0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« -: Декември 05, 2013, 21:24:21 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ИСКАМ ДА СЕ ДОПИТАМ ОТНОСНО ПОВРАЩАНЕТО НА МОЯ МАЛЧУГАН ОТ КАКТО СЕ Е РОДИЛ ДО СЕГА ВЕЧЕ СМЕ НА 2 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА ВИНАГИ СЛЕД ХРАНЕНЕ ПОВРАЩА ДОРИ СЛЕДВАЩОТО ХРАНЕНЕ НАБЛИЖАВА А ТОЙ СИ ПОВРАЩА ГОВОРИХМЕ С ПЕДИАТАРКАТА КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е НОРМАЛНО НАТДАВА КИЛОГРАМИ НО НА МЕН МИ Е МНОГО ПРИТЕСНЕНО А И НЕ МИ Е МНОГО ПРИЯТНО ДА ГЛЕДАМ ПОСТОЯНО ДЕТЕТО МИ КАК ПОВРАЩА ПОМОГНЕТЕ МИ С НЕЩО АКО МОЖЕ !!!!!! :(  :(  :(   :(
*
Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #1 -: Декември 06, 2013, 00:56:04 am »
По колко пъти на ден повръща и как, на фонтан? Дали не става въпрос за рефлукс?

Някои от дискретните белези за рефлукс при кърмачета:

* плач при първи глътки мляко и извиване на дъга.
* плач при първи глътки кърма, извиване на гърдата и нежелание да се продължи храненето ( този белег е и белег на други неща, освен на рефлукс).
* извиване на дъга при поставяне в легнало положение ( сякаш тръси нещо над главичката с поглед) ( разбира се има и други причини за извиване на дъга в тази възраст).
* странни премлясквания и преглъщания между храненията, даващи впечатление че храна се връща, и детето я преглъща.
* плач през нощта, с внезапни събуждания, дъга и неутешим плач.
* при по-големи деца- секрети върху блузката или възглавницата.
* много неспокойни деца " не знаещи какво искат", за малко успокояващи се на ръце, плачещи веднага в легнало положение и малко успокояващи се в право.
Повръщането е симптом. На редица различни състояния- от безобидни (преяждане) до тежки - пилорна стеноза, например. И не винаги е "първа проява". Например- преяждащо кърмаче може да има неспокоен сън и много газове дни преди да започва да повръща. Докато при други състояния- повръщането е от ранните симптоми. Дали е "защитен механизъм", и с какво "защитава", никой не знае.

Първо се дава АР АМ. Хумана АР е най-доброто антирефлуксно мляко

Ако педиатъра не взима отношение заведи детето на гастроентеролог, за да се разбере има ли рефлукс.

Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #2 -: Декември 06, 2013, 11:51:46 am »
ми педиатърката каза,че е рефлукс но до кога ще продължава това неможе ли да се спре с нещо след като го накърма задължително повръща също така има много от признаците които сте изброили,а и другото което е понякога повръща кърмата чисто,а друг път има като на парцали пресечена ли е немога да си обясня на какво се дължи това просто много ми се иска да прекратя това повръщане ???!!!
*
Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #3 -: Декември 06, 2013, 12:17:12 pm »
На първо време заведи детето на гастроентеролог, за да се разбере рефлукс ли е и колко е тежък.
Израства се, понякога се налага спиране на кърменето и даване на АР АМ.

*
Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #4 -: Декември 06, 2013, 12:19:52 pm »
Какво количество повръща?
Малко количество мляко се връща и при напълно здрави деца. Пресеченото мляко е също нещо напълно нормално. Кърмата бързо ферментира, след като се погълне.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #5 -: Декември 06, 2013, 12:36:58 pm »
Когато повръща прясно мляко е все още непреработено и неусвоено млякото, а когато е пресечено, това значи ,че стомахчето му е преработило кърмата. Ние бяхме така, че и все още понякога повръща и никакви пинизи с повдигане на матраци , възглавници , оригвания не помагаха. Отидохме на детски гастроентеролог , включиха ни на пх метрия и ни излекуваха с тежки медикаменти (ранитидин, мотилиум и т.н) . За най доброто АМ АР мога да споря, за съжаление смених няколко (ДОБРЕ ЧЕ НЕ НАПРАВИ АЛЕРГИЯ) , аз от Хумана не останах очарована изобщо, Фризовом е по-добро, а най-доброто беше Аптамил АР. Консултирайте се с лекар, при нас първоначално предписаха сироп Гастротус бебе , който потиска симптоматичното повръщане , но не лекува-води се безвреден и добавка АР АМ, после се оказа, че рефлуксът ни е кисел,което може да му увреди хранопровода и минахме на сериозните лекарства. Повръщането спря едва сега , когато сме захранени и седи седнал, макар че ако прекаля с водата пак връща. Ограничете течностите -вада, чай и т.н,- това ме посъветва д-р Бърди и се оказа прав, действително засилват рефлукса. Не се заблуждавайте, че като наддава добре , нищо му няма и ние наддавахме по кило , кило и нещо на месец , а се оказа че ни има нещо и то сериозно. На моя позната и изписаха Гавискон, който да образува тая пелена, защото нейното бебе направи алергия към АМ, но това е след консултация със специалист. Според мен не чакайте, а отидете на лекар да го видят. Повечето педиатри смятат, че това се израства с времето, но ако е кисел рефлуксът,  е добре да се излекува, пък и алкален да е - много е гадно постоянно бебето ти да връща по 50 пъти на ден
*
Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #6 -: Декември 06, 2013, 13:21:11 pm »
просто много ми се иска да прекратя това повръщане ???!!!

Повръщането ще го прекратиш, ако прекратиш кърменето и минеш на хранене с АМ-АР При толкова обилни и чести повръщания каквито описваш - друго не върши работа за съжаление. Ако държиш да кърмиш - в общи линии положението ще е такова докато захраниш, после ще разреди повръщането. Няма такова нещо като безобидно и "нормално" повръщане, това е тормоз и за детето и за родителите.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #7 -: Декември 06, 2013, 17:48:43 pm »
благодаря ви много за съветите таи като съм млада майка и ми за първи път тези съвети са ми нужни понеже не се доверявам само на лекари от личен опит дано да се оправим още веднаж БЛАГОДАРЯ !! :wink:
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #8 -: Декември 06, 2013, 22:45:03 pm »
На мен и двете ми деца повръщаха,но малкото е с рефлукс .Повръщаше на фонтан след всяко хранене и между храненията и беше кошмарно.Кърмих си го и продължавам да си го кърмя.Пика беше на около 3 м.,тогава беше нещо страшно.При нас помогна хомеопатия - Гастроцинезин.Малко преди захранването (на 6м. го захраних) спря напълно ,на 10-11 м. пак се завърна рефлукса и отново започнах Гастроцинезин и пак спря и вече 2м. нямаме проблем.
<br />
Re: ПОВРЪЩАНЕ НА БЕБЕТО
« Отговор #9 -: Декември 06, 2013, 23:52:21 pm »
и ние сме така повръща на фонтан понякога леко повръщане което се стича по гушката която вече му се зачерви или я мажа с кремче или мисля да слагам и пудра за да не се подсече там  :( :( :(