извънматочна бременност при която ми е отсранена лявата тръба.С няколко думи положението никак не е обнадеждаващо  :(.Имам направени имунологични и генетични изследвания при доц.Конова.Следвам терапията с витамините,аспирина и фраксипарина,но като че ли не е достатъчно.Всичко е уж наред,а явно има нещо , което не е както трябва.Незнам къде,при кого и какво да правя.Ще се радвам ако някой се включи по темата.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ayya,

Конова какво мисли по твоя случай?

анатомично всичко наред ли е с матката?

щитовидните хормони как са?

кога настъпват спонтанните аборти?

понякога, инвитрото позволява да се види какво се случва с ембрионите...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

ayya,
и аз като теб имах три неуспешни бременностти, приключили със спонтанен аборт в началото /до към 7 седм./, както и две извънматочни.
Не мога да кажа, че сме открили точната причина.
Синът ми е резултат от първи опит инвитро.
Важното е да не губим кураж!



Ayya, cross match тест направен ли ви е?
Аз имам една успешна бременност от предишен брак и от втория - една извънматочна (с махната лява тръба) и три аборта на точно същата фаза като твоята.
Първоначално уж проблемът се оказа Хашимото или поне така мислеха в една клиника направих 3 неуспешни опита инвитро. Смених клиниката и направих крос мач тест при изключени всякакви други варианти като проблем с течност в тръбата, имунологични, генетични, проблеми на лигавицата и каквото се сетиш. Оказахме се с тежка несъвместимост с мъжа ми. След около 1.5 месеца ми предстои четвърти опит, ще видим какво ще стане при новата картина...

Успех ти желая!
Писах e-mail на доц.Конова за положението, в което се намирам,но все още нямам отговор.Имунологичните изследвания ги направих непосредствено преди да ми отстранят лявата тръба.Антифосфолипидни тела,показателите за функцията на щитовидната жлеза,NK,хламидия са в границите на референтните стойности.Матката ми няма анатомични особености.При генетичните изследвания  ми пише цитирам: "Генетичен вариант С677Т в гена на метилентетрахидрофолат редуктаза- хетерозиготен носител по мутатнтен алел и носител на генотип 4G/4G.Спермограмата на съпруга ми е нормална.
Heaven_New, cross match теста къде го прави?
*
И аз да се запиша в темата с 3 бременности и три аборта в 6 г.с. Всичко уж е наред с мен, освен с мъжкия фактор и аз съм решила да правим cross match тест, питах в Надежда, доц. Балтаджиева ми каза, че е около 200 лв.
*
Каква е терапията, ако крос мач тестът покаже несъвместимост, вливания ли ? И има ли успели след такава терапия?
По слънчевата страна на улицата
Каква е терапията, ако крос мач тестът покаже несъвместимост, вливания ли ?
Доколкото знам, обикновено препоръчват Активна имунизация(LIT). В нашия форум има няколко момичета успели след такава терапия.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз имам 3 аборта и 2 успешни бременности след това. Дори първата започна с кървене в 7ма седмица, точно както и предните и си помислих, че пак правя аборт, но за късмет този път бебчето го износих. После следваше още една, безпроблемна.
Не се отчайвайте момичета и не преставайте с опитите.


  
*
И аз съм с 3 аборта-два спонтанни и едно кухо яйце, имах и много биохимични.
Успях и имам две здрави деца,но успях с тежка терапия.
той 2011
тя 2013
Здравейте, момичета. Регистрирах се преди малко, защото имам нужда и от съвет, и от подкрепа. Миналата година- 2013- забременях два пъти. Първият път в края на януари, вторият път- в средата на септември. И двата пъти изобщо не се стигна да се види пулс. И двата пъти констатираха плоден сак, но и двата пъти не се видя плод. След втория път започнахме изследванията. На мъжа ми му правиха сперматограма и друго някакво изследване за качеството на сперматозоидите и резултатите са чудесни. При мен правиха имунологични, а после на двамата и генетични. Генетичните изследвания са добри. Имам завишени НК клетки и понижен витамин Д. Два пъти правих изследвания за щитовидната жлеза, там всичко е наред. Изследвах Протеин С, Ревма фактор и Антинуклеарни антитела. Последните са гранични, но според доц. Конова това не е проблем. Назначена ми е терапия. Влях през април инталипид, през май имуновенин, пия фолиева киселина, витамини и ако забременея отново ще вливам след визуализация на плоден сак имуновенин и ще си слагам фраксипарин. Проблемът е, че се чувствам изплашена. Ужасът да не се повтори. Мъжът ми отбягва темата. Казва, че ще успеем и толкова. Чудя се да не съм пропуснала нещо като изследвания...Но знам, че колкото и изследвания да правя, успехът не е гарантиран. Това ме тормози.
« Последна редакция: Август 22, 2014, 19:43:27 pm от Andrade »
Добре дошла, Andrade!
Съжалявам за нещата, които са ти се случили. Нормално е да се страхуваш. Успехът никога не е гарантиран. Успокояващото в случая е, че забременяваш без необходимост от асистирана репродукция. Знам, че не те успокоява, но повярвай ми, иначе е още по-плашещо. Вит. Д пиеш ли под някаква форма? Усвояването на вит. Д мисля, че е свързано с магнезия и калция. Провери там как са нещата. Иначе, положението  не е толкова страшно. Аз, например, съм била на Фраксипарин през цялата бременност, до раждането. Също имам спонтанен аборт, но  не можех да забременея след това много години. Износих и родих здраво дете.
Желая ти успех!
В продължение на три месеца пих Вигантол, калций и магнезий. Сега пия Геритамин и Витамин В1. От 16 ден на цикъла пия Дуфастон. Понеже и двата пъти имаше плоден сак, но  не и ембрион, лекарите считат, че трябва да се наблегне на прогестерона, имуновенина и фраксипарина.
Вярвам, че лекарите си знаят работата. Изисква се само голямо търпение.
 :)Стискам ти палци!